telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1206

We vertrouwen elkaar

Nieuwe leerlingen.

We mogen weer een aantal nieuwe leerlingen begroeten. Het gaat om Rebekka Boer in groep 1a bij juf Astrid en juf Marjan, verder nog Lieke Hendriksen,
Manuel Knol en Stef Tip in groep 1b bij juf Jenny en juf Marjan en tenslotte in groep 1c/2c bij juf Diane en juf Sandra (juf Marjan) om Liv Hogenkamp (1c) en Milla Booysen (2c). Allemaal van harte welkom en veel plezier bij ons op school.


Actie Bag2School.

Wij willen u via deze brief graag informeren over onze aankomende inzamelingsactie. Wij hebben via de organisatie Bag2School Nederland een kleding inzamelingsactie opgezet om extra geld in te zamelen voor de ouderraad.

Bag2School Nederland verzamelt kleding van scholen, instellingen en verenigingen en keert per kilo een bedrag uit. Bag2School wil de afvalberg niet nóg hoger maken en deze wijze van werken is een mooie manier om van niet meer gebruikte kleding af te komen. Daarnaast helpt het ons te sparen voor activiteiten en voorzieningen voor onze leerlingen. Bag2School Nederland heeft sinds de start in 2006 al meer dan 1,5 miljoen euro uitgekeerd!

bag2school 2019Bag2School Nederland
In Nederland gaat er in totaal ongeveer 124 miljoen kilo textiel met het restafval mee, terwijl er maar 70 miljoen kilo ingezameld wordt voor recycling en hergebruik. En dat terwijl 65% van het textiel dat nu bij het restafval terecht komt gewoon hergebruikt of gerecycled had kunnen worden. Heel erg zonde dus en ook nog eens heel slecht voor het milieu. Bag2school biedt de ideale oplossing.

Nadat de kleding is opgehaald, wordt de kleding gewogen en op vrachtwagens geladen voor export. Alle kleding die wordt ingezameld, wordt, al dan niet gesorteerd, verkocht aan importeurs en groothandelaren in West- en Oost-Europa, Afrika en Azië. 80% van deze kleding wordt als kleding hergebruikt en de overige 20% gaat naar de recyclingindustrie voor de productie van bedden, sokken, dekens en schoonmaaktextiel. Bag2School is dus geen goede doelen organisatie, maar een bedrijf.

Kom in actie!
Wij zouden het erg op prijs stellen als u zich ook in wilt zetten voor onze actie door de Bag2School zak te vullen met de oude nog bruikbare kleding/textiel van u en uw kinderen. Dit zijn bijvoorbeeld schoenen, shirts, broeken, riemen, maar ook lakens en dekens. Kijk op de website van Bag2School voor een volledige lijst met wat er wel en niet ingezameld mag worden, www.bag2school.nl . Daarnaast vindt u hier nog meer informatie over hoe de inzameling in zijn werk gaat en waar de kleding heen gaat.

Heeft u meer kleding dan in de speciale Bag2School zak past? Geen zorgen, u mag ook gebruik maken van andere zakken om uw kleding in te stoppen.

Bag2School zal de kleding inzamelen op vrijdag 10 mei en maandag 13 mei. En dinsdag 14 mei tot 9 uur. Breng uw zakken alstublieft naar school en help ons om samen weer een fantastische inzameling neer te zetten!

Alvast enorm bedankt voor uw hulp bij deze inzameling.

Met vriendelijke groeten,
De Ouderraad


Afbouwschema: Kaartverkoop van de TSO.

Omdat we per volgend schooljaar gaan starten met een continurooster willen we u op onderstaande attenderen:

Per 13 mei a.s. vervalt de 20 strippenkaart.
Per 10 juni a.s. vervalt ook de 10 strippenkaart.
Per 1 juli a.s. vervalt ook de 5 strippenkaart.

tsoVanaf dat moment is alleen contante betaling per keer a 1,75 per kind mogelijk.

De strippenkaarten blijven gewoon geldig tot en met donderdag 11 juli.
In de laatste week maandag 8 t/m donderdag 11 juli kan op uw verzoek het aantal openstaande strippen gerestitueerd worden.

Dit kan op onderstaande momenten:
Maandag, dinsdag en donderdag zit er iemand in de grote zaal klaar om het geld te restitueren tussen 11.45 en 12.15 uur.
Op woensdagochtend is dit van 8.30 – 9.00 uur

Alvast hartelijk dank namens het gehele TSO team van de Kardoen.

 

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan