telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1164

We vertrouwen elkaar

Scholierenloop.

Vrijdag 6 april a.s. is het dan zover: De Kardoen wordt maar liefst door 44 leerlingen vertegenwoordigd tijdens de Scholierenloop.
Ook doen er een viertal leerlingen mee aan de Scholenestafette. Gaat De Kardoen misschien weer de felbegeerde wisselbeker winnen? Klasgenoten, ouders, opa’s en oma’s, buren, meesters en juffen, enz., iedereen is van harte welkom om te komen aanmoedigen.

Groep 3 meisjes mag het spits afbijten om 18.15 uur op de atletiekbaan van ACO Van Elderen (sportpark Westbroek). Voor meer informatie, zie http://acovanelderen.nl/evenementen/rabobank-scholierenloop

Tot vrijdag!


Hans Visscher schoolvoetbal-toernooi.

schoolvoetbal 2018Woensdagmiddag 11 april is het dan zover. Het 60e schoolvoetbaltoernooi op het Sportpark “Westbroek”. De vier teams (twee jongens- en twee meisjesteams) zijn er klaar voor en kunnen natuurlijk niet zonder support van ouders, vrienden, bekenden en leerkrachten.

Ook de coaches zijn er klaar voor:
Jongens 1: Arjo Olsman en Koert Meertens.
Jongens 2: Margreeth de Ronde en Ria Waterink.
Meisjes 1: Arnold Gerbers.
Meisjes 2: Anouk Boes en Belinda Wolters.

In onderstaand schema kunt u zien waar en wanneer de teams strijden.

poule indeling schoolvoetbal 2018
Omdat de eerste wedstrijden al om 13.00 uur starten zijn alle leerlingen die meedoen aan het schoolvoetbaltoernooi om 12.00 uur vrij!


Doe mee met Solikids!

sdg ommenHeb jij meegedaan aan de Muziekfabriek in Ommen? Doe dan nu mee met ons orkest Solikids! Solikids begint in april en deelname hieraan is gratis. Ook als je niet mee hebt gedaan aan de Muziekfabriek, en het lijkt je wel heel erg leuk om kennis te maken met onze vereniging en verschillende instrumenten, dan kun je je aanmelden bij Mirjam van Elburg: 

Solikids is 10 weken lang samen muziek maken in een echt orkest, met een heus concert aan het eind!

Wat gaan we doen?
Met Solikids ga je samen met andere kinderen muziek maken in een echt orkest en met een echte dirigent. Je gaat samen met de dirigent spelenderwijs aan de slag met het maken van muziek. Je kunt een instrument spelen dat je leuk vindt. Instrumenten die je kunt kiezen zijn bugel, trompet, hoorn, bariton, trombone en slagwerk.

Elke dinsdag gaan we met elkaar muziek maken. Dat is in ons verenigingsgebouw aan de Korenmolen. De tijd op dinsdag is van 16.45 tot 17.30 uur.

Naast samen muziek maken is het ook leuk dat wat we oefenen bij de Solikids in een echt concert kunnen laten horen aan ouders, vriendjes/vriendinnetjes en andere bekenden. We gaan met de Solikids optreden tijdens ons open huis op zaterdag 26 mei.

Geef je op voor Solikids!
Wil jij meedoen in ons orkest Solikids? Geef je dan zo snel mogelijk op bij Mirjam van Elburg:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als je het al weet mag je ook aangeven welk instrument je wilt gaan spelen. En kun je nou echt niet op dinsdagmiddag, geef dit dan ook even door zodat we misschien iets anders kunnen regelen. Wanneer je nog vragen hebt, dan mag je die ook mailen.

Wie zijn wij?
Soli Deo Gloria (SDG) Ommen is een muziekvereniging met een fanfare en een slagwerk afdeling. We zijn een actieve en gezellige vereniging met veel jeugdleden. Het hele jaar door organiseren we leuke optredens en activiteiten. De verschillende orkesten worden gedirigeerd door enthousiaste dirigenten. Zij zorgen ervoor dat we elke keer met plezier samen muziek kunnen maken. Ook vinden we een goede begeleiding van de kinderen erg belangrijk.

Onze vereniging biedt een muzikaal aanbod voor jong tot oud. Kinderen kunnen beginnen met Kleutermuziek (4,5 jaar), de blokfluitgroep (vanaf 6 jaar) en les op een instrument (vanaf 7,8 jaar). Naast de lessen wordt er samengespeeld in het C-, B- of A-orkest van de fanfare of van het slagwerk.

Voor meer informatie over onze muziekvereniging: www.sdgommen.nl

Fruit voor de komende week.

De komende week (week 15) ontvangen de leerlingen de volgende groente- en fruitsoorten.

 peer   Woensdag - peer

Is de peer in april een duurzame keuze? Zoek het op op de website vanmilieucentraal. Milieucentraal houdt rekening met de teeltmethode, de manier van transport en het verpakkingsmateriaal.

https://groentefruit.milieucentraal.nl/?prod=Handpeer&month=april&labela=A&labelb=B&labelc=C&labeld=D&labele=E&action=searching

appel pink lady   Donderdag - Van appels naar appelmoes.

Wat betekent een verwerkt product? In deze korte Smaakles (15 min.) leren de kinderen door middel van het verwerken van appelmoest meer over verwerkte producten. Lees verder.

https://maken.wikiwijs.nl/41908/Appelmoes_maken

watermeloen spektakel   Vrijdag - Watermeloen spektakel

Meloen komen in alle vormen en maten. Weet jouw klas veel over de watermeloen? Ga dan de challenge aan en doe de quiz (geschikt voor bovenbouw). Veel vragen goed? Dan laat Ewoud zien hoe hij een watermeloen kan laten ontploffen met elastiekjes!

https://fruitandveggiechallenge.nl/organizer/#/q/0/watermeloen/video

 

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan