Nieuwsbrief 1302

Overlijden.

Soms droom ik dat mama er nog is
Vertel haar wat ik allemaal heb gedaan
Op school en thuis en bij mijn vriendjes
Of dat ik zomaar heb gezeten bij het raam

Maar dan, als ik wakker word
En naar haar toe wil gaan
Weet ik dat ik me niet vergis
Dat mama er echt niet meer is

Niet meer en nooit meer
Dan doet het in mijn maag zo zeer
Omdat ik haar zo heel, heel erg mis

Deze week kregen we het verdrietige bericht dat Esther Ronde, de moeder van Robin (groep 6b) en Lesley (groep 7b/8a) is overleden. Een groot verlies voor de beide broers, maar ook voor Fabiënne, Chloë en Jaylano die deel uitmaken van hetzelfde gezin. Onze gedachten gaan ook uit naar de ouders, naaste familie en vrienden.

Vervangingsproblematiek - oplopend aantal Coronabesmettingen.

Afgelopen week werd het toenemend aantal coronabesmettingen onder de kinderen, de gezinnen maar ook binnen ons team goed zichtbaar. Het is onze prioriteit om de ‘school draaiende te houden’, maar we ontkomen er niet aan om kinderen af en toe een dag thuis te laten werken en/of thuisonderwijs te verzorgen. De leerkrachten zorgen ervoor dat de planning voor deze dag te vinden is op hun website of via de mail. Indien mogelijk worden de benodigde materialen mee naar huis gegeven, anders werken de kinderen voornamelijk online.
We begrijpen dat dit extra druk geeft in de thuissituatie maar we vragen u nadrukkelijk om de planning van de leerkracht te volgen en ervoor te zorgen dat het werk gemaakt en weer meegenomen wordt naar school.

koffieochtend 2021Koffieochtend maandag 15 november.

U wordt van harte uitgenodigd voor de koffieochtend op maandag 15 november. Om 8.30 uur staat de koffie voor u klaar. Uiteraard houden we rekening met de geldende maatregelen; Bij binnenkomst wordt u verzocht een mondkapje te dragen, we houden 1,5 meter afstand en bij gezondheidsklachten wordt u verzocht thuis te blijven.

Luizencontrole.

In de week na de herfstvakantie is de controle van hoofdluis weer opgepakt. In meerdere groepen was/is er sprake van luizen en/of neten. Na twee weken zou er dan een hercontrole plaatsvinden. Gezien het aantal coronabesmettingen hebben de hulpouders echter besloten hier even van af te zien. Daarom wederom het nadrukkelijke verzoek om uw kind thuis goed te controleren. Bij het constateren van luizen/neten ontvangen we hierover graag bericht.
Op https://www.rivm.nl/hoofdluis/controleren-en-behandelen vindt u hierover meer informatie.

Schoolfruit.

Aankomende week starten we met het schoolfruit. Op woensdag, donderdag en vrijdag krijgen de kinderen fruit (of groente) aangeboden op school.

fruit 2021 week 46

Fietsenkeuring.

Op vrijdagochtend 19 november vindt de fietsenkeuring plaats voor groep 1 t/m 8. Dus: fiets mee!

Start kerstvakantie.

In de agenda van deze nieuwsbrief ziet u staan dat de kerstvakantie voor alle groepen begint op vrijdag 24 december, om 12.00 uur. De groepen 5 t/m 8 zijn dus deze middag ook vrij!

Peuterochtend.

Op vrijdag 26 november houden we van 9.00 tot 11.00 uur een peuterochtend. Hiervoor nodigen we alle kleuters en hun ouder(s) uit, die dit schooljaar 4 jaar worden. Deze uitnodiging geldt voor de kleuters die al ingeschreven staan, maar ook voor degenen die nog niet op een basisschool zijn ingeschreven. Op deze vrijdagmorgen zijn de leerlingen van groep 1/2 vrij van school en hebben we dus alle ruimte om de peuters en hun ouders te ontvangen.
De kinderen kunnen die morgen samen met hun vader en/of moeder naar de Kardoen komen en terwijl de kleuters werken en spelen, kunnen de ouders kennis maken met de school en de aanwezige leerkrachten en vragen stellen over ons onderwijs. Voor de kinderen is er drinken en iets lekkers en voor de ouders thee/koffie en een koekje. Wij willen u van harte uitnodigen voor deze peuterochtend. We willen u vragen de geldende maatregelen in acht te nemen; bij gezondheidsklachten blijft u thuis. Bij binnenkomst wordt u gevraagd een mondkapje te dragen.
We vragen u zich aan te melden door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag tot ziens!
N.B. Wij verzoeken u vriendelijk geen kleine broertjes en zusjes mee te nemen.

Gymshirt.

gymshirt met naam

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan