telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Zomerse kardoen stamppot.

Recept: Zomerse kardoen stamppot.

Ingrediënten:

500 gr. nieuwe aardappelen, schillen en in stukken snijden
2 teentjes knoflook, pellen en in plakjes snijden
2 eetl. olijfolie
½ gele paprika, wassen en in dunne reepjes snijden
1 rode ui, pellen en snipperen
300 gr. kardoen, wassen en in plakjes snijden
(verkrijgbaar in bijvoorbeeld toko's, indien niet verkrijgbaar vervangen door bleekselderij)
1 takje tijm, rissen
1 dl. sojamelk
1 theel. zoutloze kruidenbouillonpoeder
cayennepeper


Aardappelen gaarkoken met de kruidenbouillon.
Olie verwarmen en de knoflook, ui en paprika er ca. 2 min. in smoren.
De kardoen in ca. 10 min. beetgaar koken.
Aardappelen grof stampen met de sojamelk.
De kardoen en paprikamengsel erdoor mengen.
Op smaak brengen met cayennepeper.
Ca. 3 min. doorwarmen.


Eet smakelijk.
:: SCHEUTEN :: KARDOEN ::

Kardoen is een distelsoort uit het Middellandse Zeegebied. Hij is een voorouder van de artisjok. Alleen de vlezige bladsteel wordt gegeten. De steel kan bleekgrijsgroen zijn, maar ook geel, rood of donkergroen. In de Provençaalse keuken wordt deze groente gebruikt in sauzen, ragouts en bij couscous.

Kardoenscheuten

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605

 

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan