telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1207

We helpen elkaar

Het goede voorbeeld.

Binnenkort zullen we elkaar weer ontmoeten op en om de school in het kader van het school-eindfeest en (na de zomervakantie) het startfeest. Het is altijd mooi om elkaar in een gemoedelijke sfeer te zien of te spreken.
In de MR is er gesproken over het gebruik van alcohol en het roken op het plein, o.m. bij genoemde gelegenheden. De kinderen zijn op die momenten ook op school aanwezig. We zijn een ‘Gezonde school’ en willen juist het goede voorbeeld voorleven aan de kinderen. Laten we daarom afspreken geen alcoholhoudende drank meer te nuttigen en niet te roken op het plein. Alvast dank voor uw medewerking.


de bosrand kamp groep 8Kamp groep 8.

Het is weer bijna zover! Op woensdag 22 mei vertrekt groep 8 voor het kamp. Dit jaar gaan we naar een andere locatie dan de voorgaande jaren, namelijk de kampeerboerderij 'De Bosrand' in Hellendoorn. Een stukje minder ver fietsen en in deze omgeving zijn ook veel leuke activiteiten te doen. We hebben er zin in!


Inloopavond.

Op maandag 20 mei is er een inloopavond gepland voor groep 1 tot en met 6. Tussen 19.00 en 20.00 uur bent u samen met uw kind(eren) van harte welkom op school. Uw kind zal u met veel plezier zijn of haar werk/werkjes laten zien en er natuurlijk ook iets over vertellen. Het is niet de bedoeling om in dit uurtje uitgebreid met de leerkrachten over de prestaties van uw kind te spreken. Hebt u daar echter wel behoefte aan, aarzel dan niet en maak een afspraak met de desbetreffende leerkracht. U bent van harte uitgenodigd.


Wandelvierdaagse – betaalmoment.

Op woensdag 22 mei van 8.15 tot 8.45 uur is er gelegenheid te betalen voor de wandelvierdaagse. Graag ontvangen wij gepast het inschrijfgeld. Hebben wij deze ochtend de betaling niet binnen dan vervalt de inschrijving via de Kardoen.

De ouderraad.


verjaardagenEen paar verjaardagen.

De komende periode worden er door de leerkrachten een paar verjaardagen op school gevierd.

De eerste verjaardag is die van juf Liesbeth en juf Lisa, zij vieren samen op maandag 20 mei hun verjaardag op school met groep.
De volgende verjaardag is die van juf Anja en juf Hilde, zij vieren samen met de groep hun verjaardag op woensdag 29 mei a.s.

De kinderen mogen deze dag verkleed op school komen en hoeven ook geen eten of drinken mee te nemen, daar zorgt het feestvarken wel voor.
Zoals altijd is het wel of niet geld meenemen geheel vrijblijvend.

Uw kind kan ook:

 • niets meenemen of
 • een zelfgemaakt cadeau meenemen of
 • een klein cadeau meenemen of
 • wel geld meenemen; hier wordt dan een cadeau voor gekocht.

Eventueel geld voor een cadeau mogen de kinderen geven aan:

  • Voor juf Liesbeth en juf Lisa aan juf Anja of juf Hilde, dit kan tot vrijdag 17 mei.
  • Voor juf Anja en juf Hilde aan juf Sandra of juf Marjan, dit kan tot dinsdag 28 mei.


Scholierenloop 2019.

Hoi, ik Emma Duval.

Ik heb meegedaan aan de scholierenloop. Het was heel leuk, alleen het ging niet heel goed. Want ik had een blessure in mijn voet. Ik wou net Julia Berger inhalen en toen kreeg ik een steek in mijn voet na een halve ronde. Ik ben nog doorgelopen tot de ronde klaar was, toen ben ik uitgestapt. Ik vond het heel jammer, want ik was eerst heel goed bezig.

Ik heb ook nog een zusje die heet Yinthe Buitenkamp, zij is nog tweede geworden. Er zijn nog veel meer mensen die iets hebben gewonnen zoals: Naomi Lamberts die was tweede, Silvan Nijhoff was eerste, Jesse Berger was eerste, Fem Nijhoff was tweede, Manoah Boer was derde, Tobi Ruijters was derde, Lincon Martin was eerste, Maik Welink was derde, Julia Berger was eerste, Floor Willems was eerste en Kay Welink was eerste. En we [de Kardoen] hebben de schoolestafette gewonnen. Ik hoop dat jullie het verhaal leuk vonden.

Einde


Vergadering MR.

Op dinsdag 21 mei om 19:30 uur zal de medezeggenschapsraad weer bijeen komen voor een vergadering.
De agenda van deze vergadering ziet er als volgt uit:

 1. Opening
 2. Notulen vorige vergadering
 3. Voortgang RI&E
 4. Uitslagen eindtoets PO
 5. Lijst van aftreden MR
 6. Continurooster
 7. SOP
 8. Vanuit de GMR
 9. Rondvraag
 10. Afsluiting

 

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand nws1207_15_mei_girls_choir_ommen.pdfOpen les Girls Choir Ommen491 kBwoensdag 15 mei 2019

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan