telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1143

03 We werken samenInloopavond.

Op woensdag 18 oktober hebben we een inloopavond gepland waarbij we ook de kinderboekenweek afsluiten.
Tussen 19.00 en 20.00 uur bent u samen met uw kind(eren) van harte welkom op school. Uw kind zal u met veel plezier zijn of haar werk/werkjes laten zien en er natuurlijk ook iets over vertellen. Het is niet de bedoeling om in dit uurtje uitgebreid met de leerkrachten over de prestaties van uw kind te spreken. Hebt u daar echter wel behoefte aan, aarzel dan niet en maak een afspraak met de desbetreffende leerkracht. U bent van harte uitgenodigd.

Boekenverkoop.
Aangezien we in groep 3 een nieuwe leesmethode hebben aangeschaft hebben we vele leuke leesmaterialen van de oude methode in de verkoop. Deze verkoop zal plaatsvinden tijdens de inloopavond op woensdag 18 oktober in de grote zaal.
Wees erbij want op is op. Van de opbrengst kunnen we weer nieuwe materialen aanschaffen.

 

Schoolgids 2017-2018.

Als bijlage bij deze nieuwsbrief ontvangt u ook de digitale versie van onze schoolgids voor het schooljaar 2017-2018. U kunt de schoolgids trouwens ook op onze website terugvinden, in een apart menu Schoolgids (wordt de komende dagen aangepast) en ook als download in het menu Overig. De schoolgids is zeker de moeite waard om eens door te bladeren en te lezen.
De afgelopen maanden is de schoolgids samen met de MR helemaal onder de loep genomen, waarbij de indeling en ook een flink aantal teksten is aangepast.
Komt u desondanks toch onvolkomenheden tegen in deze schoolgids, meldt u het dan op school. We kunnen dat dan weer meenemen voor de schoolgids van volgend schooljaar en alvast aanpassen op de website.

 

Extra vrije dag groep 1 t/m 4.

Morgen, vrijdag 13 oktober, hoeven de leerlingen van groep 1 t/m 4 niet naar school en zijn dus de hele dag vrij. Veel plezier allemaal!

 

Nieuwe leerling.

We mogen in groep 1a bij juf Astrid en juf Diane weer een nieuwe leerling begroeten.
Het gaat om Danic Roddenhof. Welkom bij ons op school en we wensen je een fijne tijd toe.

 

Kinderdienst “Wees niet bang’

Zondag aanstaande bent u van harte uitgenodigd in de Hervormde Kerk. Om 10.00u begint de kerkdienst met als thema “Wees niet bang”. Een mooi geluid na de kinderboekenweek, waarin we lekker mochten griezelen. Ds. Hazeleger zal voorgaan in deze speciale kinderdienst.

Graag tot zondag!

 

Fietscontrole.

Afgelopen woensdag hebben een aantal ouders de jaarlijkse fietscontrole gedaan. Er is met name gelet op goed werkende verlichting, een goed werkende bel, goed werkende remmen en of de banden een goed profiel hebben en voldoende hard waren. Wat opviel was dat veel kinderen met erg zachte banden fietsten, veel banden zijn tijdens de controle meteen goed opgepompt. Ook waren er helaas nog te veel fietsen waarbij de verlichting niet goed werkte. Nu de dagen weer korter worden is goede fietsverlichting erg belangrijk. Veel kinderen hebben daarom nieuwe batterijen of een heel verlichtingssetje meegekregen.

Alle kinderen hebben een checklist meegekregen waarop u kunt zien wat er eventueel mankeert aan de fiets van uw kind. Wij hopen dat u ervoor wilt zorgen dat alles op orde komt, zodat de kinderen veilig de weg op kunnen.

 

Pleeggezinnen gezocht in Ommen

triasIn Ommen is Trias met spoed op zoek naar pleeggezinnen voor kinderen 0 - 18 jaar die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen. Voor korte of langere tijd, of af en toe een weekend of een vakantie.

Esther Rooseboom van Trias Pleegzorg: “Op dit moment hebben we plek nodig voor een meisje van 15 dat in Ommen op school zit. Tot nu toe is het niet gelukt een passende plek te vinden. Nieuwe pleeggezinnen blijven dus hard nodig zodat kinderen zoveel mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven.”

 

Kan Iedereen pleegouder worden?
”Vaak denken mensen dat je als pleegouder iets speciaals moet kunnen. We zoeken juist gewone mensen die zich in willen zetten voor een bijzonder kind. Stabiliteit en veiligheid kunnen bieden en openstaan voor samenwerking. Alleenstaand, getrouwd of samenwonend, homo of hetero, (buitenshuis )werkend of thuis, met of zonder eigen kinderen; het kan allemaal. In persoonlijke gesprekken screenen we en kijken we wat elk gezin kan bieden.

 

Informatieavond 8 november.
Op 8 november om 19.30 uur houdt Trias in het gemeentehuis van Ommen (Chevalleraustraat 2) een informatieavond voor iedereen die meer wil weten over pleegzorg. Pleegzorgbegeleiders geven informatie over de verschillende vormen van pleegouderschap, het opleidingstraject en de ondersteuning die Trias pleeggezinnen biedt. Ervaren pleegouders geven een kijkje in het reilen en zeilen van een pleeggezin. Voor aanmelden of meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met Trias Pleegzorg via (038) 456 46 00 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.trias-groep.nl.

 

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand CBS_De_Kardoen_schoolgids_2017-2018.pdfCBS De Kardoen schoolgids 2017-20181392 kBdonderdag 12 oktober 2017
Bewaar het bestand nws1143_12_oktober_bieb_matilda.pdfMatilda leest - info van de bieb3136 kBdonderdag 12 oktober 2017

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan