telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1273

TLIM - Trefwoord.

tlim gewoonte 05 eerst begrijpen dan begrepen wordenHet thema van Trefwoord voor de aankomende weken is: ‘Voelen’. We gaan het hebben over invoelen en aanvoelen, aanraken of mijden. Gevoel of verstand volgen. Grenzen aanvoelen, nabijheid of afstand. Bijbel: Jezus wordt geraakt door mensen (Matteüs 9); Kinderen bij Jezus (Matteüs 19, 13-15); Tien melaatse mannen (Lucas 17, 11-19); Iemand genezen op sabbat (Matteüs 12, 9); De blindgeborene (Johannes 9); Een vrouw uit het buitenland (Matteüs 15, 21-28).

Om je te kunnen inleven in een ander en met iemand mee te voelen is gewoonte 5 heel belangrijk: Eerst luisteren, dan begrepen worden.

confucius

Weer naar school!

Wat was het fijn om, helaas pas dinsdag, iedereen weer op school te mogen ontvangen! We kunnen zeggen dat we weer een goede start hebben gehad. Het was fijn om elkaar weer te ontmoeten in de klas, te praten over de afgelopen weken en natuurlijk heerlijk samen buiten te spelen in de sneeuw. Nog een week te gaan en dan is het alweer vakantie.

Bedankje.

Er ligt een periode van 5 weken thuiswerken achter ons. Over het algemeen kunnen we zeggen dat de kinderen thuis goed gewerkt hebben. En ondanks het feit dat ze schoolwerk en de instructies van ons kregen, heeft u als ouders gezorgd voor rust, tijd en regelmaat voor uw zoon of dochter. Wellicht heeft u ook nog eens een uitleg moeten geven of hulp moeten bieden. Zonder dat we fysiek bij elkaar waren, hebben we wel samen gewerkt aan de ontwikkeling van de kinderen. We zijn ontzettend dankbaar en tevreden over deze samenwerking. Je zou kunnen zeggen dat we als educatief partner een steeds beter worden, terwijl de omstandigheden niet altijd beter waren. Dit educatief partnerschap vinden we erg belangrijk; het maakt dat we elkaar als opvoeders op en school en opvoeders thuis versterken. We hopen dat we, als Corona voorbij is, ons educatief partnerschap verder uit kunnen bouwen. Voor nu willen we u bedanken. Daarom geven we de kinderen vandaag een lekker presentje mee naar huis. Eet smakelijk!

bedankje kardoen

Ommer kids in beweging tijdens Lockdown.

BUURT & BEWEEG BINGO in de voorjaarsvakantie.

Deze lockdown heeft invloed op ons allemaal, zo ook op de jongeren binnen de gemeente Ommen. Juist in deze tijd is het goed om activiteiten aan te bieden voor jongeren. Jari Kouwen (ook wel bekend als gymmeester Jari, welbekend onder de jongeren van de scholen) , Therésia Stobbelaar (secretaris Energy Ommen) en de gemeente Ommen hebben een samenwerking opgestart om tot een toffe activiteit te komen.
Wij organiseren een buurt en beweeg bingo voor alle basisschoolkinderen en hun ouders. “Tijdens de lockdown merkten wij dat de kinderen steeds minder in beweging zijn, binnen sporten mag op dit moment namelijk niet. Wij vinden het erg belangrijk om de kinderen in beweging te houden”. “Wij hopen doormiddel van deze sportieve en gave bingo meer jongeren in beweging te krijgen en te stimuleren dat bewegen ook in deze tijd op een leuke manier kan” Daarom hebben wij deze buurt en beweeg bingo georganiseerd.
De bingo vindt plaats op woensdagmiddag 24 februari van 13.00 tot ongeveer 15.00 uur. De bingo bestaat uit beweegopdrachten en buurtopdrachten die men door heel Ommen kan uitvoeren. De bingo is, voor nieuwsgierigen, ook “live” te volgen via het YouTubekanaal van Jari Kouwen: gym-meester-jari. Daar is ook een instructievideo te vinden over de bingokaart. De bingo is voor alle leeftijden toegankelijk.
Vind je het leuk om hier als gezin aan deel te nemen en je van je sportiefste kant te laten zien? Geef je dan snel op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef daarbij jullie namen, naam van de school, je leeftijd en adresgegevens door. Doe dit uiterlijk voor vrijdag 19 februari 2021. Na aanmelding ontvang je via de mail een bevestiging en de overige informatie over deze bingo.
Het belooft een super leuke en toffe bingo te worden met veel leuke, lokale prijzen waaronder 2 geweldige hoofdprijzen van Prins Sport Ommen en Speelparadijs Octo4all.
Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u contact opnemen via bovengenoemde mailadres.

buurt beweeg bingo 1

buurt beweeg bingo 2

Schoolfruit.

schoolfruit 2021 week 7

Van de ouderraad.

Dit jaar zal er op onze school geen NL Doet plaatsvinden. Het lijkt ons niet verstandig dit te organiseren gezien de huidige Corona maatregelen. Daarnaast gaat over enige tijd onze school verhuizen, waar we ook financieel aan bij willen dragen. 
Wellicht organiseren we volgend jaar wel een NL Doet zodat het onderhoud rondom de school wel op orde blijft.

Namens de ouderraad.

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan