telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1187

We werken samen

sint op boot

Hot news.

Sint heeft ons laten weten dat hij ons dit jaar als eerste gaat bezoeken!
Hij komt namelijk al op vrijdag 30 november naar de Kardoen.

Zapplive.

Op zaterdag 1 december gaan (bijna) alle leerlingen van groep 8a en 8b naar Hilversum voor een hele spannende ochtend. De leerlingen zijn namelijk uitgenodigd voor de liveopname van Zapplive. In dit kinderprogramma komen voor de kinderen allerlei aansprekende gasten en ook de Sint komt in die uitzending nog even langs. Voor iedereen die er niet bij is, maar de kinderen van groep 8 wel live op televisie willen zien: jullie kunnen meekijken vanaf 08.45 op Nederland 3.

bokaal

Zilveren Pepernoot.

Het is weer zover, de Zilveren Pepernootkoorts is inmiddels in menig huis al weer hoog opgelopen. Als de voorrondes zijn geweest is het maar de vraag wie er op vrijdagmiddag 30 november uiteindelijk met die felbegeerde bokaal vandoor zal gaan?
De ouders van de kinderen die een act presenteren zijn als supporter van harte welkom!

Ook oud-kardoeners nodigen we uit om hierbij aanwezig te zijn.
En nog even voor iedereen die meedoet: SUCCES!
Tot volgende week vrijdag.

 

theater gnaffelVoorstelling groep 3 en 4.

Op donderdagmorgen 29 november hebben de groepen 3 en 4 een voorstelling in theater Carrousel. Deze voorstelling zal gespeeld worden door Theatergroep Gnaffel uit Zwolle.

De voorstelling gaat over Willem. Willem woont in de Wegflat aan de Flatweg. Een flat waar alleen ouderen wonen, waar iedere dag gelijk is aan de dag ervoor of de dag die nog moet komen.

Tot de kamer naast de zijne vrijkomt en er een nieuwe buurvrouw in de Wegflat komt wonen. Dan wordt álles anders.

Een hedendaags muzikaal sprookje over hoe eenzaamheid in tweezaamheid kan veranderen, ook als je bijna honderd bent.

 

sint met stafVan de versiercommissie.

“Vol verwachting klopt ons hart”
Het moment waar de meeste kinderen al een week naar toe leefden, dankzij het Sinterklaas journaal, was eindelijk zover.
Vele blijde gezichtjes afgelopen zaterdag!
De Sint en zijn pieten zijn weer in het land! Aankomende vrijdag zal de versiercommissie de school voorzien van Sint en piet decoratie.

 

Andere schooltijden.

Wanneer u de informatieavond van 13 september heeft bezocht, weet u wellicht al dat we dit jaar willen onderzoeken of onze school kan overschakelen naar een vorm van continurooster.
Het is goed om te weten dat daarmee niet vast staat dat we naar een continurooster gaan en ook niet welke vorm van continurooster. Beide zaken willen we grondig onderzoeken alvorens er een besluit over te nemen.

Bovendien wordt u als ouders ook geraadpleegd in dit onderzoek. In het hele onderzoeksproces laten we ons begeleiden door ervaringsdeskundigen, te weten “Andere-schooltijden.nl”. Dit bureau heeft al jaren ervaring in het begeleiden van scholen die een continurooster willen onderzoeken. Het is de bedoeling dat er voor het eind van dit schooljaar een advies ligt t.a.v. dit onderwerp.

Het onderzoeksproces willen we op een gedegen manier aanpakken. Daarom wordt er een werkgroep samengesteld van 3 leerkrachten en 3 ouders. Van de 3 leerkrachten is er 1 MR-lid en zo mogelijk is er onder de ouders ook een zittend MR-lid. De vraag is nu of u als ouder zitting wilt nemen in deze werkgroep ‘andere schooltijden’. Wanneer meerdere ouders zich aanmelden, zal daaruit geloot worden.

Wat kost ’t qua tijd? Het kost u ongeveer 3 à 4 avonden, eventueel 1 of 2 andere overleggen en het nodige leeswerk. We streven ernaar om in een tijdsbestek van 4 à 5 maanden het hele proces afgerond te hebben. De eerste avond is onder voorbehoud al gepland op dinsdag 11 december as.

Heeft u interesse, meld u dan bij mij, meester Dannis: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Alvast onze dank.

 

Schoolgruiten.

We zijn weer begonnen met het gezamenlijk eten van groenten en fruit in de klas: het zogenaamde Schoolgruiten. De woensdag, donderdag en vrijdag zullen op De Kardoen dan de ‘gruitdagen’ zijn.
Op deze dagen krijgen de leerlingen een portie groente en/of fruit via school, die ze dan met elkaar vlak voor de ochtendpauze in de klas opeten.
Gedurende 20 weken worden groenten en fruit in de klas worden gegeten. Voor ouders zijn hieraan geen kosten verbonden.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.euschoolfruit.nl

schoolgruiten  schoolgruiten 2

 

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand nws1187_21_november_flyer_kinderkoor-A4.pdfFlyer Kinderkoor657 kBwoensdag 21 november 2018

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan