telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1142

We werken samenWe delen met elkaar.

Het thema “We delen met elkaar” staat deze week centraal in de godsdienstlessen uit Trefwoord. We delen ons land met andere groepen Nederlanders en “Medelanders”; we delen onze plaats, onze straat, onze school. Vanuit de bijbel hoorden de kinderen hoe lastig de 12 stammen van het volk Israël het vonden om te moeten delen tijdens die 40 jaar durende reis naar het beloofde land. Het lijkt wel of de geschiedenis zich keer op keer herhaald, wanneer je op TV ziet hoe lastig de Catalanen het land kunnen delen met de andere Spanjaarden.
Juist in dat opzicht is het belangrijk dat de jongste generatie leert om te delen. De Here God heeft door zijn zoon Jezus laten zien hoe eerlijk delen er uitziet. Het is aan ons om Zijn voorbeeld hierin te volgen en voor te leven aan de kinderen.


Juf Marjan Dekker.

De kinderen hebben dit schooljaar nog geen les gehad van juf Marjan. In groep 6, groep 7a en ook in groep 5a hadden de kinderen juf Marjan verwacht. Helaas heeft Marjan nog steeds last van aanvallen van duizeligheid. Ze voelt zich weliswaar niet ziek, maar niet zeker genoeg om voor de klas te staan.

Al met al heel vervelend voor haar. Temeer omdat nog niet duidelijk is wat de oorzaak van de klachten is. We hopen dat juf Marjan toch snel weer opknapt, zodat ze weer kan doen wat ze graag wel; Gewoon lesgeven. Intussen proberen we de rust in de groepen te bewaren door zoveel mogelijk eigen leerkrachten of vaste vervangers in te zetten.


Fietscontrole woensdag 11 oktober.

De dagen worden snel korter. Dat betekent dat de kinderen soms in het donker moeten fietsen. Goed werkende fietsverlichting en een deugdelijke fiets is dan erg belangrijk. Onze verkeersouder wil samen met de mensen van Veilig Verkeer Nederland de fietsen van de kinderen controleren. Dat doen we op woensdagochtend 11 oktober as. Het is de bedoeling dat alle kinderen hun fiets meenemen.


Kinderdienst 15 oktober “Wees niet bang”.

Op zondag 15 oktober wordt in de Hervormde en in Gereformeerde kerk een speciale ‘kinderdienst’ gehouden me als thema “Wees niet bang”. Nadat we in de kinderboekenweek gegriezeld en gegruweld hebben, mogen we horen en ervaren dat er altijd geborgenheid is bij Hem. Voor iedereen. Ouders en kinderen van De Kardoen worden in de Hervormde kerk verwacht, aanvang 10.00 uur. Daar zal Ds. Hazeleger voorgaan.
De kinderen van het Koloriet gaan naar de Gereformeerde kerk. We hopen dat we u en uw kinderen in de kerk mogen begroeten. Deze dienst komt in plaats van de themadienst die normaal gesproken in het najaar wordt gehouden. Door omstandigheden op collega-scholen kon de themadienst niet doorgaan.


Van de versiercommissie.

Aanstaande vrijdag 6 oktober gaat de versiercommissie weer aan de slag. Dit keer zal het thema zijn ‘Rupsje Nooitgenoeg’. Rupsje Nooitgenoeg is een prentenboek waarin het verhaal wordt verteld over een rupsje dat altijd honger heeft. Gedurende het grootste deel van het boek is het rupsje aan het eten, tot het rupsje zich aan het eind van het boek ontpopt tot een prachtige vlinder.

Heeft u thuis spullen die met dit thema te maken hebben en die wil uitlenen aan school, dan kunt u deze brengen naar de aula waar wij zijn vanaf 8.30 uur.


Even voorstellen.

Hallo allemaal,

Ik ben Manon Visser. Ik ben 17 jaar oud en ik zit op de KPZ pabo in Zwolle.
Ik woon in Mariënberg. Mijn hobby is voetballen, ik voetbal bij VV Mariënberg in Dames 1.
Het komende jaar loop ik stage op de Kardoen.
Tot aan de kerstvakantie loop ik stage in groep 5b. Na de kerstvakantie ga ik naar een andere groep.
Ik hoop dat ik veel contact met jullie heb het komende schooljaar.
Heeft u / Heb jij vragen? Stel ze gerust!

Groetjes Manon

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan