telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1272

De school gaat weer open.

Yes! We mogen weer!! Ondanks de gemengde gevoelens t.a.v. veiligheid overheerst het gevoel van geluk: Yes, we mogen weer!

Bij deze nieuwsbrief vindt u een informatiebrief over de maatregelen die van kracht zijn bij de her-opening van de school maandag 8 februari as. Leest u deze goed door, zodat u en uw kinderen weten wat er verwacht wordt. We doen op deze manier ons best om een veilige en tegelijk werkbare situatie te creëren.

In de media worden mogelijke leerachterstanden behoorlijk groot gemaakt en tot een probleem verheven. Het is inderdaad denkbaar dat we enige averij opgelopen hebben, maar wij denken dat het heel relatief is. Het zogeheten probleem van de leerachterstanden doet geen recht aan alle energie en de toewijding die u en uw kinderen hebben gestoken in het thuisonderwijs. Ook wordt het team tekort gedaan door te denken dat er de afgelopen weken grote achterstanden zijn opgelopen. Er is de afgelopen weken thuis en op school keihard gewerkt om de kinderen gewoon bij de les te houden. En daar waar het thuis niet lukte, hebben we op school een plekje kunnen bieden. Daar mogen we met elkaar trots op zijn en dankbaar. Laten we nu vooral vertrouwen hebben in onze kinderen; ze gaan op school verder waar ze gebleven waren; de plek die bedoeld is om te leren, te spelen, te ontmoeten etc. Laten we vertrouwen hebben in onze kinderen; ze zullen laten zien dat hun ontwikkeling gewoon doorgegaan is; misschien niet helemaal volgens landelijke normen, maar wel passend bij het eigen kunnen. Laten we de kinderen vertrouwen geven. Ze kunnen flexibel zijn, ze kunnen omschakelen en ze kunnen verder op school. En daar waar kinderen het sociaal emotioneel moeilijk hebben gehad (ook dat is denkbaar), de juf en de klasgenoten zullen het snel doen vergeten.

Mede namens het team wil ik u bedanken voor uw inzet en geduld bij het thuisonderwijs. Wij nemen het stokje weer over; Yes, we mogen weer doen waar we goed in zijn en wat we het allerliefste doen: gewoon lesgeven.

Geleende chromebooks.

Een aantal kinderen heeft een chromebook geleend. Deze kinderen leveren deze weer samen met de stekkerkabel maandag as. weer in bij de eigen juf of meester.

Studiemiddag 16 februari.

Vanwege de huidige maatregelen kan onze studiemiddag op dinsdag 16 februari niet doorgaan. De vrije middag voor de kinderen vervalt hiermee dus ook.
Wellicht zijn wij genoodzaakt om onze studiedagen op een later moment in het schooljaar te plannen. We zullen u hierover zo spoedig mogelijk informeren.

Even voorstellen.

De raad van Toezicht van onze stichting Floreant heeft een nieuw lid. Hij wil zich even voorstellen:

Mijn naam is Jeroen Oord, lid sinds 1-1-2021. Ik woon in Ommen samen met Reina en onze drie kinderen, Pepijn, Faber en Yare. De oudste gaat inmiddels met veel plezier naar De Kardoen. Ik heb twee lerarenopleidingen (basisonderwijs & voortgezet onderwijs) en een leiderschapsopleiding afgerond. Die kennis gecombineerd met de ervaring in de verschillende sectoren van het (speciaal) onderwijs hoop ik goed te kunnen gebruiken als lid van de Raad van Toezicht. Ik kijk ernaar uit een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de scholen van stichting Floreant.

Kerk en schooldienst zondag 7 februari.

De laatste kerk en schooldienst is alweer even geleden. Bij enkele betrokkenen ontstond het spontane idee om het een keertje online te proberen. Dat gaan we zondag 7 februari doen. Van heel veel scholen en beide PKN gemeenten werken kinderen vanuit huis mee! Deze online kerk en schooldienst wordt uitgezonden vanuit de kerk in de Bouwstraat. Als je live meekijkt vanaf 9.30 uur kun je ook meedoen aan het interactieve stuk. Leg dan vast een mobiele telefoon met WhatsApp klaar en voer alvast het nummer 06-24359765 van dominee Hans Baart in.
Je kunt de dienst volgen op twee manieren: via kerkomroep.nl en de Gereformeerde Kerk in Ommen selecteren. Een enkele keer lukt dat niet. Ga dan naar pkn-ommen.nl en klik in de rechterkolom bij deze kerk op 'uitzending'. De dienst is ook achteraf te bekijken.
Niet vergeten hoor! Aanstaande zondag! Vertel het ook aan je ouders, opa’s, oma’s en buren!

Posteractie.

Onze school heeft een ludieke posteractie op poten gezet. Met deze actie wil onze school de leerlingen en ouders een hart onder de riem steken. De basisschool heeft door heel Ommen verschillende posters opgehangen met daarop positieve spreuken en teksten. Het is aan de kinderen en hun ouders om deze posters te vinden. Wie de leukste selfie maakt, wint een mooie prijs!
In deze periode van thuiswerken missen de leerkrachten hun leerlingen en daarom bedachten ze deze leuke actie. Volgens hen blijft, juist nu iedereen thuiswerkt, naar buiten gaan om te spelen, wandelen en fietsen erg belangrijk. En wat is er dan leuker om met een doel voor ogen naar buiten te gaan?

Win een prijs!

De posters met positieve spreuken en teksten zijn te vinden in Ommen van vrijdag 29 januari tot en met vrijdag 19 februari. Iedereen is van harte welkom om te zoeken naar de posters én om mee te doen aan de actie. Dus ook als je geen leerling van de school bent. Poster gevonden? Maak een selfie met de poster en verstuur hem naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De mooiste selfie wordt beloond met een prijs. Wil je je winkansen vergroten? Plaats je selfie dan ook op Facebook en tag @CBS de Kardoen.

we vinden het fijn om jullie weer te zien

 

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand nws1272_informatiebrief.pdfInformatiebrief heropening171 kBzaterdag 06 februari 2021

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan