telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1229

We vertrouwen elkaar

Open lessen.

Vorig schooljaar kon u de zgn. Open lessen meemaken. Een aantal leerkrachten gaf de gelegenheid om in te tekenen, zodat u samen met andere ouders een les mee mocht maken in de groep van uw kind. Het is een unieke kans om echt betrokken te zijn bij het onderwijs aan uw kind. Voor veel ouders ging er een wereld open. De open lessen werden dan ook erg gewaardeerd. In ons team hebben we de open lessen ook geëvalueerd. We zijn zeker van plan om er een vervolg aan te geven. Tijdens dit lopende schooljaar heeft elke leerkracht de vrijheid om opnieuw open lessen te organiseren. Daar hebben we vooreerst geen vaste periode voor afgesproken. Vanaf het schooljaar 2020-2021 vinden de open lessen allemaal plaats in de maand november. Vooreerst houdt u de parro app van de eigen groep in de gaten om te zien of u (weer) gebruik kunt maken van deze mogelijkheid.


Peuterochtend 17 januari.

Vrijdag 17 januari is er weer een peuterochtend. Bent u geïnteresseerd in onze school voor uw peuter dan bent u vrijdagochtend vanaf 9.00 uur van harte welkom samen met uw zoon/dochter. Ook wanneer u iemand kent die zich aan het oriënteren is op een fijne basisschool, breng dan gerust de peuterochtend onder de aandacht. Terwijl de peuters bij de kleuterjuf blijven om te wennen, gaat u als ouder met de directeur mee. U krijgt informatie over de school en een rondleiding. In het kader van The Leader in me, heeft elke groep tegenwoordig een gastheer of -dame. Dat is een leerling die de ouders het een en ander vertelt over alles wat in de betreffende groep gebeurt. Ook wanneer u uw zoon/dochter al heeft aangemeld, bent u welkom. Stuur even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan weten we dat u komt.


Nieuwe leerlingen.

We mogen weer een nieuwe leerling in groep 1c. Het gaat om Jinthe de Jonge bij juf Diane en juf Sandra. Van harte welkom en veel plezier bij ons op school.


Kerstviering.

Na de kerstwandeling kunt u op het kleuterplein gezellig met elkaar napraten.
De ouderraad zorgt voor chocolademelk, ranja , etc.
De kinderen krijgen vrijdag, namens de ouderraad, een boek mee naar huis.


Kerstgroet.

De kerstvakantie staat voor de deur. We zien dat veel kinderen (maar ook leerkrachten) wel toe zijn aan een poosje rust. We hebben met elkaar hard gewerkt en mooie resultaten behaald. Zonder een hele bloemlezing te willen geven, noem ik hier een paar zaken waar we met elkaar trots op mogen zijn; In alle groepen wordt volop gewerkt met de Chromebooks (onze school kiest bewust voor een balans tussen (samen-) werken in boeken en schriften en daarnaast de inzet het digitale leermiddel ‘chromebook’).  We hebben in de groepen hard gewerkt aan verbetering van de reken-resultaten. Op basis van de laatst gehouden toetsen kunnen we nu al zeer tevreden zijn; alle groepen doen het goed als het gaat om rekenen! Ook in het kader van The Leader in me gebeuren mooie dingen; elk kind heeft een leiderschapsrol. Dat is niet zo zeer een ‘taak’ als wel een verantwoordelijkheid in het geheel van de groep en het lokaal. In verschillende klassen verschijnen datamuren (in volgende nieuwsbrieven volgt meer hierover mee informatie). Vast staat dat het de leerlingen helpt eigenaarschap te nemen voor het eigen leerproces.
Na vrijdag nemen we twee weken rust. Ongetwijfeld viert u in huiselijk kring of elders het kerstfeest, het feest om de geboorte van Jezus Christus, onze Heer en Heelmaker. We vinden het een hele rijke gedachte dat we onze dank voor alles wat we mee mogen maken en bereiken bij Hem mogen brengen. Tegelijk zijn er ook zorgen in sommige gezinnen. Vragen en zorgen mogen we ook bij Hem brengen, want een ding weten we zeker; De Heer verhoord alle gebeden.

Namens het team van De Kardoen wens ik u gezegende kerstdagen en natuurlijk een heerlijk en veilig begin van 2020!

 

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan