telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1288

Groepsindeling en formatie.

We waren voornemens om u in deze nieuwsbrief de formatie en de groepsindeling mede te delen. We hebben toch nog een paar dagen extra nodig om zaken zorgvuldig te doen. Daarom kunt u de formatie en groepsindeling niet nu, maar pas maandag a.s verwachten in een aparte nieuwsbrief.

Afscheid juf Jenny en juf Rita.

afscheid juf jenny en juf rita

NPO, Nationaal Programma Onderwijs.

Net als andere basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs, hebben wij ook de zgn. NPO gelden toegezegd gekregen. Deze gelden zijn beschikbaar gesteld om achterstanden na Coronatijd in te kunnen lopen. Wij zien m.n. een mooie kans om de kwaliteit van ons onderwijs een flinke boost te geven. Het gaat te ver om het hele plan hier met u te delen. Maar in grote lijnen gaan wij het beschikbare geld in het eerste jaar als volgt inzetten:

  • Personele inzet sociaal emotionele vorming en executieve vaardigheden 13%
  • Personele inzet instructiegroepjes rekenen, taal, lezen 14%
  • Personele inzet NT2 onderwijs 18%
  • Professionalisering team 15%
  • Chromebooks 8%
  • Nieuwe boeken (leesmotivatie) 3%
  • Klassenverkleining 29%

De MR heeft haar goedkeuring verleend het NPO van De Kardoen

Verjaardag juf Sandra S. en juf Willemijn.

Op donderdag 1 juli vieren juf Sandra en juf Willemijn hun verjaardag. De kinderen hoeven deze dag geen eten en drinken mee te nemen.
Ze gaan deze dag op pad, dus fiets mee!

Vrijdag 2 juli: Slotfeest!

Vrijdag 2 juli is er een feestje op school! De OR heeft een aantal leuke activiteiten voor ons geregeld. Ook krijgen de kinderen die dag iets lekkers. Ze mogen die dag verkleed naar school komen (maar: wel kleren aan waarin je fijn kunt bewegen).

Gezocht: Nieuwe plek voor stalling koningswagen

De familie Drost te Dedemsvaart heeft besloten om te stoppen met de verhuur van hun schuur tbv de stalling en bouw van onze koningswagen. Middels dit bericht willen we de familie Drost bedanken voor de jarenlange gastvrijheid en ondersteuning.

Ondanks dat de afgelopen 2 jaar de optocht, door het coronavirus en de bijbehorende maatregelen / restricties, helaas niet door kon gaan is de Oranjevereniging nog steeds voornemens om de traditionele optocht als onderdeel te houden van het Koningsdag programma.

Met die wetenschap zijn wij dan ook haastig op zoek naar een nieuw onderkomen. Middels deze mail willen we een oproep doen aan alle ouders. Mocht u bij uzelf, binnen uw familie of kennissenkring mogelijkheden zien tot stalling en/of eventueel bouwmogelijkheden voor onze koningswagen, zou u dan contact willen opnemen met de OR.

Notulen MR-vergadering.

Op donderdag 18 juni 2021 heeft de MR de vijfde en laatste bijeenkomst van dit schooljaar gehouden.  
 
De evaluatie van het jaarplan over 2020-2021 lag op tafel evenals het jaarplan 2021-2022. Tevens verbonden aan de doelen uit het jaarplan 2021-2022 is het plan van aanpak en de bijbehorende begroting voor besteding van de gelden vanuit het Nationaal Programma Onderwijs na Corona, beschikbaar gesteld door het Ministerie van Onderwijs. Na een jaar waarin de ambities, mede door corona, niet allemaal zo zijn gerealiseerd als dat het team voor ogen had, staat het team in de startblokken met uitdagende doelen voor het nieuwe schooljaar.
Verder stonden we nog kort stil bij het formatieplan voor 2021-2022 en bij de vacatures in de geledingen van de MR. De positie in de oudergeleding is vervuld en die in de personeelsgeleding binnenkort ook.
Rest ons iedereen alvast een hele fijne zomer toe te wensen en tot in het nieuwe schooljaar!

Vraag, suggestie of opmerking? Mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of benader Lianne Meulenkamp of Erik Veurink.

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan