telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1281

TLIM - portfolio.

In alle groepen zijn we bezig met de inhoud van het portfolio. Eén van de onderdelen in groep 6 die hierin terugkomt is de ‘boekendoospresentatie.
Alle kinderen hebben thuis een boekendoos gemaakt en houden hierover een presentatie in de klas. Tijdens de presentatie schrijven alle kinderen hun mening op over de presentatie en geven ‘tops en tips’. De leerling kiest vervolgens uit welke feedback hij/zij wil bewaren in het portfolio; omdat je er trots op bent en omdat je meer hebt geleerd over het houden van een presentatie. Natuurlijk is het ook leuk om dit later terug te kunnen lezen, ook daarom krijgt het een plekje in het portfolio.

tlim portfolio

Eindtoets groep 8.

Op dinsdag 20 april en woensdag 21 april maken de leerlingen van groep 8 de eindtoets. Wij maken als school gebruik van de IEP-eindtoets. IEP staat voor Inzicht Eigen Profiel. De toets meet de verplichte vaardigheden op het gebied van lezen, taalverzorging en rekenen aan het einde van groep 8.

Koningsspelen vrijdag 23 april.

koningsdag 2021Vrijdag 23 april houden wij de Koningsspelen. We hopen op mooi weer (dat lijkt goed te komen), want we hebben een super gezellig en sportief programma voor de kinderen. Naast de OR zijn ook de kinderen van groep 7/8 heel actief geweest in de voorbereiding en verzorgen zij ook een deel van het programma voor de andere groepen.
De kinderen mogen natuurlijk verkleed naar school komen (wel is sportieve kleding prettig) en in de ochtend wordt er voor drinken en wat lekkers verzorgd.

Buitenlesdag.

Afgelopen dinsdag 13 april was het Nationale buitenlesdag. Veel kinderen waren heel enthousiast over de buitenlessen. Een leuke manier om eens anders bezig te zijn met de lessen.
buitenlesdag

bag2schoolBag 2 School.

Volgende week worden de zakken voor de Bag 2 school actie weer meegegeven aan de kinderen. Mocht u in de meivakantie een grote schoonmaak houden, dan kan dat mooi van pas komen. In de zak mag goede en schone kleding, lakens, gordijnen, pluche beesten, riemen, handtassen en schoenen. Let u op dat er geen andere goederen terchtkomt in de zakken. Op maandag 10 mei en dinsdag 11 mei worden de zakken ingezameld op school. Net als de vorige keer is dat in het schuurtje aan het plein van het Fluitekruid. We hopen op een mooie opbrengst voor de Ouderraad.

 

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan