telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1208

We helpen elkaar

Eindtoets groep 8.

Vorige week kwam de uitslag van de Eindtoets (IEP) binnen voor onze school. We kunnen u melden dat we trots zijn op de prestaties van de leerlingen.
Als we kijken naar het landelijk gemiddelde van 81,8 dan zitten we daar met onze school behoorlijk boven.
De leerlingen hebben namelijk samen een gemiddelde score behaald van 84,97. Top dus.

Opbrengst kinderloop voor hoop groep 8a.

Een aantal weken geleden hebben alle leerlingen van groep 8a €5 gekregen. Hierbij was het de bedoeling om "iets" met het geld te gaan doen. En dat hebben de leerlingen gedaan.....
Er zijn knieperties gebakken, nootjes verkocht, taarten gebakken en nog veel meer. Van de € 105,00 waar de 21 leerlingen mee zijn gestart is er uiteindelijk het fantastische bedrag van € 756,30 opgehaald.
Alle leerlingen hebben super hun best gedaan, maar toch willen we een paar leerlingen uitlichten.
Yente en Floor W hebben namelijk samen het bedrag van € 260,00 opgehaald.
Ook Cynthia, Dominique O., Noa, Demy en Floor C. hebben hun talenten gebundeld.
Samen hebben zij het bedrag van € 214,90 opgehaald.
De opbrengst van de kinderloop gaat uiteindelijk naar onderzoek tegen leukemie en op deze manier hebben de leerlingen hun steentje bij kunnen dragen.

Eindfeest De Kardoen.

eindfeest 14 06 2019

Op 14 juni a.s. vieren we het eindfeest op de Kardoen.
Zie ook de uitnodiging verderop in de nieuwsbrief.

Daarvoor vragen we het volgende:

  • Alle leerlingen van groep 1-4 leveren een baksel in op vrijdag 14 juni vanaf 8:15 in de grote hal.
    Deze zullen verkocht worden op het feest.
    Denk hierbij aan wraps, cake, fruitspiesjes, koekjes, etc.
  • Alle leerlingen van groep 5-8 nemen een klein prijsje mee voor het enveloppen trekken.
    Dit kan van 10-13 juni ingeleverd worden in een doos in de grote hal.

We organiseren ook een boekenmarkt. Heeft u thuis nog boeken liggen die weg mogen, dan kunt u die inleveren van 10-14 juni in de grote hal.
Het geld dat we ophalen met dit feest is voor SMA (spierziekte) en de OR.
We hopen er met elkaar een leuk feest van te maken!

Groetjes de “feestcommissie”

Bankbattle groep 8.

Op woensdag 15 mei hebben beiden groepen 8 de bankbattle gespeeld. De bankbattle is een quiz georganiseerd door de Rabobank. we hadden een pakje A & B en wij moesten pakje B. In dat pakje zaten allemaal kaartjes waar vragen op stonden.

Je moest de vraag beantwoorden en opzoeken op de computer, er waren meerkeuze vragen en een vraag waar een hint bij stond, er stond bijvoorbeeld riem en dan moest je op een fotokaart kijken wat het kon zijn ook wat er bijvoorbeeld mee te maken heeft. Onder die foto stond dan een letter, en op het vragenkaartje moest je dan de letter invullen.

Twee kinderen moesten op een kaart waar allemaal cijfers op stonden de antwoorden van het kaartje invullen op het cijferblad. Als je dat had ingevuld kwamen er namen tevoorschijn. Van die personen moest je de geboortedatum opschrijven. Al die geboorte jaren van die mensen moest je bij elkaar optellen. Dat moest je op de computer op een site invoeren, daarna kwam je bij een quiz als je alle antwoorden goed had stopte de tijd.

Groep 8b had het in 270 sec klaar en groep 8a in 599 sec gedaan. Alle scholen uit Ommen speelde deze quiz. En groep 8b heeft van alle scholen uit Ommen gewonnen:) door de Rabobank konden we deze quiz spelen. Onze prijs is…… een workshop van mixmusic, we mochten zelf kiezen welke workshop we wouden. We hebben een 1e en een 2e keuze gemaakt.
De 1e keuze is….. light graffiti en onze 2e keuze is…. 3d tekenen. We vonden de quiz leuk om te spelen en we zijn blij dat we hebben gewonnen!

Groetjes Roméh en Anouschka. Uit groep 8b.

groep 8b winnaar bank battle

Actie Bag2school.

Beste kledingverzamelaars,
Afgelopen week hebben we de actie Bag2school weer gehouden. We hebben de aula vol zien liggen met zakken vol gordijnen, broeken, jassen, schoenen, etc. Hartstikke fijn. Deze keer hebben we in totaal 1172 kg aan kleding opgehaald, wat resulteert in een mooi bedrag van € 351,60.
Met deze opbrengst kunnen we de activiteiten die de ouderraad organiseert bekostigen, alsmede de vrijwillige ouderbijdrage zo laag mogelijk houden. We willen iedereen bedanken voor het verzamelen! Dit mooie resultaat geeft goeie moed om begin van volgend schooljaar weer een inzamelingsactie te houden. Dus, begin vast met sparen, zodat we ook dan weer een mooie opbrengst hebben.

Namens de ouderraad.

mad scienceMad science.

Maandag 20 mei was er een echte professor bij ons op school van mad science. We werden verrast met een show met vliegende ballen en brandende handen.
De professor was wel een beetje gek. Er was ook nog een rookkanon en dat vonden de kinderen te gek. Ze moesten er heel hard van gillen en lachen. Ze hadden veel plezier. De professor zei ook nog je kunt ook lessen volgen. Na schooltijd 50 min, er zijn 4 lessen. Kijk voor meer informatie op de folder.
Naomi , Lynn en Juf Marjan.

 mad science vuurkolom

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand nws1208_22_mei_camovoetbaltoernooi.pdfUitnodiging voor Camovoetbaltoernooi268 kBdinsdag 21 mei 2019
Bewaar het bestand nws1208_22_mei_flyer_eindfeest_14_juni.pdfUitnodiging eindfeest 14 juni van 16-18 uur569 kBdinsdag 21 mei 2019
Bewaar het bestand nws1208_22_mei_flyer_eindfeest_heel_De_Kardoen_bakt.pdfEindfeest 14 juni 'Heel De Kardoen bakt'59 kBdinsdag 21 mei 2019

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan