telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1165

We vertrouwen elkaar

Themadienst “Is God hier”.

Zondag 15 april as. houden we thema-kerkdienst in de Gereformeerde kerk. Het thema van de dienst is “Is God hier?” Centraal staat het verhaal van de kleine Samuël die ’s nachts geroepen wordt door Eli. Pas na drie keer geroepen te zijn, beseft Eli dat het God is die Samuël steeds roept. Het verhaal is terug te vinden in de bijbel: 1 samuël 3: 1-18. De afgelopen week hebben verschillende kinderen het een en ander voorbereid voor deze dienst.
Ds. Jelsma zal voorgaan en de dienst begin om 9.30 uur. Bij deze bent u allen van harte uitgenodigd om samen met uw kinderen de kerkdienst te bezoeken. Graag tot zondag!

Schoolvoetbaltoernooi 2018.

schoolvoetbal 2018 1Woensdagochtend 12.00 uur, het startsein voor het “groene” legioen. De hele ochtend al op van de zenuwen, toch nog even oefenen in de pauze….. Maar dan mogen ze echt!
Om 13.00 uur klinkt het fluitje van de scheidsrechter bij de eerste wedstrijden. Het gaat bij de meeste teams voorspoedig. Vooral bij de teams jongens groep 7 en 8, en de meiden van groep 7.
De meiden van groep 7 hebben het in het begin lastig…., het is voor heel veel van hen de 1e keer dat ze op een voetbalveld staan! Gelukkig spelen ze de laatste 2 wedstrijden gelijk. Dankzij de coaches Anouk en Belinda en de geweldige sportieve inzet weten de meiden de 5e plek te veroveren! Gefeliciteerd meiden!


De wedstrijden van de andere teams waren tot het eind toe reuze spannend.


Jongens groep 8 moest in de poule finale spelen om de 1e en 2e plek. Helaas werd deze verloren. Jammer jongens! Aan de coaches Arjo en Koert heeft het zeker niet gelegen…
Onder leiding van Arnold gingen de meiden van groep 8 als een speer van start. Het lastige toernooi van vorig jaar werd nu vervolgd met een dik verdiende 2e plaats. Knap gedaan dames!
De jongens van groep 7 mochten voor het eerst meedoen aan het toernooi. De ervaring van de coaches Ria en Margreet kwam dan ook goed van pas. Ook in deze poule moesten ze strijden om de 1e en 2e plek. In de rust met 2-0 achterstaan en dan terugkomen tot 2-2 is echt een prestatie. 

schoolvoetbal 2018 2

Omdat er geen verlengingen waren moest de wedstrijd beslist worden met penalty’s. Na 5 penalty’s voor beide teams was het nog onbeslist. Dankzij “onze” keeper Matthijs en de ‘koelbloedige’ Cas werd de strijd door de Kardoen gewonnen! De 1e plaats, SUPER gedaan jongens! (dat belooft nog wat voor volgend jaar….)

Dankzij

  • een fijne, sportieve sfeer
  • het geweldige weer
  • de vele supporters
  • geweldige coaches
  • sportieve kinderen

EEN OPTIMALE PRESTATIE !!

Groep 8 - herdenking 11 april.

In het kader van oorlog dichtbij huis en de bevrijding van Ommen is groep 8 op 11 april bij de Joodse begraafplaats voor een herdenking. Tijdens deze herdenking zijn er een aantal teksten en gedichten voordragen. Ook werd er 1 minuut gehouden stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

herdenking 11 april 2018

Scholierenloop.

Op vrijdag 6 april was er weer de jaarlijkse ACO scholierenloop waar veel kinderen van De Kardoen aan hebben meegedaan. Bij de afsluitende scholenestafette ging het zelfs zo goed dat De Kardoen dit jaar de wisselbeker weer heeft gewonnen. Proficiat.
Hieronder een filmpje met een overzicht van de scholierenloop.

Ouderbijdrage.

Eind april 2018 zal het 2e incasseringsmoment van de ouderbijdrage schooljaar 2017/2018 zijn.
Bij het 2e incasseringsmoment worden de ouderbijdrages geïnd die nog niet geïnd konden worden omdat er nog geen machtigingsformulier van de leerling in onze administratie aanwezig was.

De bedragen zijn als volgt:

  •  € 7,50 : voor leerlingen die na 1 januari 2018 zijn ingestroomd tot aan de meivakantie;
  •  € 15,00 : voor leerlingen die na het 1e incasseringsmoment zijn ingestroomd tot 31 december en waarvoor nog geen machtiging was afgegeven;
  •  € 15,00 : voor leerlingen die vanaf begin van het schooljaar op school zitten waarvan wij de ouderbijdrage nog niet hebben kunnen incasseren bij de 1e incassoronde i.v.m. ontbrekende machtiging.

De ouderbijdrage is bestemd voor o.a. buitenschoolse activiteiten (bijvoorbeeld wagen Koningsdag) en andere activiteiten (startfeest, sinterklaas, kerst, etc.).

Aan alle ouders/verzorgers die liever geen machtiging geven:
Het is natuurlijk ook mogelijk om de ouderbijdrage rechtstreeks over te maken naar rekening van de ouderraad:
Rekeningnummer: NL74 RABO 0348 9640 80 t.n.v. Ver. V. Prot.-Chr. Onderwijs te Ommen o.v.v. Ouderbijdrage 2017/2018 (Voornaam Achternaam (kind/kinderen)

Voorafgaand aan de incasso dienen wij u van het volgende op de hoogte te stellen:

 Incassant-ID ouderraad :
Uniek machtigingskenmerk :
Datum van incassering :
Incasseringsbedrag :
  NL97ZZZ400598800000
lidnummer van uw kind
30 april 2018
€ 15,00 of € 7,50 per kind 

Mocht u nog een machtigingsformulier thuis hebben liggen en wel van plan zijn om een machtiging te geven, wilt u deze dan z.s.m. inleveren bij de leerkracht van uw kind. Mocht u het machtigingsformulier niet hebben ontvangen, dan kunt u per mail een nieuw formulier bij mij opvragen.

Met vriendelijke groet,
Namens de ouderraad de Kardoen

Henk Jan Schuurhuis (penningmeester)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan