telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1199

We werken samen

Werkgroep ‘Andere Schooltijden’.

Vorige week dinsdag 26 februari vond de derde bijeenkomst van de werkgroep Schooltijden plaats. In deze bijeenkomst is een aantal zaken aan bod gekomen.

Zo is de aankomende informatieavond - dinsdag 19 maart (start 20.00 uur) - voorbereid. Inmiddels heeft u hierover ook een e-mail ontvangen met daarin een link waarmee u zich online op kunt geven voor de informatieavond. Zoals eerder aangegeven zal in de periode na de informatieavond middels een online enquête uw voorkeur worden gepeild ten aanzien van de schooltijden. Ook hierover heeft de werkgroep nader overleg gevoerd.

Verder is in de vergadering gesproken over de TSO en externe organisaties die hier invulling aan kunnen geven. Ook dit maakt onderdeel uit van het onderzoek omtrent de schooltijden. Daarnaast is met de leerkrachten afgesproken dat er begin maart nog een teamvergadering wordt gewijd aan het onderzoek naar de schooltijden tot nu toe.

Heeft u nog vragen, suggesties of opmerkingen voor de werkgroep? Spreek ons aan of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. En graag tot ziens op 19 maart!

Vriendelijke groeten,
De werkgroep Schooltijden


Genieten van het ouderschap?

Ooit hebben we als ouders de vlag uitgehangen, bij de geboorte van ons kind. Gaandeweg bleek het opvoeden van kinderen niet altijd even gemakkelijk.
Herken je dit? Een tijdelijke dip? Of twijfel: doe ik het wel goed?
Misschien is er sprake van scheiding, ziekte, zorgen om de kinderen, weinig sociale contacten of isolement door andere taal en cultuur. Je voelt je er alleen voor staan. Dan kan het soms kan zo zwaar voelen dat de eigen accu leger en leger raakt. En zie je jezelf ineens kortaf reageren of niet meer de moeder/vader zijn, die je voor ogen had, toen je plannen maakte een gezin te stichten. Een door Home-Start getrainde vrijwilliger, kan dan het ouderschap tijdelijk verlichten, door bij te springen en precies het steuntje in de rug geven, dat op dat moment nodig is. De vrijwilliger van Home-Start heeft tijd en aandacht voor het gezin en bezoekt het wekelijks. Zij is als een maatje voor het gezin, zowel voor de ouders als voor de kinderen. Zolang als wenselijk is, meestal gedurende een periode van een paar maanden tot een jaar. Sommige vrijwilligers komen vooral voor de kinderen. Andere ouders hebben meer behoefte aan iemand om zelf mee te praten. We stemmen af , op waar behoefte aan is. Wil jij het weer leuk hebben met je kind(eren)? Kun jij wel dat steuntje in de rug gebruiken? Neem dan contact met ons op!

MOCHT JE OVERIGENS ZELF VRIJWILLIGER WILLEN WORDEN…. Wij zijn op zoek naar jou!
Twee keer per jaar start een training voor nieuwe vrijwilligers. In 5 bijeenkomsten (onder schooltijd) komen we bij elkaar, om handvatten te krijgen bij het vrijwilligerswerk voor Home-Start: Wat helpt wel/niet? Hoe zorg je als vrijwilliger voor je eigen grenzen? Hoe kun je als vrijwilliger de ouders versterken in hun eigen kracht als opvoeder. Na afloop van deze cursus geven nieuw opgeleide vrijwilligers vaak aan, dat ze het jammer vinden dat de 5 keer zo snel om zijn! De “troost” is dat we na de cursus, elkaar om de ca. 8 weken weer terugzien op inspirerende terugkomochtenden met intervisie of een thema. Als Home-Start vrijwilliger bezoek je wekelijks hetzelfde gezin, op een tijd die jou zelf goed uitkomt.

Van de vrijwilligers wordt vooral gevraagd dat zij opvoedervaring hebben, doordat ze zelf kinderen hebben of door werkervaring. Daarnaast is het van belang dat iemand het leuk vindt om een dagdeel binnen een gezin mee te draaien en de vraag van het gezin centraal kan stellen.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met de coördinator Erika Odink-Holsappel, 06-10042144 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor meer informatie zie www.home-start.nl.


Fruit voor deze week.

Deze week (week 10) ontvangen de leerlingen de volgende groente- en fruitsoorten.

fruit week 10

Voor achtergrondinformatie over de fruitsoorten, ga naar: http://dendaasschoolfruit.nl/

 

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand nws1199_6_maart_bijlage_1.pdfGenieten van het ouderschap3286 kBdinsdag 05 maart 2019
Bewaar het bestand nws1199_6_maart_bijlage_2.pdfWonderwijs Floreren2730 kBdinsdag 05 maart 2019

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan