telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1265

TLIM - Pietenbezoek!

Wat een verrassing: Op donderdag 3 december kwamen er ineens een heel aantal Pieten de school binnen. Zij kwamen helpen en spelen bij de groepen 1 t/m 4. Samen deden ze pietengym, lazen een stukje voor en speelden gezellig mee in de klas. Extra bijzonder is wel dat dit pietenbezoek helemaal op initiatief was van de leerlingen van groep 8b en zij hebben ook de hele organisatie op zich genomen. Dat was een hele mooie win-win situatie!


  pieten groep 8 01pieten groep 8 02 
pieten groep 8 03

 

Sinterklaasfeest.

Op vrijdag was het natuurlijk tijd voor het bezoek van Sinterklaas. Helaas was er dit jaar geen grootse intocht mogelijk, maar voor de kinderen was het niet minder spannend en bijzonder dat hij wel in de groepen 1 t/m 4 even langs kwam. Verder werden er natuurlijk gezellige spelletjes gespeeld en mochten alle kinderen een cadeautje uitzoeken in de pakjeskamer. Ook in de groepen 5 t/m 8 was het een gezellige dag met prachtige surprises. Ook hier werden er ‘s middags gezellige spelletjes gespeeld.

Schoolfruit week 50.

2020 schoolfruit week 50

Op weg naar Kerst.

Ondertussen is ook de periode van Advent begonnen. In de groepen wordt er besproken hoe jij een lichtje voor iemand anders kunt zijn en hoe jij andere mensen ‘in het licht’ kunt zetten. In elke groep wordt op eigen wijze toegeleefd naar een fijne kerstviering op vrijdag 18 december. We lezen het Bijbelverhaal uit Mattheüs 1 en 2.

op weg naar kerst

Kerstbakjes maken.

Goede tradities zijn er om in ere te houden; op vrijdag 11 december gaan de kinderen van groep 5 t/m 8 een kerstbakje maken. De oase, de kaarsen en het groen worden verzorgd door de OR. De kinderen mogen zelf decoratie meenemen. Een snoeischaar (voorzien van naam) is ook handig om mee te nemen.

Kerstkaartenactie groep 7/8.

De tijd rondom kerst is voor veel ouderen een extra moeilijke periode, zeker dit jaar. Daarom organiseert het Ouderenfonds voor de zesde keer, samen met PostNL en Kidsweek opnieuw de Grote Kerstkaartenactie. Samen willen zij zoveel mogelijk kaartjes inzamelen en bezorgen bij ouderen. Met de kinderen van groep 7, 7/8 en 8 doen wij mee aan deze actie. Op vrijdag 18 december gaan we in deze groepen aan het werk met het maken en (als het kan persoonlijk) rondbrengen van deze kaarten. Kent u iemand die wel een kaartje kan gebruiken, of bent u wellicht werkzaam in bijv. een verzorgingstehuis in Ommen, dan kunt u iemand (of meerdere personen) opgeven. U mag een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Rookvrije school

Een gezonde leeromgeving vinden wij belangrijk. Daarom heeft onze school vanaf heden een rookvrij schoolterrein. Er mag dan nergens meer op het schoolplein gerookt worden. Dit geldt voor iedereen: leerkrachten, ondersteunend personeel, ouders en bezoekers. Ook tijdens ouderavonden en andere activiteiten buiten schooltijd.

Waarom een rookvrij schoolterrein?

Vanaf 1 januari 2021 moeten alle scholen een rookvrij schoolterrein hebben. Onze school wil leerlingen een gezonde en rookvrije leeromgeving bieden. Uit onderzoek blijkt dat ‘zien roken, doet roken’. Kinderen en jongeren beginnen gemakkelijker en eerder met roken als ze roken in hun omgeving zien. Een rookvrij schoolterrein helpt leerlingen niet te starten met roken en voorkomt ongewenst meeroken.
Wij vragen u ook om zelf niet te roken buiten het schoolplein bij de ingang van het plein of/en bij het hek (optioneel), in het zicht van de leerlingen. Bijvoorbeeld bij het brengen en ophalen van leerlingen.
Alvast onze dank voor uw medewerking! Met elkaar dragen we bij aan een gezonde leeromgeving voor onze kinderen.

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan