telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1256

Gewoontekaartjes TLIM.

We willen de kinderen laten zien dat alle afspraken die we hebben binnen de school te koppelen zijn aan de zeven gewoonten. Ze zien dan dat het niet allemaal op zich staande dingen zijn; niet alleen maar regels waar je je aan moet houden. In de gangen en later ook in de lokalen komen ze onderstaande ‘gewoontekaartjes’ tegen. Zo is gewoonte 4 (denk win-win) te koppelen aan de Kanjertraining (het op hebben van de witte pet) en zien ze dit kaartje als ze naar buiten gaan om samen te spelen. Samen zorgen we er ook voor dat onze omgeving netjes blijft, want een fijne omgeving is prettiger (gewoonte 7).
gewoontekaartje 1  gewoontekaartje 2

Nieuw GMR-lid gezocht.

Naast de MR kennen we binnen stichting Floreant ook de GMR (Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad. Deze GMR is samengesteld uit de onder de Stichting Floreant vallende 10 scholen en behandelt alleen gemeenschappelijke school overstijgende zaken. 
De GMR is een medezeggenschapsorgaan dat kan instemmen met of advies uitbrengen over een groot aantal onderwerpen die de directeur- bestuurder inbrengt. Andersom maakt de GMR zelf ook standpunten kenbaar en/of doet voorstellen aan de directeur-bestuurder. De taken en bevoegdheden van de GMR zijn vastgelegd in een reglement. 
Voor het nieuwe schooljaar 2020-2021 staat er binnen de GMR een vacature open voor één ouderlid (voor de oudergeleding). Lijkt het u leuk om mee te denken en mee te praten over gemeenschappelijke schooloverstijgende zaken binnen onze stichting Floreant? Neem dan contact op met Laura Meppelink (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).  
Indien er meerdere kandidaten zijn voor de in te vullen vacature, zullen er verkiezingen worden uitgeschreven. Het doel is om in schooljaar 2020-2021 met een voltallige GMR (5 personen in de oudergeleding, 5 personen in de personeelsgeleding) te kunnen draaien.

Notulen MR.

Op woensdag 16 september 2020 heeft de MR de eerste bijeenkomst van het nieuwe schooljaar gehouden. We namen afscheid van Martijn Visker als betrokken MR-lid vanuit de oudergeleding en kijken terug op een fijne constructieve samenwerking. Martijn blijft betrokken bij de schoolontwikkeling, maar dan op Floreant-niveau in de GMR. En daarnaast een warm welkom aan Erik Veurink als nieuw MR-lid in de oudergeleding!
Tijdens de vergadering blikten we vooruit in het kader van het jaarplan van de MR en de daaraan gekoppelde vergaderingen. Daarnaast zijn diverse onderwerpen, vanuit het team, de oudergeleding en betrokken ouders, behandeld.
Een belangrijk onderwerp was daarnaast het plan van De Kardoen hoe te handelen in de diverse situaties die zich kunnen gaan voordoen i.v.m. Corona-ontwikkelingen. Denk hierbij aan de aanpak in het geval er geen vervanging beschikbaar is voor leerkrachten die conform de richtlijnen afwezig moeten zijn. En hoe wordt het werk voor leerlingen georganiseerd als zij noodgedwongen thuis zijn en hoe vindt dan het onderwijs op afstand doorgang? Middels de nieuwsbrief ontvangt u hier meer informatie over.

Namens de gehele MR wensen wij u en uw kinderen een mooi, leerzaam en bovenal gezond schooljaar toe!

Vergeet u niet dat u te allen tijde welkom bent bij de MR, maar zeker ook bij de leerkrachten en directie van onze school, met uw vragen en opmerkingen?
We horen dat graag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Typecursus instituut Noord.

Misschien is het u opgevallen dat de volgende informatie vorige week ontbrak in de nieuwsbrief;
Wij willen graag (opnieuw) een samenwerking aangaan met Instituut Noord voor een typecursus. Bij genoeg animo kunnen we dan de klassikale typecursus (variant 1 of 2) bij ons op school aanbieden. Op een nader te overleggen middag blijven de kinderen dan iets langer op school om hun typecursus te volgen.
Mocht u hiervoor belangstelling hebben dan kunt u het aanmeldformulier bij ons inleveren of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag ontvangen wij deze aanmelding voor woensdag 7 oktober.

typevaardigheid

Voorstellen stagiaires.

Onze school is een stageplek voor studenten van verschillende opleidingen. Graag willen zij zich aan u voorstellen:

Hallo ouders/verzorgers,

Mijn naam is Kyra Rietman en ik ben 15 jaar oud. Ik zit in het eerste jaar van de opleiding onderwijsassistent.

Dit doe ik op het Deltion college in Zwolle. Ik ga stage lopen bij groep 1/2 b op de maandag en dinsdag. Hier heb ik heel veel zin in.

Beste ouders/verzorgers,

Mijn naam is Lynn Roeberts, ik ben 16 jaar oud. Ik kom elke maandag en dinsdag stage lopen, in groep 1/2 a.

Ik volg de opleiding onderwijsassistent leerjaar 1, op het Deltion college in Zwolle.

Met vriendelijke groet,
Lynn Roeberts

Hallo, mijn naam is Bram Uitslag en ik kom dit jaar stagelopen op CBS de Kardoen. Ik kom uit Dalfsen en ben 21 jaar.

Ik vind het leuk om muziek te maken, te voetballen en om te wielrennen. Ik zit nu in het derde jaar van de pabo en ik kijk ernaar uit om stage te gaan lopen op de Kardoen!

Met vriendelijke groet, Bram Uitslag
Pabo Windesheim, Pabo 3

 

 

Studiedag 7 oktober.

Op woensdag 7 oktober staat er een studiedag gepland. De kinderen zijn die dag vrij!

Nieuwe beslisboom.

Verschillende instanties zijn met een nieuwe beslisboom gekomen t.a.v. verkouden kinderen van groep 1-8. Deze is hieronder bijgevoegd als bijlage.

 

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand Beslisboom_verkouden kind.pdfBeslisboom verkouden kind237 kBvrijdag 25 september 2020
Bewaar het bestand typevaardigheid.pngInschrijfformulier typevaardigheid339 kBvrijdag 25 september 2020

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan