telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1218

We hebben plezier

Wij doen mee met Kraanwaterdag.

Ruim 65% van de Nederlandse basisschoolleerlingen krijgt zoet drinken mee naar school. Omdat kraanwater ontzettend lekker én gezond is doet onze klas op woensdag 25 september mee met Kraanwaterdag. Op deze dag drinken de kinderen alleen water uit de kraan. Uit onderzoek blijkt dat kinderen zich beter kunnen concentreren als ze voldoende water drinken. Water drinken voorkomt hoofdpijn, heeft een positief effect op je reactiesnelheid, kan cognitieve vaardigheden verhogen en houdt je alert. Bovendien bespaar je een hoop plastic en geld door geen flesjes of pakjes drinken te kopen.

Kraanwaterdag kalenderOok in de les besteden we aandacht aan kraanwater. We doen bijvoorbeeld een watersmaaktekst waarbij we verschillende watersmaakjes proeven. Na de les krijgen alle kinderen van groep 5 t/m 8 een thuiswerkblad mee naar huis met leuke opdrachten, puzzels en weetjes over water. Experimenteer thuis ook samen met verschillende watersmaakjes en ontdek dat kraanwater lekker, gezond, duurzaam en goedkoop is.

Om er een geslaagde Kraanwaterdag van te maken vragen we je op deze dag je kind geen zoete (zuivel)drankjes mee te geven, maar water uit de kraan in een bidon, schoolbeker of hervulbaar flesje.

Kraanwaterdag is een initiatief van Vitens, Oasen, WMD, Brabant Water, PWN en Waterbedrijf Groningen.

 

Kraanwaterdag slogan

Van de Ouderraad.

Afgelopen juli heeft de ouderraad afscheid genomen van Herma Dijk en Thomas Wolf. Graag willen wij ze bedanken voor de jaren in de ouderraad en de positieve bijdrage die ze geleverd hebben bij het organiseren van leuke activiteiten voor de kinderen.

Vanaf dit schooljaar mogen we Arjo Brink en Mariet Keizer verwelkomen als nieuwe leden. We wensen ze heel veel succes bij hun nieuwe taak.

De ouderraad bestaat uit de volgende leden;
Anja Hart ( docent OR)
Liesbeth de Vries ( docent OR)
Jessica Wassens
Trudy Hemstede
Janine Reuvers
Arjo Brink
Mariet Keizer
Edwin Willems ( secretaris)
Henk Jan Schuurhuis ( penningmeester)
Lilian Wermink ( vice voorzitter)
Marcel Kampman ( voorzitter)

Voor vragen of goede ideeën kunt u één van deze leden benaderen.

de ouderraad

kanjertraining uitnodiging

Beste ouders/verzorgers,

Zoals u heeft gehoord op de informatieavond organiseert onze school i.s.m. De Kanjertraining een ouderavond. De Kanjertraining heeft een positieve invloed op conflicten en pestgedrag. De kanjerlessen gaan uit van de positieve eigenheid van het kind, dat het verlangen heeft om het goed te doen.
kanjertraining infoKortom; een sociaal-emotionele ontwikkelingsmethode die heel waardevol is voor de individuele kinderen, de groepsvorming en het pedagogisch klimaat. De kanjertraining neemt kinderen en hun opvattingen zeer serieus en wij willen u als ouders daar nadrukkelijk bij betrekken. Het is erg belangrijk dat u als ouder geïnformeerd bent over de werkwijze van onze school en hoe u daar thuis bij aan kunt haken en dat u op de hoogte bent van de grenzen die we hanteren op school.
De ouderavond van de Kanjertraining wordt gehouden op 16 oktober, 19.30-21.30 uur.
De avond wordt geleid door een trainer van Stichting Kanjertraining. Vanaf 19.15 uur bent u welkom voor een kopje koffie of thee. Onder andere de kwaliteiten en valkuilen van de petten, de smileyposter, feedback geven d.m.v. het pettenkwadrant, motor & benzinepomp en ook de rol van de ouders komt deze avond aan bod.

Via onderstaand formulier of de QR-code kunt u aangeven of u bij de ouderavond aanwezig bent. Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld!

kanjertraining QR code 19 10 16

 

Met vriendelijke groet,
team van CBS De Kardoen

  kanjertraining banner


Tennisnieuws.

Proeflessen Tennis 2019

Scholentennistoernooi 2019
Bijlagen.

In de bijlagen vindt u de agenda van de MR van 24 september, wat info aan over kinderfysio.

 

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand nws1218_18_september_agenda_mr.pdfAgenda MR 24 september433 kBdinsdag 17 september 2019
Bewaar het bestand nws1218_18_september_kinderfsysio.pdfInfo over kinderfysio355 kBdinsdag 17 september 2019

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan