telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1189

We hebben plezier

Versiering voor de kerstbomen in school.

Nu het Sinterklaasfeest weer achter de rug is bereiden we ons al voor op het Kerstfeest.
Donderdagavond zal de school de versiercommissie en de ouderraad in kerstsfeer worden gebracht en heeft elke groep een kerstboom in het lokaal. Een kale boom is natuurlijk niet zo feestelijk en dus mogen de kinderen vanaf vrijdag 7 december iets ter versiering meenemen om in de boom te hangen. Zorgt u wel voor een naam op de spulletjes, zodat de kinderen later ook weer hun eigen spullen mee naar huis kunnen nemen.

 

Kerstbakjes maken.

Vrijdagmiddag 14 december a.s. gaan de kinderen van de bovenbouw (groep 5, 6, 7 en 8) traditioneel weer kerstbakjes maken o.l.v. een stel enthousiaste vrijwilligers.
De ouderraad zorgt die middag voor het groen maar het is de bedoeling dat de kinderen die dag zelf een kerstbakje en versiering meenemen van huis.
Het is dus leuk om bijvoorbeeld een kleine kerstbal of een dennenappel mee te nemen.
Verder is het aan te raden om de kinderen een snoeischaar mee te geven, want u zult begrijpen dat wij niet zoveel snoeischaren op voorraad hebben.
Wilt u deze dan wel voorzien van de naam van het kind?

 

Vooraankondiging kerstviering.

Op donderdag 20 december vieren we het kerstfeest van 18.30 tot 19.30 uur in de Hervormde kerk te Ommen. Daarbij verwachten we alle kinderen van groep 1 t/m 8.
Een speciale uitnodiging volgt op maandag 10 december.

 

Te gekke ochtend voor groep 8.

zappliveZaterdag 1 december ging groep 8 naar Zapplive. Ze moesten heel vroeg hun bed uit, want ze moesten op kwart over 6 verzamelen. Toen groep 8 in Hilversum aan kwam moesten ze eerst nog even wachten voor ze live gingen. Eindelijk was het zover de groep ging live. Eerst snel een plekje zoeken en wat informatie en uitleg. De gasten daar waren Sosha van de buitendienst, Matthijs ook van de buitendienst, Pascal van checkpoint, Sinterklaas met z’n pieten en de presentatoren Saskia en Klaas. Er was ook een band: Baby blue.
Sinterklaas deed een wedstrijd tegen zijn pieten. De ene helft was team Sinterklaas en de andere helft was team piet. Aan de hand van leuke spelletjes kwam er een winnaar uit. Dit jaar had team Sinterklaas gewonnen. Na de uitzending kregen we een Zapplive tasje met pepernoten en een kaartspel. Toen de hele groep dat had gekregen ging de Kardoen parade naar de Mac Donald’s. na een lekkere snack was het afgelopen met de pret en gingen ze weer naar huis.

Groetjes Floor Willems, namens groep 8a en 8b

 

Notulen medezeggenschapsraad.

Op donderdag 22 november 2018 heeft de MR de tweede vergadering van het schooljaar 18/19 gehouden. Een grote diversiteit aan onderwerpen stond op de agenda. Onderwerpen als SVT/CITO, jaarplanning, schoolgids vallen hieronder.

Ook het thema continurooster is voorbij gekomen. Aangezien het een uitgebreid onderzoek zal zijn, zal er op zeer regelmatige basis over worden gecommuniceerd, ook binnen de MR. Wanneer u vragen heeft over het proces, de voortgang, potentiële uitkomsten etc, dan staat de MR ook graag voor u klaar.
U bent uiteraard van harte welkom om eens een niet besloten vergadering bij te wonen.

Wanneer er vragen, tips of ideeën zijn over, voor of aan de MR, dan horen we dat graag. U kunt ons bereiken in de gemeenschappelijke ruimte, op het schoolplein of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Fruit voor deze week.

Deze week (week 49) ontvangen de leerlingen de volgende groente- en fruitsoorten.

2018 fruit week 49Voor achtergrondinformatie over de fruitsoorten, ga naar: http://dendaasschoolfruit.nl/

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan