telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1239

We hebben plezier

40 dagentijd

Op dit moment leven we in de 40 dagen voor Pasen. Vanuit de Christelijke traditie is het een periode van bezinning en voorbereiding op Pasen. Dan staan we stil bij het feit dat onze Heer Jezus stierf voor onze zonden. Na 3 dagen stond Hij op uit het graf. Daarmee heeft Hij laten zien dat het bij God niet ophoudt met zonde en schuld; Hij heeft onze schuld op zich genomen en wij krijgen vrijheid zonder zondelast. Dat is de grote zegen van Pasen. Terwijl Jezus in het bijbelverhaal bespot wordt met een doornenkroon op Zijn hoofd, mogen wij de eer-kroon dragen! Hij geeft ons leven. Daar mogen we altijd nog, ook nu in 2020, op vertrouwen. Wereldwijd, ook in ons land, leven we in een gekke tijd. Terwijl sommigen hard werken om de samenleving draaiend te houden en de verspreiding van het virus af te remmen, ontstaat er voor anderen juist tijd, omdat ze niet kunnen of mogen werken. We worden stil gezet. Bovendien wordt onze vrijheid beperkt. Er is dus tijd voor bezinning. Hoe mooi en treffend is het dat we ook nu blijvend mogen vertrouwen op Hem. Hij laat niet los waar Hij aan begonnen is. We komen hier met elkaar wel doorheen. Wist u dat het woord Corona Latijns is voor ‘eer-kroon’?

Complimenten

Woensdag hebben de kinderen (en ouders) het thuiswerk-pakketje opgehaald. Ook ouders van kleuters hebben volop gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een pakketje mee te nemen. De hele actie is rustig en vlot verlopen. Onze dank en complimenten daarvoor! Alle kinderen kunnen nu thuis hun schooltaak doen. Volgende week donderdag komen we als team weer bij elkaar (als dat dan nog kan/mag). Op basis van de ervaringen tot dan toe stellen we het thuiswerk zo nodig bij. Tot die tijd werken we zoals er is afgesproken met de leerkrachten. Na donderdag 26 maart worden eventuele wijzigingen met u (en de kinderen gecommuniceerd).

Thuiswerk

Tijdsinvestering De richtlijn die we hanteren voor het thuiswerk is dat de kinderen anderhalf à twee uur per dag bezig zijn met schoolwerk. U begrijpt dat dit sterk uiteen kan lopen. Hier kunt u uit opmaken dat de kinderen niet de hele dag vullen met schoolwerk. Er blijft voldoende tijd over. Zelfstandig werk Veel van het schoolwerk kunnen de kinderen zelfstandig doen. Het is niet de bedoeling dat de kinderen van u afhankelijk zijn bij het maken (bij kleuters ligt dat natuurlijk een beetje anders). Het gaat tenslotte om herhaling. Correctie Het thuiswerk is alleen effectief als de kinderen er serieus mee aan de slag gaan. Wanneer de kinderen het eigen werk nakijken, is het goed om kritisch te zijn. Dagritme Voor heel veel kinderen is het heel heilzaam dat er een vast dagritme is (structuur). Een vaste tijd om op te staan, te wassen en te ontbijten; een vast tijdvak om (buiten) te spelen; om schoolwerk te doen; om te bewegen; om te gamen; om TV te kijken etc. maar ook een vaste bedtijd. Wij adviseren u (vrijblijvend) om zo’n dagritme met de kinderen af te spreken. Het geeft een stukje duidelijkheid. Zeker wanneer u het visueel maakt, zodat iedereen in huis kan zien wat er op de rol staat.

U kunt bovendien met oudere kinderen afspreken wanneer u voor hen beschikbaar bent en wanneer niet. Zeker als u thuis werkt, kan dat handig zijn.

Let een beetje op elkaar

..waren de woorden van minister Bruno Bruins vorige week aan het eind van de persconferentie. Nu we elkaar fysiek niet of nauwelijks meer zien, is dat wat ons betreft wat lastiger. De ontmoeting op school waarbij we een u tip of advies konden geven of even een luisterend oor konden bieden, is weggevallen. Tegelijkertijd kunnen er juist nu vragen of zorgen in gezinnen ontstaan. Veel ouders en kinderen moeten een nieuwe ‘leefstijl’ ontdekken. Gelukkig lukt dat prima voor veel mensen. Anderen hebben er wellicht meer moeite mee. Dat kan invloed hebben op het gevoel van welzijn en veiligheid. Juist dan geldt; Let een beetje op elkaar. Wilt u in dit kader toch even contact met school, dan zijn we via mail bereikbaar. In urgente gevallen kunt u bellen met de directeur, Dannis Timmerman, 06-522 30 527. Voor meer informatie voor ouders en kinderen hierover verwijzen we naar: https://www.nji.nl/coronavirus#rowIndex3

Uit de Medezeggenschapsraad

Op dinsdag 3 maart 2020 heeft de MR de vierde bijeenkomst van dit schooljaar gehouden. In deze bijeenkomst lag de nadruk op het bespreken van de voortgang op diverse thema’s. Voortgang van het thematisch onderwijs, het onderzoek naar een nieuwe methode Engels en de algehele voortgang van de doelen die De Kardoen gesteld heeft. Door deze tussentijdse status updates, houdt de MR de vinger aan de pols over de nieuwe methoden, maar ook dat de kwaliteit goed geborgd blijft. De Kardoen is op de juiste weg! In de afgelopen periode zijn de stakingen in het onderwijs niet te missen geweest. Vervelend voor allen, maar wel met enig resultaat. Er is geld vrijgekomen (de zogenoemde “werkdrukgelden”) om de leerkrachten te ontlasten in de dagelijkse werkzaamheden. Het plan om deze gelden in te gaan zetten is besproken en zal spoedig gedeeld worden. Fijn dat via de oudergeleding vragen en informatie binnenkomen, zodat er gesproken kan worden over thema’s die spelen. Vergeet u niet dat u te allen tijde welkom bent bij de MR, maar zeker ook bij de leerkrachten en directie van onze school met uw vragen en opmerkingen? We horen dat graag. Dit kan op school, schoolplein of uiteraard via email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

De volgende nieuwsbrief van De Kardoen verschijnt volgende week vrijdag 27 maart.

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan