telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Kardoenbeignets met kaas

Recept: Kardoenbeignets en aïoli met Parmezaanse kaas en kappertjes.


Ingrediënten:

  • 700 gr. kardoen
  • sap van 2 citroenen
  • 1 kleine ui, geraspt
  • ½ teen knoflook fijngehakt.
  • 1 dl. Plantaardige olie, plus olie om te frituren.
  • Aïoli
  • 1 el. versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el. heel fijne kappertjes goed uitgelekt.
  • Zout
  • Partjes citroen


Voor het beslag:

  • 150 gr. bloem
  • 1½ tl. zout
  • 1 tl. geraspte citroenschil
  • 2 scharreleieren
  • 3 el. olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 1¾ dl bier, op kamertemperatuur.

Kardoen is heel geliefd in Italië en Frankrijk, maar hier helaas niet. De binnenste stengels en de wortels zijn heel lekker. U kunt ze net zo bereiden als asperges, en ook als beignets smaken ze uitstekend.

Maak de kardoen schoon, wrijf de stengels in met wat van het citroensap en snijd ze in stukken van 10 cm. Breng een grote pan met water aan de kook, doe er het sap van 1 citroen en wat zout in en kook de stukken kardoen in 15-20 minuten net gaar. Schep ze uit de pan en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.

Maak nu het beslag. Zeef de bloem en het zout in een kom en voeg er de citroenschil aan toe. Maak een kuiltje in het midden, breek er de eieren in en klop ze erdoor. Klop de olie, het citroensap en het bier door het beslag. Dek de kom af en laat en laat het beslag 1 uur bij kamertemperatuur staan. Meng intussen de aïoli, de parmezaanse kaas en de kappertjes.

Verhit voor het frituren olie tot 170 ºC. Haal de stukken kardoen door het beslag en frituur ze goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze meteen met partje citroen en aïoli.

 

Eet smakelijk!

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605

 

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan