telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1261

Portfoliogesprekken leerkracht - ouder(s) - kind.

In de week van 16-20 november staan er portfoliogesprekken gepland. Helaas laten de huidige Corona-maatregelen het niet toe om deze op school te laten plaatsvinden en gaan we dit doen middels Teams. De leerkracht maakt zelf een planning in deze week waarop u zich kunt inschrijven.
Op maandag 9 november om 8.00 uur zal de inschrijving voor het gesprek in Parro geopend worden, eerst voor de gezinnen met meerdere kinderen op school. Op dinsdag 10 november zal de inschrijving voor iedereen beschikbaar zijn.

Voorafgaand aan het gesprek krijgt uw kind het portfolio mee naar huis en zal daar in het gesprek ook zelf over mogen vertellen. Houdt u dit portfolio dus zeker bij de hand tijdens het gesprek. Via mail krijgt u een uitnodiging voor het portfoliogesprek. Het zal plaatsvinden in Teams. Wanneer u klikt op de link in de mail, zult u doorverwezen worden naar de Teams pagina of de Teams-app als u die heeft. U neemt plaats in een virtuele wachtkamer. De leerkracht laat u van daaruit toe tot het gesprek. We vragen u het portfolio in week 48 (23-27 november) weer mee te geven naar school.

trotsTLIM – gewoonte 1, 2 en 3 tijdens het portfoliogesprek.

Tijdens het portfoliogesprek staan de gewoonten 1, 2 en 3 centraal. Uw kind krijgt de ruimte om zelf initiatief te tonen en mee te denken over de vraag hoe we er samen voor zorgen dat school een fijne plek is om te werken, te leren en te spelen. Daarnaast kijken we naar de doelen voor de aankomende periode: Waar ben jij nu trots op en waar wil je nog in groeien?
We merken in de kindgesprekken (gesprekken tussen leerling-leerkracht) dat kinderen het heel lastig vinden om aan te geven waar ze ‘trots’ op zijn. Wellicht is het fijn om dit van tevoren ook al met uw kind te bespreken.

Vrije dag - woensdag 11 november.

In verband met een studiedag van het team zijn de kinderen op woensdag 11 november vrij!

Schoolfruit.

Vanaf week 46 zal er bij onze school het schoolfruit (of groente) geleverd worden. Onze ‘gruitendagen’ zijn woensdag, donderdag en vrijdag.
I.v.m. de vrije dag op woensdag 11 november zal het eerste moment dus zijn op donderdag 12 november.

Agenda MR-vergadering.

Dinsdag 10 november 2020; aanvang 19.30 uur via Teams 

 1. Opening  
 2. Notulen en actielijst vorige vergadering behandelen
 3. Rondvraag 
 4. Vaststellen HHR MR 2020-2021 
 5. Vaststellen jaarverslag MR 2019-2020 
 6. Aanvullen en vaststellen MR regelement Kardoen  
 7. Vaststellen Schoolgids  
 8. Vanuit de GMR
  • Email ter Info; vanuit de GMR
 9. Afsluiting vergadering


Even voorstellen.

celineBeste ouder(s), verzorger(s) en kinderen,

Via deze nieuwsbrief wil mezelf graag even kort aan jullie voorstellen!
Ik ben juf Céline, 21 jaar en ik woon in Hardenberg. Vanaf 7 december mag ik lesgeven aan groep 3a, om juf Laura te vervangen als zij met zwangerschapsverlof gaat.
Ik ben in september afgestudeerd aan Hogeschool KPZ te Zwolle.
In mijn Pabotijd heb ik de nodige ervaringen opgedaan in verschillende groepen en op verschillende scholen. Ook heb ik een halfjaar op de school in het Wilhelmina Kinderziekenhuis stage mogen lopen, dit zal mij altijd bij blijven.

celineIn mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig met schilderen en tekenen. Ook spreek ik graag af met mijn vriendinnen en houd ik van paardrijden (het liefst buiten langs het strand!).
Ik hoop er samen met de kinderen en het team van CBS De Kardoen een leuke, leerzame en gezellige tijd van te maken. Mochten er vragen of bijzonderheden zijn dan hoor ik dat graag! Ik zal regelmatig na schooltijd met de kinderen van groep 3 mee naar buiten lopen.

Peuterochtend.

De peuterochtend van 20 november gaat door, al zijn er wel beperkingen. We willen m.n. nieuwe ouders (die nog geen kinderen op De Kardoen hebben en ook niet eerder zijn geweest op een peuterochtend) van harte uitnodigen.
Bij voorkeur komt er één ouder tijdens deze ochtend (ook zonder evt. jongere broertjes/zusjes).
Heeft u belangstelling, geef u dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Heeft u voorkeur voor een persoonlijke kennismaking, dat kan ook. Neem gerust contact op. De kinderen van groep 1/2 zijn deze dag vrij.

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan