telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1204

We doen mee

Notulen medezeggenschapsraad.

Op woensdag 20 maart 2019 heeft de MR de vierde vergadering van het schooljaar 18/19 gehouden. Tijdens deze MR is er een evaluatie geweest van de voortgang van het huidige schoolplan. Op vele onderdelen ligt de school op koers, er zijn uiteraard ook punten die nog wat aandacht nodig hebben. Deze zijn in detail doorgesproken en verdere acties worden uitgevoerd.

Ook in de MR wordt het proces van het schooltijden onderzoek gevolgd. Fijn om te zien dat er veel tijd en aandacht vanuit de werkgroep, het team en de ouders/verzorgers naar het onderzoek gaat. Spannende periode waarbij de resultaten binnen een aantal weken bekend zal zijn.

Wanneer er vragen, tips of ideeën zijn over, voor of aan de MR, dan horen we dat graag. U kunt ons bereiken in de gemeenschappelijke ruimte, op het schoolplein of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U bent uiteraard van harte welkom om eens een vergadering bij te wonen.


Schoolvoetbal.

1e prijsVorige week woensdag 3 april: een gezellige, sportieve ‘voetbal’middag voor heel veel leerlingen van de basisschool. We hebben ontzettend veel voetballers in de kleuren groen en paars voorbij zien 'flitsen'. Alles was strak georganiseerd en overal stonden de voetballers en de coaches op tijd klaar om de wedstrijden te spelen.

Hieronder dan de uitslagen:

Groep 3/ 4  Kardoen 1  plaats 2  
   Kardoen 2  plaats 5  hebben wel de FAIRPLAY prijs gewonnen !
   Kardoen 3  plaats 1!!  
   Kardoen 4  plaats 2  
       
Groep 5/ 6  Meisjes  Kardoen1  plaast 4
     Kardoen 2  plaats 1!!
       
   Gemengd  Kardoen 1  plaats 3
     Kardoen 2  plaats 1!!
     Kardoen3  plaats 4
       
Groep 7/8  Meisjes  Kardoen 1  plaats 9
     Kardoen 2  plaats 8
     Kardoen 3  plaats 12
       
  Jongens  Kardoen 1  zijn poulewinnaar geworden
       De finalewedstrijd hebben ze (helaas) verloren.
     Kardoen 2  plaats 3

voetbalveld 1Zoals je ziet: heel divers. Maar allemaal hebben ze met veel plezier gespeeld! Afgelopen vrijdag hebben alle teams hun ‘prijzen’ mogen laten zien aan alle leerlingen van school. Op het schoolplein hebben we een echte prijzenregen gezien.

Alle spelers en coaches bedankt voor jullie inzet en sportieve prestaties!


Gebruik maken van je talenten.

Afgelopen maandag heeft groep 8 geluisterd naar de gelijkenis van de talenten. In dit Bijbelverhaal kregen drie mannen verantwoordelijkheid over een geldbedrag terwijl hun baas een tijdje afwezig was. Twee van deze mannen gingen met het geld aan de slag en verdubbelde het geld, de andere begroef het onder de grond en nam dus niet zijn verantwoordelijkheid.

We hebben met de leerlingen besproken dat het belangrijk is om je verantwoordelijkheid te nemen en dat God ook graag wil dat we dat we onze talenten goed benutten. De leerlingen van groep 8a gaan eigenlijk in de praktijk hetzelfde doen.

Elke leerling heeft een briefje van € 5,- gekregen en is daar de komende weken zelf verantwoordelijk voor. Ze kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om er taarten van te gaan bakken en door te gaan verkopen etc. Ze kunnen er ook net als in het verhaal voor kiezen om het briefje van € 5,- uiteindelijk weer terug te geven.

De totale opbrengst gaat uiteindelijk naar KWF kankerbestrijding. Het bedrag wordt uiteindelijk gedoneerd tijdens de kinderloop voor hoop dat geld inzamelt voor de strijd tegen leukemie. Het zou mooi zijn als de kinderen het bedrag kunnen verdubbelen, verdrievoudigen of wellicht nog meer. Op deze manier dragen de kinderen een steentje bij aan de strijd tegen kinderkanker.

Korte week voor de leerlingen.

Volgende week is het een korte week voor de leerlingen, want na woensdag begint voor hen de vakantie al. Op donderdag is er voor de leerkrachten nog een studiedag en vrijdag is het Goede Vrijdag, het begin van een twee weken durende vakantie.


Fruit voor deze week.

Deze week (week 15) ontvangen de leerlingen de volgende groente- en fruitsoorten.

fruit week 15
Voor achtergrondinformatie over de fruitsoorten, ga naar: http://dendaasschoolfruit.nl/

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan