telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1285

Schoolreisje!

We beginnen deze nieuwsbrief met heel leuk nieuws: We gaan op schoolreisje! Voor groep 1 t/m 7 is er een prachtig alternatief bedacht, passend binnen de mogelijkheden.

Groep 1/2: Op vrijdag 25 juni gaan wij met alle kleuters op schoolreisje naar Octo4all.
Wij lopen gezellig met alle kleuters er naar toe. Wij houden de gewone schooltijden aan. De kosten voor dit schoolreisje zijn 8,50 euro p.p. Dit bedrag mag betaald worden aan de eigen leerkracht. Verdere informatie volgt binnenkort.

Groep 3 t/m 7: Deze groepen gaan naar Outdoor Ommen.
De groepen 3, 4 en 5 worden daar tussen 8:30 en 8:45 verwacht. Het programma is om 11:45 afgelopen. Groep 3 en 4 kan daarna naar huis. Groep 5 gaat terug naar school voor de middagactiviteit. Eindtijd 14:30. Ouders regelen zelf het vervoer naar Outdoor Ommen en weer terug. Ze hoeven deze dag geen eten en drinken mee te nemen.

De groepen 6 en 7 worden op de fiets op school verwacht. Zij hebben ’s ochtends een activiteit op school en fietsen met zijn allen naar outdoor Ommen. Het programma daar begint om 12:15 en is om 14:30 afgelopen. Daarna fietsen zij gezamenlijk weer terug naar school. De groepen 6 en 7 hoeven alleen hun eigen lunch mee te nemen. De kosten voor dit schoolreisje zijn 15 euro p.p. Dit wordt door de ouderraad geïncasseerd.

Medezeggenschapsraad - verkiezing nieuw lid.

Na dit schooljaar nemen we afscheid van Margot Willems in de MR van CBS De Kardoen. Haar 2e termijn zit er dan alweer op. Omdat een lid maximaal 2 termijnen zitting mag hebben in de MR, is Margot niet herkiesbaar. We zijn dus op zoek naar een ouder die onze MR weer voltallig wil maken. De MR bestaat uit een team van drie ouders en drie personeelsleden van CBS De Kardoen.
De MR geeft adviezen en/of instemming over zaken aangaande de school. Dit kan gaan over oa. het vaststellen van het formatieplan, de schoolgids, de vakantieregeling, veiligheid in en om de school, jaarplan etc. Ook kunnen er onderwerpen ter tafel komen die afkomstig zijn vanuit de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad en vanuit het bestuur van Stichting Floreant. De MR vergadert ongeveer 6 keer per jaar.

Wilt u graag zitting nemen in de MR voor een periode van 4 jaar? Meld u dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
U kunt zich aanmelden t/m vrijdag 11 juni. Bij meerdere aanmeldingen vindt er een digitale verkiezing plaats. De kandidaten schrijven een korte motivatie, waarom hij/zij graag zitting wil nemen in de MR, voor in de nieuwsbrief. Vervolgens krijgen alle ouders van CBS De Kardoen gelegenheid om hun voorkeur kenbaar te maken.
Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen via bovenstaande emailadressen.

vakantielezenVakantielezen groep 3/4.

Groepen 3 en 4 doen mee aan Vakantielezen van Bibliotheek Salland. Leesconsulent Ada Kogelman heeft op Dinsdag 1 juni de aftrap in de klas verzorgd van de Schooleditie van Vakantielezen.
School en de Bibliotheek zorgen er samen voor dat er nog even vlak voor de zomervakantie flink gelezen wordt. Op een landkaart houden ze met stickers bij waar ze ‘zijn geweest’ met hun verhalen. Was het een grappig boek, dan was je in Lachland. Ging het verhaal over voetbal, dan was je in Sportmanië. Van het Dierenrijk tot Avontureneiland: lees jezelf de wereld rond!

De schooleditie van Vakantielezen zorgt voor een mooie aanloop naar de zomervakantie. De kinderen maken voor de vakantie nog flinke leeskilometers waardoor het AVI-niveau een impuls krijgt én het leesplezier en de leesmotivatie wordt versterkt.

Naast de Schooleditie is er in de zomervakantie ook een Thuiseditie! Hier zal in de klas over verteld worden door de leesconsulent en de kinderen krijgen een schatkaart mee. Nieuwsgierig? Houd de social media-kanalen van Bibliotheek Salland in de gaten en de website www.vakantie-lezen.nl

Muziekvereniging Crescendo Ommen.
Ludieke kennismaking.

Op woensdag 9 juni, 18.30 uur, is er online een meeting voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Door middel van een link kom je in de huiskamer van Crescendo! Samen met jeugdleden van onze vereniging en een actieve muzikale bijdrage willen we jullie kennis laten maken met de instrumenten van onze vereniging en kun je vragen stellen. Samen met een vriendje of vriendinnetje, corona proof, maak je kennis met verschillende aspecten van een Harmonie en Malletband, noten en onze instrumenten! Heb je daarna interesse voor een bepaald instrument of  twijfel je nog: dan maken we een afspraak per persoon om je nog meer te kunnen laten zien en horen. Ook is het mogelijk om op maandag 14 juni en 28 juni om 18.00 (jeugdorkest:blazers) en dinsdag 15 juni en 22 juni 18.45 (jeugdslagwerk)  samen met onze leerlingen muziek te maken en  te luisteren. Opgave voor de online-meeting op 9 juni voor 6 juni, wil je daarbij je adres noteren?!
Opgave (ivm corona-regels) voor het deelnemen aan het jeugdorkest (ivm de aanwezige instrumenten) graag voor 13 juni. Voor vragen en opgave kun je mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Peuter- en kleutergym.

peuter en kleutergym

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan