telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1292

Trefwoord.

De eerste schoolweek zit er alweer op. Misschien was het spannend om weer te beginnen, of juist heel erg leuk. Een nieuw lokaal, een nieuwe leerkracht en voor een aantal kinderen een nieuwe school en dus nieuwe klasgenootjes.
Bij de dagopening, waarbij we gebruik maken van de methode Trefwoord, is het thema deze weken: Beginnen. Ergens aan beginnen kan spannend of bijzonder zijn, het kan ook een kans zijn om
opnieuw te beginnen. De volgende verhalen uit de Bijbel staan bij dit thema centraal: Schepping van de wereld (Genesis 1; Genesis 2,5-25); Noach en de grote vloed (Genesis 6-9).

Corona-maatregelen.

Aan het begin van dit schooljaar zijn er helaas nog steeds een aantal beperkingen waar we mee te maken hebben. Zo mogen ouders/verzorgers zo min mogelijk de school binnenkomen. Dat betekent dat u alleen op afspraak, bijvoorbeeld voor een gesprek, kunt binnenkomen. We vragen u om buiten de 1,5 meter onderling in acht te nemen.

Voor kinderen tot 12 jaar die als niet-immuun worden beschouwd, geldt dat zij met verkoudheidsklachten en/of af en toe hoesten welkom zijn op school. Een uitzondering hierop vormen kinderen die contact hebben gehad met iemand die positief is getest, koorts had of kampte met benauwdheidsklachten. Zij moeten thuis blijven en zich laten testen.

Bij een besmette leerkracht of leerling moet de gehele groep in quarantaine, met een testadvies op dag 5. De 1,5 meter-regel tussen de leerkracht en de leerling geldt nog wel, maar is in de praktijk lastig uitvoerbaar en niet afdoende om een mogelijke besmetting te voorkomen.

 

Info-markt Kardoen 2.0.

Op vrijdag 3 september organiseren we een informatieavond voor ouders omtrent onze nieuw te bouwen school. U wordt van harte uitgenodigd om mee te denken en te praten en uw mening te geven.
De markt zal plaatsvinden vanaf 18.30 tot ongeveer 20.30, op het grote plein. We hopen natuurlijk dat de weersomstandigheden dit toelaten; de beslissing hierover zal donderdagavond 2 september genomen worden.
Fietsen kunnen geparkeerd worden op het kleuterplein, waarna u via de hoofdingang (aan de Korenbloemstraat) het plein op kunt komen. Daar zult u in groepen worden verdeeld. Aan het einde van deze avond kunt u zich ook aanmelden voor het ‘Ouderpanel Kardoen 2.0’. U zult dan ook op een later moment in het traject gevraagd worden om mee te denken.

Het is voor ons belangrijk om te weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Daarom krijgt u een uitnodiging in Parro om u in te schrijven. Dit kan tot woensdag 1 september.

We hopen van harte op uw komst!

informatiemarkt kardoen

Nieuwe personeelsleden.

We hebben ons team mogen aanvullen met twee nieuwe collega’s.

marieke brinkmanDag allemaal! Ik ben Marieke Brinkman. Met ingang van dit schooljaar ben ik werkzaam als intern begeleider voor de groepen 1 t/m 4. Op dinsdag en woensdag ben ik aanwezig op de Kardoen. Een paar weetjes over mijzelf: ik woon in Nieuwleusen met mijn man Ferdy, onze dochter Fien en onze hond Moos. In mijn vrije tijd stap ik graag op de fiets of ga ik aan de wandel met Fien en Moos. Ook houd ik erg van lezen, koken en volleyballen. Ik heb enorm van de vakantie genoten, maar ik vind het ook heel fijn om de school nu in actie te zien. Het avontuur kan nu echt beginnen! Ik heb heel erg veel zin om de leerlingen, leerkrachten en ouders rondom de Kardoen te ontmoeten en te leren kennen. Mocht u vragen hebben, spreek me dan gerust aan. Een mailtje sturen mag ook, dat kan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

karin doldersumDag ouders van de Kardoen,

Mijn naam is Karin Doldersum. Samen met mijn man en onze 3 zoontjes wonen we in Ommen. Ik houd van lezen en vind het heerlijk om met ons gezin erop uit te gaan, naar het bos, een speeltuin of naar de Sahara. 
Vanaf deze week ben ik werkzaam op de Kardoen. Ik werk op maandag, dinsdag en om de week op woensdag in groep 1b/2b. 
Op school houd ik ervan om met de kinderen rondom een thema te werken en spelen, veel in beweging zijn en samen nieuwe dingen te leren.

Karin Doldersum

Luizencontrole.

Na een schoolvakantie zien we vaak een toename van het aantal kinderen met hoofdluis en/of neten. Omdat we nog zo min mogelijk verschillende volwassenen in de school mogen hebben, vragen we u om thuis uw kind te controleren op hoofdluis. Op www.rivm.nl/hoofdluis/controleren-en-behandelen kunt u vinden hoe u dit kunt doen en hoe u ze evt. kunt behandelen. Als er sprake is van hoofdluis en/of neten vragen we u dit door te geven aan de leerkracht; wij brengen dan ook de klas op de hoogte. Zo zorgen we er samen voor dat het geen
hardnekkig probleem wordt.

Startgesprekken 13-17 september.

In de week van 13 tot 17 september willen we onze startgesprekken houden. Dit is gesprek tussen ouder(s)/verzorger(s) en leerkracht waarin we van u graag meer horen over uw kind. De inschrijving verloopt via Parro en zal geopend worden op maandag 30 augustus voor ouders met meerdere kinderen op school en op dinsdag 31 augustus voor alle ouders.

 

Inloop.

In combinatie met de info-markt hadden we een inloop gepland, waarbij u samen met uw kind de klas kon verkennen en informatie in had kunnen winnen over het reilen en zeilen in de groep en in school. Helaas laat Corona dit nog niet toe. Als alternatief wordt er in elke groep een filmpje gemaakt en toegestuurd. Zo bent u toch nog een beetje betrokken bij het schoolse leven van uw kind(-eren).

 

Hafamo.

hafamo

 

Energy Ommen.

energy ommen 2021

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan