telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1284

Trefwoord - TLIM.

Het thema voor de aankomende periode is ‘Communiceren’. In de Bijbel komen we veel verschillende vormen van communiceren tegen: Preken, mededelen, discussiëren, overtuigen, verdedigen, aanvallen,… We lezen verhalen over ‘een boodschap die aankomt.’
Bijbel: Stefanus vertelt over Jezus, Abraham, Jozef, Mozes en David; De dood van Stefanus (Handelingen 6 en 7); Saulus vervolgt de christenen (Handelingen 8, 1); Saulus hoort een stem op weg naar Damascus; Saulus bij Ananias; Saulus moet vluchten (Handelingen 9).

Gewoonte 5: Eerst luisteren, dan begrepen wordent.

Bij communiceren gaat het niet alleen om praten, maar zeker om ‘luisteren’. Een onderwerp wat regelmatig terugkomt in de school.
We proberen gewoonte 5 als volgt aan de kinderen uit te leggen en te leren:
‘Ik luister naar de ideeën en gevoelens van andere mensen. Ik probeer de dingen vanuit hun gezichtspunt (paradigma) te bekijken. Ik luister naar anderen zonder hen te onderbreken. Ik luister met volledige aandacht met mijn oren, mijn ogen en mijn hart. Ik vraag door als ik anderen niet begrijp. Ik durf ook mijn ideeën en mening te vertellen, nadat ik de ander heb begrepen.’

foto kochSchoolfotograaf woensdag 2 juni.

Op woensdag 2 juni komt de schoolfotograaf bij ons langs op school. Wilt u hier met ’afspraken buiten de deur’ rekening mee houden? Voor deze foto is het mooi dat uw kind kleurrijke
kleding draagt.

werk aan de wegWegwerkzaamheden Haarsweg en Herikstraat.

Er staan wegwerkzaamheden gepland in de periode van 3 t/m 25 juni aan de Haarsweg en de Herikstraat. Bij slechte weersomstandigheden kan deze periode van verlengd worden. Tijdens de werkzaamheden wordt de Haarsweg en de Herikstraat afgesloten voor al het verkeer en dit zal worden omgeleid via een omleidingsroute. De school zal uiteraard bereikbaar blijven, maar de verkeerssituatie zal wel onoverzichtelijker worden. Laten we rekening houden met elkaar, zodat iedereen veilig naar school kan komen.

Peuterochtend vrijdag 18 juni.

Op vrijdagochtend 18 juni is de laatste peuterochtend van dit schooljaar. We willen deze ochtend organiseren voor ouders die willen kennismaken met onze school, maar ook voor de gezinnen die al wel bekend zijn met onze school. Anders dan andere jaren komen alle ouders (en jongere broertjes/zusjes) nu eigenlijk niet binnen onze school en we vinden het belangrijk dat ook zij even kunnen komen sfeer proeven. Aanmelden voor de peuterochtend is wel noodzakelijk en kan door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De kinderen van groep 1/2 zijn deze ochtend vrij.

De kinderen die al zijn aangemeld en in de eerste periode na de zomervakantie zullen starten krijgen naast deze mogelijkheid ook een uitnodiging voor de doorschuifmiddag (op dinsdag 29 juni) en spreken daarnaast ook andere wenmomenten af. U ontvangt hierover informatie van de desbetreffende leerkracht.

De afgelopen maanden hebben we ons ook op dit punt als school aan restricties moeten houden, maar we willen benadrukken dat we het kunnen kennismaken met onze school en een goede start van uw kind zeer belangrijk achten.

Schoolfruit.

2021 schoolfruit week 22

Grote rekendag.

Op woensdag 26 mei hielden wij een Grote rekendag in het thema ‘Geld’. Er waren duizenden euro’s in de school aanwezig, waarmee tuintjes en dierentuinen werden ingericht en de rekening in het restaurant werd betaald. We leerden ook meer over de euromunten en in een kleutergroep was er ook een schatkist met guldens, is dat ook echt geld?!

    rekendag 2021 2  rekendag 2021 3  

rekendag 2021 3

 

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan