telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1167

We vertrouwen elkaar

Schoolreisje groep 3-7.

Binnenkort gaan de kinderen van groep 3 tot en met 7 op schoolreisje.
Het is goed dat u nu alvast op de hoogte bent van een aantal belangrijke zaken:

  • dolfinariumHet schoolreisje is op woensdag 11 juli. Normaal gesproken gaan de kinderen alleen ’s morgens naar school, maar de schoolreis duurt natuurlijk de hele dag. Omdat de kinderen op deze manier een middag ‘extra’ maken, kunnen we ze op de laatste vrijdagmiddag voor de vakantie (vrijdag 20 juli) vrij geven.

  • De groepen 3 en 4 gaan naar Het Dolfinarium in Harderwijk en de groepen 5 tot en met 7 gaan naar Walibi in Biddinghuizen.

    walibi
  • De betaling gaat vanaf dit jaar anders dan u gewend was. U gaat niet meer (via de kinderen) contant betalen voor de schoolreis, maar met ingang van dit jaar doen we dat per automatische incasso van het rekeningnummer dat bekend is bij de Ouderraad i.v.m. de ouderbijdrage. U hoeft dus geen contact geld mee te geven; eigenlijk hoeft u helemaal niets te doen. Na 1 mei zal er per kind/per schoolreis een bedrag van €27,- afgeboekt worden. Voor beide bestemmingen geldt een zelfde bedrag.

  • Nadere informatie v.w.b. tijden, dat wat er mee moet/mag etc. leest u in de periode kort voor de schoolreis.


Verjaardag juf Liesbeth.

Op vrijdag 18 mei a.s. viert juf Liesbeth samen met haar klas haar verjaardag op school.
De kinderen mogen deze dag verkleed op school komen en hoeven ook geen eten of drinken mee te nemen, daar zorgt het feestvarken wel voor.

Zoals altijd is het wel of niet geld meenemen geheel vrijblijvend.
Uw kind kan ook:

  • niets meenemen of
  • een zelfgemaakt cadeau meenemen of
  • een klein cadeau meenemen of
  • wel geld meenemen; hier wordt dan een cadeau voor gekocht.

Eventueel geld voor een cadeau mogen de kinderen van de groep van juf Liesbeth geven aan juf Anja van groep 5. Dit kan tot en met donderdag 17 mei.


Kunst kijken & kunst maken.

kleien

Op woensdag 16 mei en vrijdag 18 mei gaan de groepen 3 (van juf Jenny) en 4 (van juf Laura) een workshop volgen in Witharen. (groep 3 van juf Laura en groep 4 van juf Rita / Henriët gaan woensdag 23 mei!)

De leerlingen starten met een rondleiding door de meubel- en keramiek galerie en de beeldentuin. Doel hiervan: Kunst kijken, kunst beleven en je laten inspireren door kunst. Daarna gaan de leerlingen zelf aan het werk met klei in het atelier van Thea Dijkema. Het werk wat ze maken zal ong. twee weken later worden opgehaald door de leerkracht en mag dan meegenomen worden naar huis.


Voorstelling groep 5 en 6.

weegschaal

Donderdag 17 mei, in Theater Carrousel - Hoeveel zou de wereld wegen?

Deze grappige, ontroerende en verrassende voorstelling neemt je mee naar een schuurtje vol geheimzinnig gereedschap en gekke apparaten. Het is de schuur van Rosies vader. Rosie krijgt er onverwacht bezoek van een mannetje met een pakketje. Een doos met daarin een antwoord. Maar waarop? Op welke vraag? Kunnen zeepaarden galopperen? Zijn sterren gaatjes in het donker? Samen gaan ze op zoek naar de vraag die bij het antwoord hoort. Rosie ontdekt wat verdwijnen is. Hoeveel de wereld weegt. En wat je allemaal kunt zien met dichte ogen. Vinden ze de juiste vraag en durft Rosie die wel te stellen?

aarde

“Hoeveel zou de wereld wegen” is genomineerd voor de Zapp Theaterprijs 2016 waarmee de voorstelling door de Kinderjury uitgeroepen werd tot één van de vijf beste jeugdvoorstellingen van het jaar.

Bijna vakantie.

Morgen nog de Koningsdag (uiteraard ook een vrije dag) waarbij De Kardoen met haar Koningswagen weer hoge ogen hoopt te gooien en daarna vakantie. Maandag 14 mei gaan we dan weer van start.
Voor nu: allemaal alvast een hele goede vakantie gewenst.

 

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan