telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1269

Thuisonderwijs.

U heeft ongetwijfeld gehoord dat de lock-down aanhoudt tot 25 januari en mogelijk langer. In onze aanpak m.b.t. het thuisonderwijs gaan we ervan uit dat het voor het basisonderwijs langer zal duren.

We zien dat het thuisonderwijs over het algemeen goed verloopt. De kinderen doen goed hun best en werken hard. We weten dat u daar als ouders flink aan mee werkt. Fijn!
Tegelijk lijkt het soms lastig om de kinderen blijvend te motiveren. (m.n. bij midden–en bovenbouw-kinderen). Die geluiden bereiken ons ook. In die zin zien we nu een meer wisselend beeld dan bij de eerste lock-down.
Zeker nu de schoolsluiting aanhoudt, willen we de betrokkenheid en motivatie op peil houden. Om die reden gaan we meer online-momenten met de hele groep organiseren.
Vanaf maandag 18 januari as. ziet het er als volgt uit:

  • Voor groep 1/2 blijft de situatie ongewijzigd.
  • Groep 3 gaat naar 2 online momenten per week.
  • Groep 4-8 gaat naar 4 onlinemomenten per week.

De groepen 3-6 zijn van 8.45 u — 9.45 u online. Daarna is er een uitloop van een halfuur voor individuele vragen.
De groepen 7 en 8 zijn van 10.30 u — 11.30 u online en daarna is er ook voor hen een uitloop tot 12.00 u.

In de middag is de leerkracht online beschikbaar voor vragen. De leerkracht communiceert met u op welke dagen uw kind online wordt verwacht. Met de groep online komen veronderstelt afspraken. Die ziet u op het volgende blad.

Chromebook / laptop.

Het kan zijn dat u thuis in de knel komt, wanneer u kinderen in verschillende groepen heeft die tegelijk online moeten komen. Als u dit probleem van gelijktijdigheid niet thuis kunt oplossen, kunt u gebruik maken van een chromebook van school. U stuurt dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Het aantal chromebooks op school is beperkt. Alleen wanneer er knelpunten ontstaan die u niet zelf op kunt lossen, kan de school een chromebook (kleine laptop) in bruikleen geven.
We verwachten op basis hiervan voldoende chromebooks te hebben.

Intussen weten we dat het thuisonderwijs met wisselend succes thuis verloopt. We zien gelukkig veel hele mooie voorbeelden, maar we horen ook van moeizame situaties. U kunt altijd even contact opnemen met de leerkracht voor advies. We proberen elk berichtje binnen 24 uur te beantwoorden. Natuurlijk wensen we u samen met de kinderen sterkte en succes toe. Als we met elkaar ons best blijven doen (ieder op z’n eigen plek) dan komen we deze periode ook weer door.

Facultatieve oudergesprekken.

In de laatste week van januari en de eerste weken van februari staan facultatieve ouder-gesprekken gepland. We maken hier ‘verplichte’ ouder–en kindgesprekken van (m.u.v. de kleuters). In tijden voor thuisonderwijs vinden we het belangrijk om alle ouders even te spreken in het kader van educatief partnerschap. Ook als de lockdown aanhoudt, gaan deze gesprekken online gewoon door. Later meer hierover.

Heel veel succes, doorzettingsvermogen en geduld toegewenst voor de komende weken.
En vooral; Blijf gezond!

Afspraken online-les.

 

afspraken tijdens online les

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan