telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1136

We vertrouwen elkaar‘Houd de zaag scherp’.

U weet wellicht dat we volgend schooljaar een start gaan maken met het concept “The Leader in me”, waarbij de kinderen 7 gewoonten gaan leren die leiden tot persoonlijk leiderschap. We gaan u daar de komende tijd meer over informeren. Toch wil ik de zevende en laatste gewoonte nu alvast met u delen: “Houd de zaag scherp”, ofwel, streef naar balans tussen inspanning en ontspanning. Dat is heel belangrijk! Het afgelopen schooljaar is er door de leerkrachten, het onderwijsondersteunend personeel, ouders en kinderen hard gewerkt. Naast de vele taal- en rekenlessen, de spellessen, dictees, geschiedenislessen etc. is er ook gewerkt aan mooie schoolontwikkeling. We hebben met elkaar het onderwijs op De Kardoen verbeterd door de kindgesprekken, door het huiswerkprotocol, de coöperatieve werkvormen en ga zo nog maar eventjes door. We hadden mooie feesten en vieringen, gezelligheid alom. Een gezamenlijke inspanning van ouders, team en kinderen. We kunnen oprecht trots zijn; de resultaten van het onderwijs zijn goed en we zien tevreden ouders en kinderen. Nogmaals, een gezamenlijke verdienste! We zijn u als ouders dankbaar voor de prettige samenwerking gedurende het afgelopen jaar.
Maar nu is het tijd om over te schakelen naar ontspanning.
We hopen dat u samen met uw gezin, met uw dierbaren, een heerlijke tijd hebt. Wanneer u op vakantie gaat; fijne reis en natuurlijke een veilige thuiskomst. We weten dat u ook de komende weken mag vertrouwen op de Heer Jezus. Graag zien we u maandag 4 september weer gezond en uitgerust terug op school.

Namens het team van De Kardoen,
Dannis Timmerman

 

Hulpouders.

Vorige week donderdagavond mochten we een grote groep ‘hulp-ouders’ ontvangen op school. Als blijk van waardering hebben we een gezellige avond samen gehad. Het is goed om hier nogmaals te noemen dat we als goed kunnen functioneren doordat vele ouders zich inzetten voor de school! Er wordt op heel veel uiteenlopende manieren een bijdrage geleverd; U heeft meegeholpen bij het knutselen, het gymmen, het lezen, het klussen; u reed met de auto of met de fiets mee; u maakte schoon enzovoorts, enzovoorts; Het is te veel om op te noemen. Langs deze weg nogmaals dank voor uw inzet! Wij hopen dat we volgend schooljaar weer een beroep op u mogen doen!

 

Zendingsgeld.

Dit jaar hebben we met zijn allen ongeveer 1000 euro gespaard! We hebben de actie voor het Ronald McDonald huis gehad. We hebben 650 euro naar hen overgemaakt.

Ook is er een deel naar ons sponsorkind Omnia Bakri Ahmed Makki en haar dorp gegaan. De gelden zijn o.a. besteed aan verbetering van scholen, toegang tot schoon drinkwater, toegang tot sanitaire voorzieningen en de kinderen zijn ingeënt.
Volgend jaar gaan ze zich richten op de verbetering van prestaties van de kinderen op school en willen ze graag het aantal ingeschreven aantal meisjes op de scholen zien te verhogen.
Ook het bevorderen van kinderbescherming staat dan hoog op de agenda.
Hierbij twee foto’s van Omnia.

Omnia Bakri Ahmed Makki Omnia Bakri Ahmed Makki

Omnia Bakri Ahmed Makki is nu 9 jaar oud. Ze gaat naar de basisschool en haar favoriete vakken zijn sport en godsdienstles. Om op school te komen is ze minder dan 30 minuten onderweg. Volgens de familie is Omnia gezond en heeft ze geen ernstige ziektes gehad. Inmiddels heeft Omnia wel alle basisvaccinaties gehad. De dichtstbijzijnde medische zorg ligt op ongeveer 30 minuten afstand. De familie maakt nu gebruik van een geventileerde latrine wat een verbetering is ten opzichte van de vorige toiletfaciliteit.
Er wordt maandelijks ook een bedrag naar Edukans overgemaakt.

 

Musical groep 8

Deze week hebben we afscheid genomen van de 28 leerlingen van groep 8. Dinsdagmiddag hebben de leerlingen van groep 3 t/m 7 genoten van de musical ‘Help, we zijn het bruidspaar kwijt’ en ’s avonds was de zaal van het Hervormd Centrum tot de nok toe gevuld en werd de musical voor de tweede keer die dag opgevoerd voor ouders, grootouders en verdere familie.
Tijdens het aansluitende afscheid is er een slideshow gepresenteerd en ook nog een mooie film over de belevenissen tijdens het kamp.
Beide zijn te downloaden:

Slideshow (een download van 168 mb)

2017 slideshow film

Kamp groep 8 (een behoorlijke download van 2,65 gb)

2017 kamp film

Ook zijn er tijdens de uitvoering van de musical foto's gemaakt. Ga naar het fotomenu om deze te bekijken.

Tenslotte: er is ook nog een film van de musical gemaakt en die treft u hieronder aan.
(Download van 6 gb, dus dat kan even duren.)

help bruidspaar

NB: Ziet u dit download - klik op pijltje achteraan in beeld? Klik dan op het pijltje achteraan om te downloaden

 

De laatste woensdag voor groep 8.

Op woensdagmorgen zijn de leerlingen van groep 8 volgens de traditie langs alle groepen van De Kardoen gegaan om de kinderen deze éne keer te trakteren op snoep.
Daarna was het definitief gedaan, op het kleuterplein en werden ze met waterballonnen uitgeleide gedaan en op het grote plein kwamen daar nog eens de verfballonnen overheen.
Tenslotte hebben ze daarna op Het Fluitekruid nog even lekker een patatje gegeten en mochten ze gaan genieten van de zomervakantie.

Afscheid met waterballonnen.

Afscheid met verfballonnen 

 

Startfeest - 8 september

Bijgaand de uitnodiging voor het startfeest van 8 september.

startfeest 8 september 2017

 

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand nws1136_20_juli_spelweek_1.pdfSpelweek (1): 28 aug - 1 sep604 kBwoensdag 19 juli 2017
Bewaar het bestand nws1136_20_juli_spelweek_2.pdfSpelweek (2): 28 aug - 1 sep231 kBwoensdag 19 juli 2017
Bewaar het bestand nws1136_20_juli_startfeest.pdfStartfeest De Kardoen - 8 september639 kBwoensdag 19 juli 2017

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan