telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Logo De KardoenWelkom op de website van CBS De Kardoen.


Onze school bestaat sinds 1979 en staat in de bloemenwijk van Ommen. De Kardoen is een unieke schoolnaam in Nederland. In 1993 heeft er een fusie plaatsgevonden met de Dr. A.C. van Raalteschool. De naam van de school is toen niet gewijzigd. In de zomer van 1996 is er een stuk nieuwbouw gerealiseerd en zijn er vier lokalen bijgebouwd. Daarnaast maken wij gebruik van het dichtbij gelegen Fluitekruid.

Een heel grote foto van een kardoen?
Klik hier

Trash hunting

Plastic soep.

Op 17 januari is groep 7 begonnen met het thema de plastic soep. Samen met de groep zijn we gaan "trash hunten". We zijn de wijk ingetrokken om zoveel mogelijk afval op te ruimen. We stonden er versteld van hoeveel afval er eigenlijk in de buurt ligt. De leerlingen waren zeer enthousiast en er klonken opmerkingen zoals: " Dit gaan we buiten schooltijd ook doen", "kunnen we dit niet doen als we naar de gym lopen"? De leerlingen hebben gewerkt aan een stukje bewustwording.

In de volgende les gaan we het bruikbare plastic hergebruiken en er mooie dieren van maken.

 plasctic soep 1  plasctic soep 2  plasctic soep 3 

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan