telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1224

We doen mee

Voorstelling Benjamin de Beer - groep 1 en 2.

Op maandag 11 november gaan groep 1 en 2 naar de voorstelling ‘Benjamin de Beer’, een interactieve kleurrijke musical, gebaseerd op het boek van Herman van Veen.

Benjamin IJsbrand Beer moet samen met zijn vader en moeder vluchten voor het smeltende ijs. IJs dat in het poolwater net zo snel oplost als een suikerklontje in de thee. Papa, mama en Benjamin komen na een avontuurlijke reis terecht in een groene wereld waar ze niet welkom zijn. Daar waar beren wonen die bruin zijn en mensen leven die van hun vachten bontjassen maken willen.
benjamin de beer
benjamin de beer“Als de bomen niet meer groeien,
wie past er dan op mij
En de honing niet meer vloeien zal,
wie zorgt er dan voor mij
Als mijn vacht me niet verwarmen kan,
wie knuffelt dan met mij
En de zon me niet verwarmen kan,
wie kijkt er dan naar mij”

Uit: Benjamin de Beer


Schoolfruit.

Vanaf woensdag 13 november krijgen we weer schoolfruit! Het fruit wordt dinsdags op school geleverd. Dat betekent dat er op woensdag, donderdag en vrijdag schoolfruit is voor alle kinderen.

Op deze dagen hoeven de kinderen geen fruit mee te nemen van huis (voor de kleine pauze 10.15 – 10.30 uur). Wel nemen de kinderen wat drinken mee (zoals u weet, bij voorkeur in een drinkbeker). In de nieuwsbrief leest u welke soort fruit er in die week wordt gegeven. We hopen in de eerste plaats dat de kinderen er smakelijk in eten en tegelijk ook nieuwe soorten fruit gaan waarderen. 


Nationaal schoolontbijt - herinnering.

Vrijdag 8 november is er weer het Nationaal schoolontbijt. Een landelijke promotie van een goed ontbijt voor de schooldag. Omdat wij een Gezonde school zijn, doen we natuurlijk mee. De kinderen krijgen op school een gezond ontbijt.

LET OP:
De leerlingen van groep 1 t/m 8 moeten zelf een beker, bordje en bestek meenemen.


Vanuit de MR.

Op onze website www.de-kardoen.nl vindt u onder het kopje ‘Overig - Medezeggenschapsraad’ informatie over de MR. Ook vindt u hier het MR jaarverslag van 2018-2019, het MR Huishoudelijk Reglement van 2019-2020 en het MR Jaarplan voor het schooljaar 2019-2020.

Heeft u vragen over of aan de MR, neem dan gerust contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand Jaarplan_MR_CBS_De_Kardoen_2019-2020.pdfJaarplan MR De Kardoen 2019-2020256 kBdinsdag 05 november 2019
Bewaar het bestand nws1224_6_november_nationaal_schoolontbijt.pdfInfo Nationaal schoolontbijt1440 kBdinsdag 05 november 2019

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan