telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1184

Kraanwaterdag 7 november.

De Kardoen is een “Gezonde school”. Bekende initiatieven zijn schoolgruiten, de week van de Pauzehap en het traktatiebeleid. In het kader van de “Gezonde school” doet onze school op woensdag 7 november mee aan de vierde editie van Kraanwaterdag.
Op deze dag drinken we op school allemaal water in plaats van de gebruikelijke ranja en pakjes drinken.
Pakjes drinken mee naar school, het lijkt zo gemakkelijk. Maar kinderen krijgen door deze zoete drankjes gemiddeld 6 kilo suiker per jaar binnen. Verandering daarin zou enorm bijdragen aan gezond gewicht onder kinderen. Water is een gezond alternatief.

kraanwaterdag 2018

Kraanwater bevat mineralen die ons lichaam nodig heeft en is de goedkoopste dorstlesser. En het is overal beschikbaar. Basisschoolkinderen hebben elke dag zo’n liter vocht nodig. Wist u dat het belangrijk is dat kinderen ook tijdens schooltijd voldoende drinken? Ze kunnen zich namelijk beter concentreren wanneer zij genoeg drinken. Fijn voor de kinderen en goed voor de schoolprestaties.
De Kraanwaterdag is een goede aanzet om nog meer kinderen te laten overstappen op water. Want water is gratis, gezond en goedkoop. En lekkende bekers en tassen die “plakken” zijn verleden tijd.

 

clown

Voorstelling “Acrobaat Kees” door ‘De vertellende piano’.

Op dinsdag 6 november is er voor de groepen 1 en 2 een voorstelling op school!
Acrobaat Kees is koorddanser. Hij valt tijdens een circusvoorstelling van grote hoogte naar beneden en krijgt hoogtevrees. Kees besluit weg te lopen van het circus en hij verdwaalt in het bos. Lukt het acrobaat Kees om de weg terug te vinden en van zijn hoogtevrees af te komen? Met behulp van de kinderen gaat het vast lukken!
Acrobaat Kees is een muzikale voorstelling van De vertellende piano. Het verhaal van acrobaat Kees wordt in deze voorstelling als rode draad gebruikt om kinderen op speelse wijze in aanraking te laten komen met klassieke muziek. Tijdens de voorstelling gaan de kinderen samen zingen, dansen en bewegen, om zo het verhaal en de klassieke muziek te beleven.

 

Verjaardag juf Henriët.

Op vrijdag 9 november a.s. viert juf Henriët samen met haar klas haar verjaardag op school.
De kinderen mogen deze dag verkleed op school komen en hoeven ook geen eten of drinken mee te nemen, daar zorgt het feestvarken wel voor.

Zoals altijd is het wel of niet geld meenemen geheel vrijblijvend.
Uw kind kan ook:

  • niets meenemen of
  • een zelfgemaakt cadeau meenemen of
  • een klein cadeau meenemen of
  • wel geld meenemen; hier wordt dan een cadeau voor gekocht.

Eventueel geld voor een cadeau mogen de kinderen van de groep van juf Henriët geven aan juf Rita.
Dit kan tot en met donderdag 8 november.

 

Nieuwe leerlingen.

We mogen deze week weer een aantal nieuwe leerlingen begroeten. In groep 1a bij juf Astrid en juf Wilma gaat het om Sofie Visser en in groep 1b bij juf Jenny en juf Wilma zijn dat Fayènn From en Yinthe Grondman. Alle drie van harte welkom en veel plezier bij ons op school.

 

Resultaat Actie Bag2School.

Voor de vakantie heeft de ouderraad de inzameling van Bag2School georganiseerd.
We hebben met elkaar een geweldige opbrengst gehaald! Alles bij elkaar hebben we 1478 kilo aan kleding, schoenen en lompen ingezameld. Hiervoor hebben we als ouderraad het mooie bedrag van € 443,40 ontvangen.

certificaat bag2school

We willen iedereen bedanken voor zijn of haar medewerking aan deze actie!
Omdat de actie zo'n succes was willen we dit in het voorjaar van 2019 graag nog eens herhalen. Daarom onze vraag om oude kleding, schoenen ed. te blijven bewaren voor de volgende inzamelingsactie. De ouderraad zal op tijd aangeven wanneer de nieuwe actie zal zijn.

Ondertussen heeft de ouderraad samen met enkele ouders afgelopen zaterdag van het geld, dat we afgelopen voorjaar opgehaald hebben met de sponsorloop een mooi voetbalveld aangelegd bij het Fluitekruid. Ook zullen we de aankomende periode nog op diverse locaties rondom de Kardoen bomen planten en zullen we een start maken met het opleuken van het kleuterplein.

Nogmaals hartelijk dank aan alle ouders die de afgelopen tijd geholpen hebben met verzamelen van kleding of met het klussen op school.

Namens de Ouderraad.

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan