telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1220

We doen mee

Week van de pauzehap.

Van 7 tot en met 11 oktober doen de groepen 5 t/m 8 mee aan de Week van de Pauzehap, een lesprogramma van Ik eet het beter. Een educatief programma in samenwerking met het Voedingscentrum, sportkoepel NOC*NSF, uitgeverij Zwijsen en AH.

week van de pauzehap 2019Elke ochtend een gezonde pauzehap
Tijdens de Week van de Pauzehap leren en ervaren leerlingen hoe lekker en leuk het is om te kiezen voor gezonde tussendoortjes. Op dinsdag, woensdag en donderdag krijgen ze een verantwoorde pauzehap aangeboden. Die dagen hoeft uw kind dan ook geen 10-uurtje mee te nemen.
Op vrijdag 11 oktober is er een opdracht rond een zelf meegenomen gezond tussendoortje. Het is leuk als uw kind zelf met een suggestie komt. U kunt uw kind daarbij stimuleren om een tussendoortje te kiezen dat niet zo voor de hand ligt (bijzondere fruitsoort of aparte groentesnack). Graag vrijdag meegeven naar school.


pauzehap voorbeeldLekker bewegen
Bij een gezonde pauze hoort niet alleen een goed 10-uurtje, ook lekker bewegen en ontspannen zorgen voor energie. Ook daarvoor biedt de Week van de Pauzehap suggesties. Verder krijgt uw kind een blad om grappige goocheltrucs met pauzehapkaartjes te doen.
Meer informatie over de Week van de Pauzehap: www.ikeethetbeter.nl. Daar staat ook de Schijf van Vijf, een handig hulpje bij het bedenken van gezonde maaltijden en pauzehappen.


Dierendag in groep 1 t/m 4.

De kinderen uit groep 1 t/m 4 worden bij deze uitgenodigd om op vrijdag 4 oktober, ter gelegenheid van dierendag, vanaf 11:45 uur tot 12:00 uur met hun huisdier mee te doen in een echte dierenparade. Deze parade vindt voor groep 1 en 2 plaats op het kleine plein en voor groep 3 en 4 doen we dat langs de hekken van het grote plein aan de kant van de Korenbloemstraat. Willen de vaders en moeders er voor zorgen dat de dieren op tijd komen voor de parade en dan langs de hekken/heggen van het plein gaan staan?

huisdierenparade


Berichtje van de versiercommissie.

Na de zomervakantie is de versiercommissie weer enthousiast van start gegaan en is aan de slag gegaan met het thema 'Summertime'. Nu de zomer toch echt zijn einde nadert, wordt het tijd om met het volgende thema aan de slag te gaan, namelijk 'Dieren(dag)'

Mocht je thuis spullen hebben liggen (geen levende dierenJ) die aansluiten bij dit thema, dan kun je deze op vrijdagmorgen 4 oktober om 8.30 uur bij ons inleveren in de grote zaal.

Alvast bedankt!
De versiercommissie


Kanjeravond voor ouders.

Graag herinner ik u nogmaals aan de ouderavond over de Kanjertraining op 16 oktober as (van 19.30-21.30 uur). Zoals u weet is de Kardoen een echte Kanjerschool. Niet alleen omdat er zoveel kanjers op onze school zitten, maar vooral ook omdat we de Kanjertraining stevig verankerd hebben in ons aanbod. We vinden het voorwaardelijk en daarom zeer belangrijk dat kinderen zich prettig en veilig voelen op school en dat ze bovendien goed om kunnen gaan met emoties (van een ander en van hen zelf). Kinderen die stabiel, vrolijk en onbezorgd in het leven staan, kunnen hun energie en aandacht goed richten op het leren, het spelen. Ze kunnen hun aandacht spreiden en samen of alleen genieten. We vinden dat we als school hierin een belangrijke verantwoordelijkheid hebben. Tegelijk delen we deze verantwoordelijkheid met u. Om die reden zouden we u graag willen begroeten bij de ouder info avond. Vanaf 19.15 uur bent u welkom voor een kopje koffie of thee.

Opgeven kan nog steeds via onderstaand formulier of QR-code.

kanjertraining QR code 19 10 16

 

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan