telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1271

Zoek De Kardoen Posters.

Onze school heeft een ludieke posteractie op poten gezet. Met deze actie wil onze school de leerlingen en ouders een hart onder de riem steken. De basisschool heeft door heel Ommen verschillende posters opgehangen met daarop positieve spreuken en teksten. Het is aan de kinderen en hun ouders om deze posters te vinden. Wie de leukste selfie maakt, wint een mooie prijs!

In deze periode van thuiswerken missen de leerkrachten hun leerlingen en daarom bedachten ze deze leuke actie. Volgens hen blijft, juist nu iedereen thuiswerkt, naar buiten gaan om te spelen, wandelen en fietsen erg belangrijk. En wat is er dan leuker om met een doel voor ogen naar buiten te gaan?

Win een prijs!

De posters met positieve spreuken en teksten zijn te vinden in Ommen van vrijdag 29 januari tot en met vrijdag 19 februari. Iedereen is van harte welkom om te zoeken naar de posters én om mee te doen aan de actie. Dus ook als je geen leerling van de school bent. Poster gevonden? Maak een selfie met de poster en verstuur hem naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De mooiste selfie wordt beloond met een prijs. Wil je je winkansen vergroten? Plaats je selfie dan ook op Facebook en tag @CBS de Kardoen.

kardoen spreukenposter

Gewoonten-boom.

muzieknootIn onze school daar staat een hele mooie boom, nu compleet met bordjes, da's toch heel gewoon... muzieknoot

gewoonten boom

ocbWe willen Harald Kosters van harte bedanken voor het maken van de mooie bordjes,
waardoor de zeven gewoonten mooi zichtbaar worden in de hal van de school.

TLIM-gewoonte 4: Win-win.

Beste ouders/verzorgers,

Inmiddels nemen jullie al 4 weken onze taken waar en zijn jullie naast vader en moeder ook leerkracht. Dat dat is geen gemakkelijke taak is beseffen we goed. Naast eigen werkzaamheden ook nog “les” moeten geven is een hele opgave. Daarom willen we jullie graag meenemen in een leerproces waarbij er iets meer sprake is van een win-win situatie.

De komende weken willen we de kinderen graag leren beter om te gaan met uitgestelde aandacht. En dat jullie daar ook echt iets aan hebben wordt in deze brief ongetwijfeld duidelijk.
Wij introduceren u de ‘NU EVEN NIET!’ ketting! Een multi inzetbaar sieraad dat vele voordelen kent, doeltreffend én educatieve waarde heeft. Het werkt eigenlijk heel simpel. Zolang u het stappenschema hieronder volgt, voorzien wij geen problemen.

  • Stap 1: Laat uw kind de ketting zien. Zeg duidelijk: ‘Als ik deze ketting draag moet je me met rust laten. Ik wil niet dat je tegen me praat of vragen stelt.’
  • Stap 2: Laat de ketting aan uw kind zien en vraag: ‘Wat betekent het als ik deze ketting om heb?’ Als uw kind duidelijk kan verwoorden wat de betekenis van de ketting is, kunt u door naar stap 3. Zo niet, ga terug naar stap 1.
  • Stap 3: Spreek af hoe lang u de ketting omhoudt. Zet bijvoorbeeld een kookwekker of een stopwatch op uw telefoon om de tijd af te spreken. Het advies is te beginnen bij 5 minuten en dit bij succes uit te bereiden.

tlim gewoonte 04 denk win win

Wat zijn eigenlijk de voordelen voor uw kind?
Voor sommige kinderen werkt het goed om te vertellen waaróm u deze ketting inzet. Aan het begin van de les noemen wij in de klas ook vaak het doen.

U kunt hier een aantal dingen noemen. Ter inspiratie:

  • 'Het is belangrijk dat je zelf ook leert om je problemen op te lossen. Zo gaan we dit oefenen.’
  • 'Je moet er meer leren omgaan dat er niet altijd meteen iemand voor je klaarstaat om je te helpen.’
  • 'Ik wordt er een leuker mens van als ik ook af en toe even tijd voor mezelf heb.’


Wees er vrij in om het niet alleen in te zetten bij uw kind maar ook bij uw eventuele partner of werkgever.

Heeft u vragen over het gebruik van de ketting? Bent u er blij mee? Wilt u uw ervaring delen om andere ouders ook te enthousiasmeren? Heeft u een leuke actiefoto met de ketting? Deel deze via Parro.

Met vriendelijke groeten (en een korreltje zout),

Het team van de Kardoen

stop nu even niet

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan