telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1195

We helpen elkaar

Afwezigheid.

De afgelopen dagen was onze directeur, meester Dannis Timmerman, afwezig wegens familieomstandigheden. Hoewel het onvoorspelbaar blijft is het wel de verwachting dat hij ook de komende dagen/weken nog (regelmatig) afwezig zal zijn. De geplande koffieochtend van 6 februari wordt om deze reden dan ook uitgesteld.
Voor urgente zaken kunt u terecht bij juf Laura Meppelink (groep 3), juf Sandra Smalbraak (groep 5/6) of juf Mariëlle van Leussen (groep 8b).


Verjaardag juf Astrid.

Op vrijdag 8 februari a.s. viert juf Astrid samen met haar klas haar verjaardag op school.
De kinderen mogen deze dag verkleed op school komen en hoeven ook geen eten of drinken mee te nemen, daar zorgt het feestvarken wel voor.

Zoals altijd is het wel of niet geld meenemen geheel vrijblijvend.

Uw kind kan ook:

  • niets meenemen of
  • een zelfgemaakt cadeau meenemen of
  • een klein cadeau meenemen of
  • wel geld meenemen; hier wordt dan een cadeau voor gekocht.

Eventueel geld voor een cadeau mogen de kinderen van de groep van juf Astrid geven aan juf Jenny of juf Wilma. Dit kan tot en met donderdag 7 februari.


Nieuwe leerling.

We mogen in groep 1c bij juf Sandra en juf Diane weer een nieuwe leerling begroeten.
Het gaat om Jasper Baarslag. Welkom bij ons op school en we wensen je een fijne tijd toe. 


Open lessen.

Binnenkort willen we een pilot starten met zgn. open lessen. We weten uit ervaring dat betrokkenheid van ouders een positief effect heeft op het leren van de kinderen. De bekende onderzoeker John Hattie stelt dat ‘betrokkenheid van ouders in de vorm van participatie bij onderwijsactiviteiten een groot effect heeft op de prestaties van de kinderen.’

Een aantal leerkrachten van ons team nemen deel aan deze pilot. Ze zullen u in de periode tussen de voorjaars- en de meivakantie uitnodigen om deel te nemen aan een open les.

Omdat het om een pilot gaat, kunnen we vooraf de vorm en inhoud van een open les niet exact geven. Om toch een globaal beeld te krijgen; De leerkracht nodigt u samen met een klein groepje andere ouders uit om gedurende een deel van de ochtend of middag in de klas te komen. Dat kan zijn voor de duur van een les, maar wellicht ook langer. U wordt uitgenodigd om actief deel te nemen aan de les. U ervaart wat de kinderen ervaren: De uitleg, het oefenen, het samenwerken en het plezier van het met elkaar leren. Natuurlijk zal dat in de kleutergroep anders gaan dan in bijvoorbeeld groep 8, omdat kleuters anders leren dan oudere kinderen.

Het doel van de open les is het verhogen van de ouderbetrokkenheid bij het leren, opdat het leerproces voor de kinderen meer succesvol verloopt. Dat veronderstelt gepast gedrag van u als ouders. Wellicht is het overvloedig om te benoemen, maar u begrijpt dat de (open) les niet verstoord mag worden door kinderen en ook niet door ouders.

Via de klassenmail kunt u een uitnodiging tegemoet zien, als de leerkracht van uw kind besloten heeft om aan de pilot deel te nemen. Het kan dus zijn dat dit niet geldt voor uw kind; dat is het nadeel van een pilot; elke leerkracht mag in deze zijn/haar keuze maken.
Na de meivakantie worden de ervaringen van de open lessen weer bij elkaar gebracht in een teamvergadering. Op basis hiervan wordt besloten hoe en op welke manier we de open lessen een plekje willen geven.


museum twents welle enschedeMuseumbezoek groep 7.

Op woensdag 6 februari brengt groep 7 een bezoek aan museum Twents Welle in Enschede.

De leerlingen zullen daar een rondleiding en een workshop volgen. Het thema is “Het Epische Einde”.
Hoe zagen robots er honderd jaar geleden uit? Nemen robots ons leven straks over en maken ze ons ondergeschikt?
Hoe zullen robots er in de toekomst uit zien?

prototyping on paperHoe maak ik een interactief verhaal met de app Prototyping on Paper (POP)?
De leerlingen onderzoeken de geschiedenis van robots en kunstmatige intelligentie. Ze onderzoeken welke robots ze dagelijks gebruiken.
Ze tekenen een verhaal op papier en maken dit interactief met de app POP. Daarna lezen ze elkaars verhalen op tablets.
Kortom: ze gaan nadenken over kunstmatige intelligentie en vormen zich hier een mening over.


Geef een kind de vakantie van zijn leven.

Hoe fijn zou het zijn om even weg te zijn uit de chaos, niet aan je zorgen te hoeven denken en lekker te spelen met andere kinderen? Helaas zijn er veel kinderen die zich dit zullen afvragen. Ze leven in armoede, omringd door conflicten of in een zorgelijke thuissituatie. U heeft de kans om een van die kinderen een prachtige tijd te bezorgen die hij of zij nooit zal vergeten!

Wij zoeken nog vakantieouders die hun huis voor een periode van 10 tot 21 dagen willen openstellen voor een vakantiekind. In een gezellige, huiselijke sfeer komt een kind helemaal tot rust. Het beleven van de dagelijkse dingen is voor de kinderen al heel fijn, uitjes zijn leuk maar thuis met andere kinderen spelen vinden ze ook al super. De periode in Nederland helpt de kinderen om hun dagelijkse zorgen even opzij te zetten en even helemaal kind te zijn. Door aandacht, liefde en structuur merken ze dat ze geliefd zijn en krijgen ze vertrouwen in de toekomst.

Europa Kinderhulp.
Stichting Europa Kinderhulp (EKH) zet zich al jaren in om kinderen uit mindere situaties een fijne vakantie in Nederland te bieden. De kinderen komen uit Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Nederland en Oekraïne. EKH heeft in deze landen contact met uitzendende organisaties, bijvoorbeeld sociale zaken of een kindertehuis. De reizen worden door EKH georganiseerd en alles is onder toezicht.

Kennismaken.
Meer informatie vindt u op de website www.europakinderhulp.nl
Wilt u een informatiepakket ontvangen of wilt u zich aanmelden? Dit kan via de website of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor contact met een medewerker kunt u bellen (bij voorkeur ’s avonds) met
Arjan ter Haar: 0523-610197


Fruit voor deze week.

Deze week (week 5) ontvangen de leerlingen de volgende groente- en fruitsoorten.

2019 fruit week 05Voor achtergrondinformatie over de fruitsoorten, ga naar: http://dendaasschoolfruit.nl/


Open Huis vrijwilligers.

Op donderdagavond 28 februari (19.00 uur-20.30 uur) en vrijdagmorgen 1 maart (10.00 tot 12.00 uur) staan de deuren van de Kardoen weer open voor een ieder die belangstelling heeft in onze school. Het doel van het Open Huis is met name om de kwaliteiten van onze school naar buiten toe zichtbaar te maken. En wie zou dat beter kunnen doen dan ouders met ervaring op de Kardoen.

open huis 350

Daarom zoeken we een aantal ouders die deze avond en ochtend willen helpen bij de ontvangst van de nieuwe ouders. Het gaat dan zowel om het zetten van een kop koffie, als om een rondleiding door de school, als om het delen van ervaringen.

Mocht u interesse hebben, wilt u dan een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Meester Dannis zal dan contact met u opnemen.

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan