telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1201

We hebben plezier

Van Citotoetsen naar SVT.

Heeft u in het begin van het schooljaar de informatie avond bezocht/ Dan heeft u gehoord dat we als school over willen stappen naar de toetsen van Boom uitgevers, de SVT-toetsen (school vaardigheid). Daarmee laten we de toetsen van het Cito achter ons. Inmiddels hebben we de nieuwe toetsen ruimschoots uitgeprobeerd. We zijn tevreden over de toetsen voor spelling, begrijpend en technisch lezen. Minder tevreden waren we over de rekentoets. Gelukkig vernieuwt de uitgever deze toets en gaan wij de vernieuwde versie inzetten.
Als blijkt dat we ook daarover tevreden kunnen zijn, gaan we ook verder met SVT rekenen. U heeft het wellicht gemerkt; voor u verandert er niet veel. De toetsen worden op onze school afgenomen in oktober en april. Soms is de normering net iets strenger en heeft dat invloed op de uitslag, maar dat kan de leerkracht u uitleggen. Voor de kinderen zijn SVT-toetsen fijner. Ze zijn korter en overzichtelijker.


Vooraankondiging Samenloop voor Hoop; De kinderloop.

Volgende week krijgen de kinderen een brief mee over ‘Samenloop voor Hoop’, de kinderloop. De kinderen kunnen zich opgeven om een uur lang gesponsord te lopen voor het KWF. Het is een onderdeel van de 24-uurs loop die op 25 mei op sportpark Westbroek gehouden wordt. Op 7 en 8 mei kunnen de kinderen zich op school aanmelden voor € 5,- en in de tussentijd sponsoren zoeken. Houdt u de berichtgeving in de gaten?!


NL-doet.

Vanaf afgelopen zaterdag ziet onze school er weer een stuk beter uit! Op het plein van de kleuters en op het grote plein zijn een aantal prachtige dak-platanen geplaatst. Deze bomen gaan in de zomer voor een stukje verkoelende schaduw zorgen. Daarnaast is er boven de zandbak een schaduwdoek geplaatst. Duur zullen de jongste kinderen erg blij mee zijn als de zon feller wordt. Bovendien zijn op het plein van het Fluitenkruid twee basketbalpalen geplaatst. Zo heeft onze schoolomgeving een flinke boost gekregen. We zijn de ouderraad van onze school dankbaar voor het feit dat ze zaterdag flink wat mensen bereid vonden om te komen helpen. Ondanks het slechte weer, werd er toch flink doorgewerkt. Een ieder die zijn bijdrage heeft geleverd, mede namens de kinderen: BEDANKT!


Peuterochtend vrijdag 22 maart.

Vrijdagochtend as. is er weer een peuterochtend. Het is een hele fijne gelegenheid voor u en uw kind om de school te leren kennen. Om 9.00 uur ontvangen we de peuters in de klas. De kleintjes brengen de ochtend door met de juf. Intussen worden de ouders geïnformeerd en rondgeleid. Om 11.00 uur hebben zowel de ouders als ook de kinderen een beeld bij onze school. Opgeven voor de peuter ochtend kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Themadienst Kerk en School 31 maart.

Zondag 31 maart om 10.00 uur wordt de kerk-en-school-dienst gehouden in de Hervormde kerk in Ommen. In de weken voorafgaand aan de dienst werken de kinderen aan het centrale thema “Een nieuw begin” Het thema van de dienst is “Samen verder”. Zoals u kunt verwachten vinden we een aansluiting met Pasen; Jezus die voor onze zonden stierf aan het kruis en daarmee voor vergeving van al onze zonden zorgde, ons telkens weer een nieuw begin geeft. Zet u de datum vast in uw agenda? Graag tot ziens in de kerk.


SMA de wereld uit.

De collecte tijdens de Kerk-en-schooldienst is bestemd voor de bijzondere actie: CaMo & Friends 4 SMA. Om onderzoek naar en behandeling van de onbekende, maar verschrikkelijke spierziekte SMA te stimuleren, wordt er deze zomer in Ommen geld ingezameld. De actie is opgezet door de vriendengroep van Jan-Jaap Lucas en Linda Meijerink uit Ommen. Hun kinderen, Cato en Moos hebben beide deze spierziekte. Cato en Moos willen zelf ook graag hun bijdrage leveren aan onderzoek naar SMA.
Door onbekendheid van de behandeling en de enorme kosten hiervan is dit helaas nog niet voor elk kind mogelijk. We bevelen dit collectedoel van harte bij u aan zodat we een steentje bij kunnen dragen om behandeling en voorkoming van de spierziekte SMA mogelijk te maken.
Natuurlijk mag u ook een gift overmaken op rekening nummer:
NL82INGB0000000969 o.v.v. Actie Camo Ommen.


ik eet het beter 2019 1Ik eet het beter.

Van 25 maart tot 29 maart is er weer het lesprogramma “Ik eet het beter”. Dit lesprogramma is ontwikkeld door AH en het Voedingscentrum. Centraal in dit programma staat het actief aanzetten tot een gezonde leefstijl bij leerlingen van de basisschool. Het gaat dan vooral om de leerlingen van groep 5 t/m groep 8.

 

  • In groep 5 heet het programma: “Stapel Gezond”. Ze ontdekken waarom de Schijf van 5 een handig hulpje is om gezond en lekker te kunnen drinken.
  • Groep 6 gaat aan de slag met “Over de tong”. De leerlingen ontdekken alles over smaak: zoet, zuur, zout en bitter. Ze weten deze smaken, soms letterlijk blindelings, van elkaar te onderscheiden door verschillende producten te proeven. Zo worden ze zich bewust van wat ze eten en drinken.
  • Groep 7 “Expeditie lekker in je vel”. Een week lang gezond eten, bewegen en ontspannen! Hoe kun je je lekker fit voelen? De leerlingen onderzoeken wat een gezonde leefstijl met je doet.
  • Groep 8 “Klasselunch” De leerlingen gaan een bewuste keuze maken voor de middagmaaltijd. Keuzes tussen gezond of iets minder gezond, duurzaamheid of dierenwelzijn. Hebben ze te maken met cultuur of eetgewoontes, met smaak of porties.ik eet het beter 2019 2

Meer informatie vindt u op www.ikeethetbeter.nl Ik eet het beter werkt samen met GoDo, een landelijke beweging die ouders en kinderen helpt om gezond te eten, meer te bewegen en te ontspannen.


Fruit voor deze week.

Deze week (week 12) ontvangen de leerlingen de volgende groente- en fruitsoorten.

fruit week 12Voor achtergrondinformatie over de fruitsoorten, ga naar: http://dendaasschoolfruit.nl/

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan