telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1221

We doen mee

Vanuit Trefwoord.

‘Mijn beste plek’ dat is het thema in Trefwoord deze week. In het bijbelverhaal horen we hoe het er soms aan toe kan gaan om de beste plek te hebben en te behouden. De kinderen horen deze week over de kleine Izaak; hij zit wel goed, hij zal later alles erven. Tenminste, dat denkt Abraham. Mijn de oudere Ismaël weet wel beter; Hij is de oudste en dus zal hij erven. Dat gaat natuurlijk niet goed. Na Sarah zegt nu ook God tegen Abraham dat hij Ismaël weg moet sturen, de woestijn in. Een onbegrijpelijke keus. En toch moet het. Gelukkig zorgt God ook tijdens de barre woestijnreis goed voor Ismaël (Genesis 21: 1-13).

Contactpersoon voor ouders.

U weet wellicht dat we als Stichting Floreant een vertrouwenspersoon hebben. Iemand bij u terecht kunt wanneer het om vertrouwenszaken gaat; zaken die zo gevoelig zijn dat u daarmee niet op school terecht kunt. Om in contact te komen met de vertrouwenspersoon, hebben we zgn. contactpersonen. Deze heeft geen inhoudelijke rol, maar beoordeelt wel of het een zaak is voor de vertrouwenspersoon en geeft de uw vraag/opmerking zo nodig door. Voor de ouders was dat tot voor kort Mevr. Angeline Miltenburg. Angeline heeft het afgelopen jaren gedaan en gelukkig heeft niemand in die zin gebruik hoeven maken van haar diensten. Nu neemt Anita ’t Jong het van haar over. We bedanken Angeline langs deze weg voor het willen dragen van deze verantwoordelijkheid. En tegelijk zijn we blij dat we in Anita iemand hebben gevonden die het over wilt nemen.
Mocht u dus in de toekomst een opmerking of een vraag hebben aan de vertrouwenspersoon, dan wendt u zich tot Anita ’t Jong Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / tel. 06-57228624

PARRO.

parroOp de informatie avond hebben we u aangekondigd dat we gaan werken met PARRO; een app waarmee we het wel en wee uit de klas van uw kind/kinderen kunnen communiceren. Een leuke en vlotte manier om op de hoogte te blijven. Hoe werkt het.

  1. U gaat naar de app-store om naar PARRO te zoeken. Wanneer u de app hebt gevonden, kunt u hem gratis installeren.
  2. Vervolgens kiest u voor de ‘ouder’ optie.
  3. Binnenkort ontvangt u een email van de leerkracht met een activatie link. Daarmee kunt u o.b.v. een unieke combinatie van een inlognaam en wachtwoord toegang krijgen. Alleen de ouders van de groep hebben toegang; anderen niet.
  4. Ouders kunnen niet via de app met de leerkracht communiceren. Wel kunt u desgewenst berichten liken. Om de leerkracht een berichtje te sturen, maakt u gebruik van email. Maar even langskomen of bellen, kan natuurlijk ook.

We hopen dat Parro voorziet in een behoefte en dat u zo een beetje meer betrokken kunt raken bij het onderwijs aan uw kind/kinderen.

Fietscontrole.

Vrijdag 11 oktober as. worden alle fietsen van de kinderen weer gecontroleerd op veiligheid en verlichting. Het is de bedoeling dat alle kinderen met hun fiets naar school komen. Onze verkeersouder, Rob Kampman, zal de controle uitvoeren. Hij kan echter nog wel een paar helpende handen gebruiken. Heeft u vrijdagochtend vanaf 8.30 uur tijd? Meldt u dan even op school of bij Rob (06-12167846). Zo hopen we dat alle kinderen zich veilig door het verkeer bewegen.

Peuterochtenden: Kleine wijziging.

Er is een kleine wijziging m.b.t. de data voor peuterochtenden. De tweede peuterochtend is vervroegd: Hij gaat van 13 december naar 29 november. De laatste peuterochtend van dit jaar wordt verplaatst van 15 mei naar 19 juni. Voor het overzicht volgen hierbij nogmaals alle data:
Eerste peuterochtend: 18 oktober 2019
Tweede peuterochtend: 29 november 2019
Derde peuterochtend: 17 januari 2020
Vierde peuterochtend: 3 april 2020
Vijfde peuterochtend: 19 juni 2020

Bij peuterochtenden zijn de groep 1 en 2 vrij. De groepen 3 en 4 gaan gewoon naar school. Kent u mensen uit uw buurt die op zoek zijn naar een basisschool voor hun kind, breng ze dan gerust in contact met onze school!

Drinken bij het overblijven.

Nu we met een continurooster werken, blijven alle kinderen over. Vrijwel alle kinderen nemen drinken mee naar school. Bij voorkeur gebruikt u daarvoor een afsluitbare drinkbeker of drinkbekers (een voor de kleine pauze en een voor het overblijven). Veel ouders geven hun kind een pakje mee. Naast het feit dat jonge kinderen eerder morsen met een pakje, geeft het ook een enorme hoeveelheid afval. Vanuit duurzaamheid en het terugdringen van de hoeveelheid afval, vragen wij u uw kind drinkbeker(s) mee te geven. Deze kunnen steeds opnieuw gebruikt worden en de bijdrage aan de afvalberg blijft zo beperkt. Alvast dank voor uw medewerking.

Gewoonte 5: Eerst begrijpen, dan begrepen worden.

Als het gaat om samen werken en samen leven is gewoonte 5 een heel logisch vervolg op gewoonte 4 (denk win win). In winst denken voor zowel mezelf als de ander, gaat makkelijker als je eerst de ander probeert te begrijpen, voordat je zelf gehoord en begrepen wordt. Ieder mens wil graag begrepen, erkend, bevestigd en gewaardeerd worden. Naast een fysieke levensbehoefte is het een psychologische levensbehoefte. Vanuit ons binnenste hebben we een sterke behoefte om gehoord te willen worden. Toch is het heel vaak handiger om die drang even op een zijspoor te zetten. Vervolgens proberen we te luisteren met respect en oog voor de emotie (empathisch luisteren). Zo ontstaat er ruimte om te horen wat die ander werkelijk wil; Zo ontstaat de mogelijkheid om te zoeken naar een situatie die Win-Win is volgens mij, maar ook volgens de ander.
U komt vast en zeker met uw kinderen in een situatie die herkenbaar is. Probeer het eens om uw eigen verhaal even parkeren en empathisch te luisteren. Daarmee kunnen we als volwassenen een voorbeeld zijn voor de kinderen. Zie ook de bijlage.

Gezocht: eierdozen en wc/keukenrollen.

We zijn op school door onze voorraad lege eierdozen en wc/keukenrollen heen. Aangezien deze met het knutselen regelmatig gebruikt worden zouden we onze voorraad graag weer aan willen vullen. Helpt u mee sparen?
Bij de hoofdingang staat een mand waar uw kind de eierdozen en/of wc/keukenrollen in kan doen.
Alvast hartelijk dank!

Herinnering: ouderavond Kanjertraining.

Volgende week woensdag ­­­­16 oktober, van 19.30-21.30 uur is de ouderavond van de Kanjertraining.
Vanaf 19.15 uur bent u welkom voor een kopje koffie of thee. Onder andere de kwaliteiten en valkuilen van de kanjerpetten, de smileyposter, feedback geven d.m.v. het pettenkwadrant, motor & benzinepomp en ook de rol van de ouders komt deze avond aan bod.

Via onderstaande link of QR-code kunt u aangeven of u bij de ouderavond aanwezig bent.

kanjertraining QR code 19 10 16

 

Let op: Aanmelden kan nog tot en met woensdag 9 oktober!

 

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand nws1221_9_oktober_flyer_peuterochtend.pdfFlyer peuterochtenden644 kBdinsdag 08 oktober 2019
Bewaar het bestand nws1221_9_oktober_pianoforte.pdfOpen dag Pianoforte2122 kBdinsdag 08 oktober 2019
Bewaar het bestand TLIM - Gewoonte 5 - Eerst begrijpen, dan begrepen worden.pdfTLIM - Gewoonte 5 - Eerst begrijpen, dan begrepen worden227 kBdinsdag 08 oktober 2019

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan