Kardoenbeignets met kaas

Recept: Kardoenbeignets en aïoli met Parmezaanse kaas en kappertjes.


Ingrediënten:


Voor het beslag:

Kardoen is heel geliefd in Italië en Frankrijk, maar hier helaas niet. De binnenste stengels en de wortels zijn heel lekker. U kunt ze net zo bereiden als asperges, en ook als beignets smaken ze uitstekend.

Maak de kardoen schoon, wrijf de stengels in met wat van het citroensap en snijd ze in stukken van 10 cm. Breng een grote pan met water aan de kook, doe er het sap van 1 citroen en wat zout in en kook de stukken kardoen in 15-20 minuten net gaar. Schep ze uit de pan en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.

Maak nu het beslag. Zeef de bloem en het zout in een kom en voeg er de citroenschil aan toe. Maak een kuiltje in het midden, breek er de eieren in en klop ze erdoor. Klop de olie, het citroensap en het bier door het beslag. Dek de kom af en laat en laat het beslag 1 uur bij kamertemperatuur staan. Meng intussen de aïoli, de parmezaanse kaas en de kappertjes.

Verhit voor het frituren olie tot 170 ºC. Haal de stukken kardoen door het beslag en frituur ze goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze meteen met partje citroen en aïoli.

 

Eet smakelijk!