telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1257

De emotionele bankrekening-TLIM.

De ‘emotionele bankrekening’ staat voor de kwaliteit van de relatie die je hebt met anderen.
Je kunt deze bankrekening vergelijken met een financiële bankrekening: Je kunt ‘stortingen’
doen, maar ook ‘opnames’. Een manier om een storting te doen is het geven van complimenten. Dit wordt gedaan op verschillende momenten in de klas, maar er wordt ook wordt er een muur/plek gecreëerd waar iedereen elkaar complimenten kan geven, door bijvoorbeeld een briefje naar elkaar te schrijven.

TLIM thuis.

Ook thuis kun je ‘stortingen op deze bankrekening’ doen door proactief dingen te doen die het vertrouwen binnen een relatie bevorderen. Dat kunnen hele kleine dingen zijn, bijvoorbeeld je kind een complimentje geven omdat hij zijn kamer uit zichzelf heeft opgeruimd, of omdat hij zonder morren de hond heeft uitgelaten. Een liedje zingen voor het slapen gaan en een knuffel geven,…
Doe je reactieve dingen die het vertrouwen verminderen, dan doe je een opname. Iedereen reageert wel eens verkeerd op een situatie. Als je moe bent of een slechte dag hebt gehad op je werk, dan wil je nog wel eens heftiger op een situatie reageren dan anders en dan zeg je mogelijk precies de verkeerde dingen.
Als je veel stortingen op de emotionele bankrekening hebt staan is het helemaal niet erg als je zo nu en dan een opname doet, want dan is de band met de ander zo dat dit geen negatief effect zal hebben op jullie relatie.
huisjes

Trefwoord.

Het thema van Trefwoord is de komende weken: Onderzoeken. Soms ga je iets onderzoeken omdat je de waarheid wilt weten. Het kan ook zijn dat je ‘je gelijk’ wilt halen, op zoek bent naar rechtvaardigheid. En soms is een onderzoekende houding belangrijk omdat anders je veiligheid in het gevaar kan komen. De Bijbelverhalen die hierbij verteld worden zijn:
De twaalf verkenners; Bileam en de koning van Moab (Numeri 13 en 14); Intocht in Jericho (Jozua 1 t/m 6).

Inloop 8.20 - 8.30 uur.

Zowel op het kleuterplein als op het grote plein staan de leerkrachten vanaf 8.20uur op het plein om de groepen te verzamelen. Na de herfstvakantie vindt hierin op het grote plein een wijziging plaats. De leerkracht staat dan bij de deur van het lokaal en niet meer op het plein. De kinderen kunnen dan zelfstandig naar binnen gaan tussen 8.20 en 8.30uur. De gang van zaken op het kleuterplein en voor het Fluitekruid blijft ongewijzigd.

Corona.

Tot nu toe hebben we u steeds gemeld wanneer er sprake is van Corona onder de ouders. Dat gaan we nu niet meer doen. Wanneer een klas bovenmatig risico loopt, zullen we dat communiceren met de ouders van de betreffende klas.
We zien dat sommige ouders vrij lang bij het hek blijven staan en onvoldoende afstand houden. We hopen dat we dit met inloop, zoals hiervoor omschreven, enigszins tegen kunnen gaan. Niettemin willen wij u wijzen op uw verantwoordelijkheid:

  • heeft u uw kind gebracht, vertrek dan snel weer huiswaarts
  • staat u even bij het hek, neem dan minstens 1,5 meter afstand tot andere ouders
  • wilt u een leerkracht, intern begeleider of directeur spreken, neem contact op met de school. Loop niet zonder afspraak naar binnen.

We zien dat het aantal Corona gevallen in Ommen hoger ligt dan het landelijk gemiddelde. Ook zien we dat de aantallen in een rap tempo toenemen. Er is ons alles aan gelegen om het onderwijs op onze school voort te kunnen zetten. Daarom is in achtneming van de regels cruciaal voor onze veiligheid en de uwe. Samen krijgen we Corona er onder! Alvast dank voor uw medewerking.

Ik ben Ommen.

Aankomende week besteedt de gemeente Ommen extra aandacht aan de bestrijding van Corona. De kinderen zullen daarom een presentje ontvangen van de gemeente dat hen mee zal helpen in deze gekke tijd. Houdt u de media in de gaten? U gaat er vast meer van horen.

Typecursus instituut Noord.

Wij willen graag (opnieuw) een samenwerking aangaan met Instituut Noord voor een typecursus. Bij genoeg animo kunnen we dan de klassikale typecursus (variant 1 of 2) bij ons op school aanbieden. Op een nader te overleggen middag blijven de kinderen dan iets langer op school om hun typecursus te volgen.
Mocht u hiervoor belangstelling hebben dan kunt u het aanmeldformulier bij ons inleveren of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag ontvangen wij deze aanmelding voor woensdag 7 oktober.
typevaardigheid

Voorstellen stagiaires.

Onze school is een stageplek voor studenten van verschillende opleidingen. Graag willen zij zich aan u voorstellen:

Hallo ouders/verzorgers,

Ik ben Nicky. Ik ben 18 jaar en zit in het 3e jaar van onderwijsassistent. Deze opleiding doe ik op het Alfa College in Hardenberg.

Ik loop stage in groep 1/2c bij juf Diane en Juf Sandra. Begin september ben ik hier begonnen.

Dit doe ik op de woensdag, donderdag en vrijdag. Tot aan het einde van het schooljaar.

Hallo ouders/verzorgers, 

Ik ben Susan Hulleman, 35 jaar en ik woon met mijn man en 2 kinderen in Zwolle. In september ben ik begonnen als eerstejaars deeltijd student op de Hogeschool KPZ in Zwolle.
In mijn vrije tijd vind ik het leuk om nieuwe creatieve vaardigheden te leren. Tot aan de meivakantie zal ik op de maandag stagelopen in groep 7/8.
Wat fijn dat ik bij de Kardoen mijn eerste ervaringen als juf op mag doen!

Met vriendelijke groet,
Susan Hulleman

Studiedag 7 oktober

Op woensdag 7 oktober staat er een studiedag gepland. De kinderen zijn die dag vrij!

 

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan