telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1262

portfolio

TLIM - het portfolio.

We zijn er best een beetje trots op: De rapportmappen zijn nu echt veranderd in portfoliomappen. Aankomende maandag mogen ze mee naar huis en kunt u hem ook zelf bekijken en bespreken met uw kind en daarna in het gesprek met de leerkracht.
De inhoud wordt langzaam steeds meer uitgebreid, waarbij de leerling ook zelf meer inspraak krijgt over wat erin komt.
Het portfolio bestaat uit vier onderdelen:
Dit ben ik
Dit leer ik
Dit doe ik bij thematisch onderwijs
Dit is waar ik trots op ben

In de onderbouw ziet de indeling er iets anders uit, in de midden– en bovenbouw worden gedurende het jaar alle tabbladen gevuld.

Helemaal achterin de map vindt u een aantal bladen, zoals oude rapporten, die u er thuis uit mag halen om te bewaren. We vragen u het portfolio in week 48 (23-27 november) weer mee te geven naar school.

GMR zoekt (nog steeds) een nieuw lid.

Naast de MR kennen we binnen stichting Floreant ook de GMR (Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad. Deze GMR is samengesteld uit de onder de Stichting Floreant vallende 10 scholen en behandelt alleen gemeenschappelijke school overstijgende zaken. 
De GMR is een medezeggenschapsorgaan dat kan instemmen met of advies uitbrengen over een groot aantal onderwerpen die de directeur- bestuurder inbrengt. Andersom maakt de GMR zelf ook standpunten kenbaar en/of doet voorstellen aan de directeur-bestuurder. 
Voor het nieuwe schooljaar 2020-2021 staat er binnen de GMR, nog steeds, een vacature open voor één ouderlid (voor de oudergeleding). Lijkt het u leuk om mee te denken en mee te praten over gemeenschappelijke schooloverstijgende zaken binnen onze stichting Floreant of heeft u vragen over de GMR? Neem dan contact op met Laura Meppelink (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Martijn Visker (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Peuterochtend.

De peuterochtend van 20 november gaat door, al zijn er wel beperkingen. We willen m.n. nieuwe ouders (die nog geen kinderen op De Kardoen hebben en ook niet eerder zijn geweest op een peuterochtend) van harte uitnodigen.
Bij voorkeur komt er één ouder tijdens deze ochtend (ook zonder evt. jongere broertjes/zusjes).
Heeft u belangstelling, geef u dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Heeft u voorkeur voor een persoonlijke kennismaking, dat kan ook. Neem gerust contact op. De kinderen van groep 1/2 zijn deze dag vrij.

Voorbereiding nieuwe school.

U weet dat de gemeente het winkelpand van de Aldi gaat kopen om daar het nieuwe kindplein Oost te realiseren. Het is de bedoeling dat De Kardoen m.i.v. het schooljaar 2023-2024 verhuist naar deze nieuwe locatie. Wij zien er enorm naar uit. Tegelijk moeten we ook al vlot na gaan denken over het onderwijskundig concept voor de nieuwe school en wat dat vraagt van het nieuw te bouwen/verbouwen gebouw. Daar gaan we als team de tweede helft van dit schooljaar al mee aan de slag. Dat betekent dat er een aantal studiemomenten wordt ingelast en een verschuiving plaats vind in vrije dagen.

nieuwe schoolDe ingelaste studiemomenten zijn:
Donderdagmiddag 14 januari (kinderen vrij om 12.00u)
Dinsdagmiddag 16 februari (kinderen vrij om 12.00u)
Vrijdagmiddag 19 maart (kinderen vrij om 12.00u)
Donderdagmiddag 1 april (kinderen vrij om 12.00u)
Dinsdag 25 mei (kinderen zijn de hele dag vrij)

De geplande studiedagen op 12 mi en 9 juni vervallen.
Let wel. Deze wijziging is nog niet doorgevoerd op de site.
Gaande het traject willen we ook ouders horen t.a.v. de nieuwe school. Daar gaat u later meer over lezen.


Energy Ommen.

energy ommen

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan