telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1169

We helpen elkaar

Van start met The Leader in me.

In voorgaande nieuwsbrieven heeft u kunnen lezen over de eerste 3 gewoonten (van de 7) van The Leader in me, het traject waarmee we volgende week gaan starten met de kinderen. De 7 gewoonten dragen bij aan ‘persoonlijk leiderschap’. Het is goed mogelijk dat er bij u niet direct een lampje gaat branden bij deze term. Kijkend naar de aan te leren gewoonten zal er wel een beeld ontstaan.

Gewoonte 1: Wees pro-actief (Maak je eigen keuzes!) (zie nieuwsbrief 1146)
Gewoonte 2: Begin met het einddoel voor ogen (Maak een plan!) (zie nieuwsbrief 1156)
Gewoonte 3: Belangrijke zaken eerst (Eerst werken, dan spelen) (zie nieuwsbrief 1166)

Deze eerste 3 gewoonten gaan over jezelf. De volgende 3 gewoonten gaan over jezelf in relatie met anderen:
Gewoonte 4; Denk win-win. Probeer keuzes zo te maken dat er een voordeel is voor jou en voor mij.
Gewoonte 5: Eerst begrijpen, dan begrepen worden (Luister, voordat je praat)
Gewoonte 6: Creëer synergie. Werk zo samen dat het gezamenlijke resultaat van je samenwerking meer is dan dat wat je alleen, los van elkaar had bereikt.

De zevende gewoonte omvat de vorige 6: Houd de zaag scherp. Ofwel, bewaar het evenwicht tussen inspanning en ontspaning.

De komende jaren gaan we op allerlei manieren de kinderen deze gewoonten aanleren. Dat doen we in alle groepen op allerlei momenten. Zo mogen we verwachten dat kinderen na 8 jaar basisschool de 7 gewoonten tot hun normale manier van doen hebben gemaakt.

Wat kunt u verwachten in de periode tot de zomervakantie? Vanaf volgende week maandag hangt in alle klassen een poster van ‘De boom van de 7 gewoonten’. De leerkrachten zullen er zeer regelmatig aandacht aan schenken en de taal die bij “The leader in me” hoort gebruiken. Hopelijk komt er iets van die taal ook bij u thuis terecht. Vraag dan gerust eens door. We gaan als leerkrachten goede ideeën en ervaringen delen, zichtbaar op het podium/leerkrachtenkamer.

In de eerste periode na de zomervakantie gaan we de 7 gewoonten achtereenvolgens aanleren. We maken een gezamenlijke en feestelijke aftrap in de hal van de school. Natuurlijk nodigen wij u daar ook voor uit. Houdt de nieuwsbrief goed in de gaten.

We hopen dat de kinderen en de leerkrachten veel plezier beleven aan de 7 gewoonten. Bovenal hopen en verwachten we dat onze kinderen op den duur het verschil gaan maken door hun zelfbewuste houding t.a.v. zichzelf en anderen. We houden u op de hoogte!


Naderend afscheid.

Enige tijd geleden heeft juf Hermien Mannot-Veneman aangegeven aan het einde van dit schooljaar te willen stoppen met werken. Dat betekent dat een gezicht dat al heel lang verbonden is aan onze school na de zomervakantie niet weer terug zal keren. Uiteraard komen wij (en ook juf Hermien zelf) hier later nog wel even op terug want dit zal natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan.
Maar juf Hermien, en ook wij, wilden u al wel vast op de hoogte stellen van dit aanstaande feit.


Reminder: Staking op woensdag 30 mei.

Heeft u het al in uw agenda genoteerd: Volgende week woensdag wordt er weer gestaakt. De Kardoen doet samen met de andere Floreant-scholen mee aan de staking. De school zal woensdag dus gesloten zijn. U bent hierover in een van de vorige nieuwsbrieven uitvoerig geïnformeerd.


Bezoek Rijksmuseum.

rijksmuseumOp donderdag 31 mei gaat groep 7 een bezoek brengen aan het Rijksmuseum.
Ze zullen daar een een rondleiding door het museum krijgen en een workshop “Ontdekkers en Reizigers” volgen.

Dit museumbezoek staat in het teken van de eerste expedities naar de Oost. In het museum vinden leerlingen sporen van de VOC, onderzoeken zij de macht van de VOC en zien zij met eigen ogen luxe handelswaar uit die tijd.

In het atelier van de Teekenschool tekenen en schilderen leerlingen een rijk reisverslag met zelfgemaakte inkt en verf.

De kinderen moeten om 7.30 uur op school aanwezig zijn. We vertrekken met de bus om 7.45 uur.
Om 15.15 uur vertrekken we weer uit Amsterdam en we verwachten dan om ong. 17.15 uur terug te zijn. De kinderen moeten deze dag hun eigen eten en drinken meenemen. Evt. geld om wat in het museum te kopen mag, maar is niet verplicht.


Sportdag - groep 7 en 8.

sportdag 2018Op dinsdag 29 mei wordt op het terrein van JCO en ACO/ Van Elderen ( sportpark Westbroek ) de jaarlijkse sportdag voor de groepen 7 en 8 van de gemeente Ommen gehouden.

  • De leerlingen worden deze dag, in sportkleren, om 8.30 uur op het sportveld verwacht.
  • De fietsen moeten op de parkeerplaats van de voetbal geparkeerd worden.
  • Je begint bij het onderdeel wat je door je leerkracht is verteld.
  • We blijven als groep bij elkaar.
  • We hebben een gezamenlijke pauze: 11.40 - 12.05 uur. We eten dan met z’n allen op het sportpark, dus eigen eten en drinken meenemen.
  • De kinderen krijgen 2 consumptiebonnen, daar kunnen ze drinken/ eten voor halen. Ze mogen evt. geld mee. ( niet meer dan € 3, - )
  • De sportdag zal ong. 14.45 uur afgelopen zijn. De leerlingen mogen dan rechtstreeks naar huis.

Ouders zijn van harte welkom om te komen kijken/ aanmoedigen!


Kunst kijken & kunst maken.

kleienOp vrijdag 1 juni gaat groep 7a van juf Marion en juf Marjan een workshop volgen in Witharen.
De leerlingen starten met een rondleiding door de meubel- en keramiek galerie en de beeldentuin. Doel hiervan: Kunst kijken, kunst beleven en je laten inspireren door kunst.
Daarna gaan de leerlingen zelf aan het werk met klei in het atelier van Thea Dijkema. Het werk wat ze maken zal ong. twee weken later worden opgehaald door de leerkracht en mag dan meegenomen worden naar huis.


Open huis bij muziekvereniging Soli Deo Gloria Ommen.

Op zaterdagmiddag 26 mei is er bij muziekvereniging Soli Deo Gloria (SDG) Ommen open huis. Het open huis is in het gebouw van SDG aan de Korenmolen 20 in Ommen. Tussen 16.00 en 17.30 uur kun je kennismaken met verschillende instrumenten, de vereniging en kun je je opgeven voor een instrument.

Kleutermuziek – 4, 5 jaar
Voor kinderen is muziek maken erg leuk, leerzaam en goed voor de (sociale) ontwikkeling. Speciaal voor de jongste kinderen van 4 en 5 jaar hebben wij het project Kleutermuziek opgericht. Hierbij komen kinderen op een speelse manier in aanraking met muziek (zingen, bewegen op muziek, luisteren, muzieknoten en instrumenten).

Blokfluitgroep – vanaf 6 jaar
In de blokfluitgroep kunnen kinderen vanaf 6 jaar op een leuke manier kennis maken met muziek. Een blokfluit is hiervoor een heel geschikt en toegankelijk instrument. De les is een groepsles van 30 minuten per week (uitgezonderd schoolvakanties).

Slagwerk of blaasinstrument – vanaf 7, 8 jaar
SDG is een muziekvereniging met veel jeugdleden. Het hele jaar door zijn er leuke optredens en activiteiten. Bij SDG leren kinderen hoe leuk het is om samen muziek te maken.

Wil je hier meer informatie over?
Neem dan contact op met een van de opleidingscoördinatoren:
- Voor slagwerk: Karst Veurink, tel. 06-44182997 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor blaasinstrumenten: Mirjam van Elburg, tel.: 06-20013105 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

26 mei open dag sdg

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan