telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1141

We helpen elkaarDierendag in groep 1 t/m 4.

De kinderen uit groep 1 t/m 4 worden bij deze uitgenodigd om op woensdmorgen 4 oktober, ter gelegenheid van dierendag, vanaf 12.15 uur met hun huisdier mee te doen in een echte dierenparade.
Deze parade vindt voor groep 1 en 2 plaats op het kleine plein en voor groep 3 en 4 doen we dat langs de hekken van het grote plein aan de kant van de Korenbloemstraat. Willen de vaders en moeders er voor zorgen dat de dieren op tijd komen voor de parade en dan langs de hekken/heggen van het plein gaan staan?

huisdierenparade 650
Kinderboekenweek 2017.

Woensdag 4 oktober start de Kinderboekenweek. Ook op De Kardoen schenken we hier aandacht aan.
Het thema is dit jaar gruwelijk eng!/spannend/bibbers in je buik.
In elke groep wordt op eigen manier hier aandacht aan besteed. Als startactiviteit op 4 oktober organiseren wij weer een kinderboekenruilbeurs. Alle leerlingen mogen 1 of 2 boeken/prentenboeken meenemen naar school om te ruilen (Je geeft een boek weg en je krijgt een ander boek terug).
De groepen 1 en 2, 3 en 4, 5 en 6, 7 en 8 mogen onderling ruilen.
Op de inloopavond van woensdag 18 oktober sluiten we dit thema af.


Power Project.

Oktober 2017 gaat het Power Project van start voor kinderen van 6 tot 12 jaar om te werken aan en te leren over een gezonde levensstijl. Het programma is bedoeld voor kinderen die vanwege hun gewicht beperkt worden in het bewegen of omgang met anderen. Het programma duurt 12 weken buiten schooltijden om, waarbij de kinderen begeleid worden door fysiotherapeut, diëtist en psycholoog. Hierbij komt onder andere aanbod: Wat zijn juiste hoeveelheden eten? Welke sport vind ik leuk? Hoe ga je om met tegenslagen? Bij de fysiotherapeut en de diëtiste worden afspraken individueel en in groepsverband gepland. Bij de psycholoog wordt gewerkt in groepsverband en worden ouderbijeenkomsten gehouden.
Vergoeding voor het programma komt vanuit Gemeente Ommen en de zorgverzekering.
Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht bij de balie van Fysiotherapie De Carrousel of door te bellen naar de fysiotherapiepraktijk: 0529-451853. Graag onder vermelding van deelname aan Power Project.


Fitkids.

Fitkids gaat weer van start! Daarom kun je gratis de eerste introductie les mee doen op woensdag 4 oktober 2017. Fitkids is een sportgroep voor kinderen die geen sport hebben of niet mee kunnen doen met sporten vanwege ziekte of beperking. Vind jij het leuk om te komen kijken en ben je 6 tot 12 jaar oud? Je bent van harte welkom bij Fysiotherapie de Carrousel samen met je ouders! Inloop is van 15.45 uur de Fitkids les duurt van 16.00 – 17.00 uur.
Opgeven voor 29 september 2017 via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie zie de flyer van Fitkids.

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan