telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1210

We werken samen

Overdenking.

Deze week valt precies tussen hemelvaart en Pinksteren. Het moment dat Jezus de aarde verlaat en naar Zijn Vader in de Hemel gaat. Zijn leerlingen laat Hij achter met een duidelijke opdracht: Vertel de mensen over mij en over God, mijn Vader in de Hemel. Even later vindt de uitstorting van de Heilige Geest plaats, ofwel het moment dat de Heilige Geest een plekje krijgt in de harten van de mensen. Zo is God heel ver weg en toch ook heel dichtbij….

Jezus zei eens tot zijn vrienden
‘k zal straks in de hemel zijn
Daar wil ik voor ieder zorgen
Voor mensen groot en klein
Ja ja, hij blijft zorgen. Ook voor jou en ook voor mij.

Jezus ging toen naar de Hemel,
Zo ver weg en toch dichtbij
Want Hij wil in ieder wonen
En Hij maakt je hart dan blij
Ja ja, hij blijft zorgen. Ook voor jou en ook voor mij.


Koffieochtend.

Voor donderdag as. staat een koffieochtend gepland. Inmiddels heeft 1 ouder zich opgegeven; dat betekent dus dat er nog volop ruimte is om aan te schuiven.
De koffieochtend van donderdag 6 juni wordt een week verschoven, naar donderdag 13 juni om 10.45 uur. Dat maakt dat u nog een extra week heeft om tijd vrij te maken.
Onder het genot van een kop koffie bespreken we zaken die u en mij bezig houden in het kader van de school. Er is geen vastgestelde agenda. Het gaat om een stukje ontmoeting en uitwisseling. U bent allen van harte welkom.
Wanneer u ook komt, dan graag even een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Graag tot volgende week donderdag.


Oudercommunicatie app.

Sinds kort hebben we in ons land te maken met de AVG wetgeving die onze privacy moet beschermen. Voor onze school pakt dat soms vervelend uit. Met name als er foto’s gemaakt worden die we graag met u als ouders willen delen. Dat mag niet meer ongelimiteerd via facebook of website. Om foto’s en berichtjes toch te kunnen delen, zonder dat de privacy in het geding komt, zijn er apps ontwikkeld waarmee dat kan. Op dit moment lopen er 4 proeven met dergelijke apps in verschillende groepen. Het kan zijn dat dit ook in de groep van uw kind is; dan bent u hierover geïnformeerd door de leerkracht via de klassenmail. Tegen het eind van het jaar verzamelen wij de bevindingen van de 4 apps en maken een keuze. Het is de bedoeling om vanaf volgend jaar met de gekozen app te gaan werken in alle groepen. Op die manier kunt u snel en eenvoudig op de hoogte blijven van zaken die in de groep spelen.


Schoolreisje.

Op maandag 1 juli staat ons jaarlijkse schoolreisje weer op de kalender.
De groepen 3, 4 en 5 gaan naar Dieren. We gaan op ontdekking in de Spelerij (gr. 3 en 4) en de Uitvinderij (gr. 5).
De groepen 6 en 7 gaan naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Met de boot gaan we naar het museum waar we een workshop zullen volgen en meer zullen ontdekken over de Zuiderzee.
Verdere informatie over de vertrek- en aankomsttijden e.d. volgt nog.


Bezoek aan SDG.

Aanstaande vrijdag gaan de groepen 4 en 5 naar SDG voor een workshopmorgen/middag.
Ze gaan 50 minuten aan de slag met spelletjes en 50 minuten leren spelen onder leiding van een echte dirigent.

Groep 4 van 9:30-11:45
Groep 5 van 13:00 -15:15

Ouders worden om 11:30 of 14:45 uitgenodigd voor een heus concert.
De kinderen waarvan de ouders aanwezig zijn mogen na het concert meteen mee naar huis.


Notulen van de MR.

Op dinsdag 21 mei 2019 heeft de MR de vijfde vergadering van het schooljaar 18/19 gehouden. Er zijn veel verschillende onderwerpen behandeld en vele uitstaande acties afgewerkt, een productieve bijeenkomst.
Uiteraard is het resultaat van de eindtoets PO besproken, een goed resultaat waar we allen trots op mogen zijn. Ondanks dit mooie resultaat, worden de resultaten geanalyseerd. Dit laat nog wel op zich wachten, aangezien de toetsen nog niet zijn vrijgegeven.
 
Ook is er in de afgelopen maanden een onderzoek geweest bij de kleutergroepen. De Kardoen hanteert combi-groepen. Dit is eens zo ontstaan, maar is dat nog steeds de juiste keuze? Met externe ondersteuning is het team tot de conclusie gekomen dat dit zo is. U wordt hier in een later stadium verder over geïnformeerd.
 
Aan einde van het schooljaar wordt er alweer vooruitgekeken naar het volgende. Het formatieplan voor 19/20 is ontworpen en ligt bij het Floreant bestuurskantoor voor ter (financiële) verificatie. Na de volgende MR vergadering verwachten we hier feedback op te kunnen geven.
 
Helaas komt het voor dat groepen leerlingen naar huis gestuurd worden, omdat er geen inval leerkracht beschikbaar is. De oudergeleding van de MR heeft een schrijven opgesteld gericht aan het bestuurskantoor van Floreant. Hiermee wordt extra aandacht gevraagd voor dit thema om dit op het overkoepelende niveau van de tien scholen op te pakken.
 
Wanneer er vragen, tips of ideeën zijn over, voor of aan de MR, dan horen we dat graag. U kunt ons bereiken in de gemeenschappelijke ruimte, op het schoolplein of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
U bent uiteraard van harte welkom om eens een vergadering bij te wonen. De volgende vergadering staat gepland op 12 juni 2019.

 

Benefietconcert CAMO & friends4sma

 

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan